Trenul Regal de 10 Mai 2022

Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei și Alteța Sa Regală Principele Consort, împreună cu Alteța Sa Regală Principesa Sofia au sărbătorit ziua de 10 Mai călătorind cu Trenul Regal.

În cursul dimineții, pe peronul Gării Regale Băneasa a avut loc o ceremonie militară cu ocazia Zilei Regale și, deopotrivă, Ziua Independenței României. Și-au dat concursul Orchestra Reprezentativă a Ministerului Apărării Naționale și militari ai Brigăzii 30 Gardă Mihai Viteazul. Au fost intonate Imnul Național și Imnul Regal, iar apoi Marșul Carol I și marșul Luarea Plevnei. Militarii Brigăzii 30 Gardă au efectuat un exercițiu de îndemânare cu arma.

Trenul Regal s-a oprit la Ploiești, unde autoritățile locale și un mare număr de locuitori ai municipiului au întâmpinat Familia Regală. Au fost prezenți voluntari ai Crucii Roșii Române și militari de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

În călătoria de la Ploiești la Buzău, au fost invitați în Trenul Regal militari veterani ai teatrelor de operații, împreună cu familiile lor.

La Buzău, Majestatea Sa, Principele Radu și Principesa Sofia au fost întâmpinați de autoritățile locale, de un numeros public și de reprezentanți ai Crucii Roșii și ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

În călătoria de la Buzău la Brăila, musafiri în Trenul Regal au fost persoane în vârstă care fac voluntariat la Fundația Regală Margareta a României, în proiecte inter-generaționale.

Primirea Majestății Sale Margareta la Brăila a fost deosebit de călduroasă. Un mare număr de locuitori ai municipiului, alături de autorități locale, de Crucea Roșie și de militarii Inspectoratului pentru Situații de Urgență, au salutat prezența Familiei Regale și sosirea, pentru prima oară, a Trenului Regal în orașul lor.

Elevi olimpici brăileni au fost musafirii Majestății Sale în Trenul Regal, în călătoria de la Brăila la Galați.

Destinația finală a Trenului Regal de 10 Mai, în acest an, Galațiul a fost îmbrăcat în haine de sărbătoare. Un mare număr de gălățeni au venit la gara municipală, pentru a se întâlni cu Majestatea Sa Margareta, cu Principele Radu și cu Principesa Sofia.

În municipiul Galați, vizita regală continuă în după-amiaza și seara zilei de 10 Mai, precum și pe parcursul zilei de 11 mai 2022.

AGERPRES

Histoires Royales

Royal Central

Gara Regală Băneasa, 10 Mai 2022

5 comentarii

 1. Viorica V. M. says:

  Societatea romaneasca contemporana,
  de la an la an, prin deschiderea la sursele multiple istorice nationale si internationale, se informeaza si primeste raspunsurile corecte privind multele – intentionate si neintentionate, poate – lacune istorice si culturale pe care vremurile de trista aducere aminte ni le-au inginerit sociopsihologic.
  .
  Admiratie si recunostinta Casei Regale a Romaniei pentru plusul de onorabilitate adus in mentalul nostru, personal dar si ca stat european.
  .
  La multi ani de calitate,
  Familiei Regale a Romaniei si tuturor romanilor.

 2. Gheorghe Coman says:

  La mulți ani Familiei Regale a României!

 3. Liliana Sora says:

  ”…Zece Mai ne-a fi de-a pururi
  Sfântă zi, căci ea ne-a dat
  Domn puternic țării noastre,
  Libertate și Regat.”(Vasile Alecsandri)
  10 Mai – este o zi a recunoștinței, a unităţii, a solidarităţii, o zi în care ne afirmăm identitatea şi ne mândrim că suntem români. ”Privind la toate momentele de cumpănă ale Monarhiei române …, îmi vine să cred că regalitatea noastră este păzită de Dumnezeu. Nu degeaba Imnul Regal cere Domnului Ceresc să susțină cu a Sa mână Coroana română ”spunea ASR Principele Radu. La multi ani , Familiei Regale a României ! La multi ani, tuturor românilor !
  ”Recunoştinţa dă sens trecutului, aduce pace zilei de azi şi creează viziunea pentru mâine. ”

 4. […] cu Majestatea Sa Margareta, cu Principele Radu și cu Principesa Sofia, după cum informează RomaniaRegala.ro. Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Via Cluj TV pe Facebook printr-un Like mai […]

 5. […] A douăsprezecea călătorie a Trenului Regal a avut loc de 10 Mai 2022. Cu ocazia Zilei Regale și a Zilei Independenței României, Trenul Regal a călătorit în patru județe din țară. El a plecat de la Gara Regală Băneasa și a oprit la Ploiești, la Buzău, la Brăila și la Galați. […]

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 51787443
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate