Triunghiul cu ienuperi

În fiecare an, în luna noiembrie, profesorul universitar Florin Stănică, prorectorul USMAV București, vine la Săvârșin pentru plantările de toamnă și, uneori, pentru relocarea unor arbori, arbuști sau tufe din Parcul Regal. Aceste lucrări fac parte din proiectul pe termen lung de restaurare a patrimoniului vegetal al acestui parc vechi de două sute de ani.


Vlogul de față arată pe profesorul Stănică alături de Mircea, Mugurel, Radu, Ioan, Valentin, Florin și Dacian, angajații castelului, și de Adrian Neamț, intendentul domeniului. În finalul lunii noiembrie 2020, pe Triunghiul Mic (o suprafață de parc aflată în colțul de nord-est al castelului), au fost plantați zece ienuperi aduși de la pepiniera Euro Garden.


Șederile profesorului la castel sunt folosite și drept practică profesională pentru angajații de pe domeniu. Toți provin de la Săvârșin și din satele vecine și sunt doritori să deprindă cât mai bine profesia de grădinar, la standardele de astăzi.


Parcul de la Săvârșin este sprijinit în activitățile de restaurare și educative, în egală măsură, de Fundația Colecția Familiei Regale și de Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș.

2 comentarii

  1. […] romaniaregala.ro, în fiecare an, în luna noiembrie, profesorul universitar Florin Stănică, prorectorul USMAV […]

  2. Diana Lucia Zotescu says:

    Ma bucur ca amenajarea parcului regal ce inconjoara Castelul Regal Savarsin este un proiect permanent supervizat de inaltii specialisti ai Univ. de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Bucuresti (USAMV). Viitorii vizitatori ai Castelului vor avea ce admira.

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 50988788
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate