Vizită la Ordinul Suveran de Malta, 29 octombrie 2012

Principesa Moștenitoare și cu mine am efectuat o vizită la Roma, de sâmbătă 27 până marți 30 octombrie 2012. Vizita a fost prilejuită de primirea noastră de către Suveranul Ordinului de Malta, ASE Principe și Mare Maestru Fra‘ Matthew Festing.

Marele Maestru al Ordinului Suveran Militar de Malta ne-a primit la Palatul Magistral din Roma și a oferit cu ocazia vizitei noastre un dejun oficial la care au participat membri marcanți ai Ordinului, precum și personalități politice și din societatea civilă italiene.

Ordinul de Malta dezvoltă actualmente un amplu program de acțiuni caritabile și cu caracter medical în România. Marele Maestru al Ordinului a vizitat țara noastră în anii 2003 și 2011.

În cadrul vizitei la Roma, vineri, 27 octombrie, Principesa Moștenitoare a fost distinsă cu Marea Cruce a Ordinului Regal Sfânta Isabel a Portugaliei, pentru merite în domeniul caritabil.

La vizita noastră a participat dl Andrew Popper, șeful onorific al Casei Majestății Sale Regelui.

A fost a noua vizită externă a Familiei Regale a României în anul 2012.

În ianuarie, la Roma, Majestatea Sa Regele s-a întâlnit cu Suveranul Ordinului de Malta. În februarie, la Bruges, în Belgia, am reprezentat Familia Regală la Colegiul Europei, într-o manifestare dedicată României și Republicii Moldova. În martie, am vizitat Principatul Monaco. În aprilie, Principesa Moștenitoare și cu mine am reprezentat Familia Regală a României la căsătoria Principelui Rudolf de Liechtenstein la Istanbul, iar în mai, Regele Mihai, Principesa Moștenitoare și cu mine am participat la evenimentele de la Palatul Buckingham, Castelul Windsor și Ascot dedicate Jubileului de Diamant. În iunie, Principesa Moștenitoare și cu mine am vizitat din nou Londra, cu ocazia ceremoniilor publice ale Jubileului de Diamant al Reginei Marii Britanii și Irlandei de Nord. În septembrie, am participat la a treia conferință “Cantemir” a Universității Oxford. În luna octombrie, Principesa Moștenitoare și cu mine am luat parte la ceremoniile oficiale prilejuite de nunta princiară din Luxemburg.

De asemenea, în luna septembrie, am fost primiți la Patriarhia Ecumenică de Sanctitatea Sa Bartolomeu I, la Istanbul, în cadrul unei vizite private.

11 comentarii

 1. Dumitrascu Luminita says:

  Sunt mindra,ca romanca de activitatile Majestatilor voastre!
  Dumnezeu sa binecuvinteze Romania!

 2. EMILIAN DANIEL LUNGU says:

  REGELE SI PATRIA ,,SINGURA SOLUTIE PT. ROMANIA REGELE MIHAI ,,ROMANII LUCREAZA IN REGATE GANDITIVA TREZITIVA ROMANI CE MAI ASTEPTATI REGELE SI PATRIA DACA NU VOR COMUNISTII AIA DE LA BUCURESTI CARE CONDUC ARDEALUL..TRANSILVANIA CER INDEPENDENTA CA SI CATALUNIA TRAIASCA REGELE MIHAI

 3. Tudor says:

  Acest ordin dispune de o filiala stabila in Romania?

 4. Diana Lucia Zotescu says:

  Alteta Voastra,

  Ca de fiecare data cand Altetele Voastre sunt plecate inafara tarii pentru intalniri la un astfel de inalt nivel sau pentru a participa la evenimente de familie ale Caselor Regale din Europa, imi revine acel sentiment de mare bucurie – pe care parintii mei si contemporanii lor il simteau in mod permanent, nu doar ocazional – ca si noi, romanii, suntem priviti de celelalte tari cu un anume respect tocmai pentru ca suntem reprezentati atat de demn si de nobil de catre membrii Familiei Regale si nu de niste personaje care pateaza obrazul, si asa plins. al tarii.

  Ma uit repetat la fotografiile ce Va reprezinta si admir cu mandrie tinuta eleganta si zvelta a Altetelor Voastre, calmul si serenitatea princiara cu care Va indepliniti aceste veritabile ‘misiuni’ de reprezentare a tarii si ma simt inundata de un coplesitor sentiment de recunostinta.

  Doresc Altetelor Voastre tot mai multe astfel de vizite, sanatate si puterea de a repune astfel tara pe fagasul ei de glorie.

  Cu deosebita dragoste si profunda veneratie si credinta,
  Diana Lucia Zotescu

 5. Ardelean Ioan Sebastian says:

  Singura solutie pentru Romania desi vom trece prin perioade grele de schimbari va fii spre binele poporului si al tari ! Singura solutie este Monarhia in Romania!

 6. Vartejanu Dragos says:

  Probabil ca in relatare s-a strecurat si o eroare de tastare (vineri a fost 26 octombrie, iar vizita a durat cinci zile in loc de trei). Important este insa fondul problemei. Mandria de a fi reprezentati in lume cu atata demnitate.
  Am postat informatia si pe blogul propriu sanuuitam.blogspot.com

 7. […] de Malta, la Roma, în ianuarie 2012. Majestatea Sa Margareta și ASR Principele Radu au făcut o vizită oficială în octombrie […]

 8. […] vizitele Regelui Mihai din iunie 1999, ianuarie 2012, februarie 2013 și vizita Custodelui Coroanei din octombrie 2012. Familia Regală s-a întâlnit, de asemenea, la Palatul Elisabeta din București cu Principele […]

 9. […] din iunie 1999, ianuarie 2012, februarie 2013 și vizita Custodelui Coroanei din octombrie 2012. Familia Regală s-a întâlnit, de asemenea, la Palatul Elisabeta din București cu Principele […]

 10. […] Sa Margareta și ASR Principele Radu au făcut o vizită în octombrie […]

 11. […] Sa Margareta și ASR Principele Radu au făcut o vizită în octombrie […]

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 51240886
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate