Asociația Presei Sportive la 85 de ani

 

Ateneul Român a găzduit miercuri, 31 octombrie 2012, aniversarea a optzeci și cinci de ani de la înființarea, în România, a Asociației Presei Sportive. Organizația de breaslă, fondată în timpul domniei Regelui Ferdinand I, a fost legată, simbolic și practic, de Casa Regală a României. Regele Ferdinand I, Principele Carol, Principele Nicolae, Principesa Ileana, Regele Mihai, iar în zilele noastre Principesa Moștenitoare și cu mine, am încercat și continuăm să încercăm a oferi presei sportive încurajare și susținere publică.

Gala de la Ateneu a premiat sportivi merituoși precum actualii olimpici români, nume importante ale sportului românesc de ieri, precum Ilie Năstase, Gabriela Szabo și Gheorghe Hagi, și a adus omagiu veteranilor presei sportive românești. Au fost prezenți Cristian Țopescu, Ovidiu Ioanițoaia, precum și primarul general al Capitalei și președintele Comitetului Olimpic Român.

La gală și-au dat concursul Camerata Regală, Corul Regal și Muzica Reprezentativă a Ministerului Apărării Naționale.

Asociația Presei Sportive se află sub Înaltul Patronaj al Majestății Sale Regelui.

1 comentariu

 1. Diana Lucia Zotescu says:

  Alteta Voastra,

  Intr-adevar, o festivitate care arata de cat de mult respect se bucura activitatea sportiva si cei ce o practica din parte Familiei Regale. Sportul caleste nu doar corpul fizic al natiei, dandu-i robustetei, dezvoltare armonioasa si sanatate, ci ii ordoneaza si spiritul conform principiului de fair-play. Fiind o mare iubitoare de sport (si o practicanta din tinerete a catorva discipline sportive:gimnastica de performanta si scrima), mostenind aplecarea pentru sport, de la parintii mei ce au practicat calaria, golful si yahting-ul, ma bucura faptul ca membrii Casei Regale incurajeaza sportul, atat cel competitional cat si cel scolar, prin acordarea de Patronaj Federatiilor Sportive care au solicitat acest lucru si prin recunoasterea meritelor sportivilor nostri merituosi.

  Sper ca totmai multi cetateni ai Romaniei sa observe efectul benefic al Casei Regale in revigorarea tuturor valorilor morale ale poporului nostru, inclusiv in promovarea sportului de masa si de competitie.

  Cu cea mai profunda dragoste si loialitate,
  Diana Lucia Zotescu

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 50268849
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate