În librării, patru cărți dedicate Reginei-Mamă

Zilele acestea, Curtea Veche Publishing a adus pe piață volumul “Elena. Portretul Reginei-Mamă”, scris de Alteța Sa Regală Principele Radu.

S-a întregit, astfel, colecția de albume-portret dedicată reginelor României publicată de Editura Curtea Veche: Ana. Portretul Reginei (2013), Maria. Portretul unei Regine (2018) și Elisabeta. Portretul unei Regine (2019), semnate de Principele Radu, și Margareta. Portretul Reginei (2018), semnată de Sandra Gătejeanu-Gheorghe.

În anul 2007, Editura RAO a publicat un album bilingv intitulat Elena. Portretul unei Regine, semnat de Principele Radu. Actualul volum nu este o reeditare a celui de acum 12 ani.

Editura Humanitas a publicat într-un nou tiraj biografia Reginei Elena semnată de Arthur Gould Lee (1894-1975), vice-mareșal al Forțelor Regale Aeriene britanice, pilot în cel de-Al Doilea Război Mondial și participant la evenimentele războiului de pe teritoriul României.

Fără să fie scriitor de meserie, Arthur Gould Lee are onestitate și acuratețe în descrierea evenimentelor. Având acces direct la Regele Mihai și la Regina-mamă Elena, care aveau încredere în el și îl respectau, el aduce în cele două volume mărturii de o mare importanță istorică, pe care le redă simplu și franc. Există în volum detalii complet necunoscute public, evenimente surprinzătoare, de natură să definească sau să întregească portretul suveranei-mamă și al Regelui Mihai I.

Cartea este publicată de Curtea Veche Publishing, face parte din colecția “Cărțile Copilăriei” și este semnată de Adrian Cioroianu și Alexandru Groza. Ilustrațiile volumului aparțin Yannei Zosmer.

Volumul este intitulat Elena a României. Regina-mamă, regina suferinței și a speranței. Pe înțelesul celor mici, cartea povestește viața mamei Regelui Mihai, în vremuri tragice pentru România și pentru continentul european.

Editura Corint aduce cititorilor un nou volum din Colecția “Istorie cu blazon”, semnat de istoricul Simona Preda și intitulat “Regina-mamă Elena”.

5 comentarii

 1. Regina Mamä A.S. R. Regina Elena a Romäniei a fost o persoanä importantä in viataregelui Mihai I. a Romäniei, dar si in istoria casei regale a Romäniei si acasei regale di inrudite a Greciei
  Ea a salvat viata multor oameni sistudenti…….
  NIHIL SINE DEO

 2. Mesaje pe FB says:

  Dana Angelica Frumosu Vesnica recunostinta pentru tot ce ati facut pentru noi ! Lumina vesnica !
  #
  Iunia Domol Vesnica amintire si toata pretuirea noastra Regilor si Reginelor adormiti. ❤
  #
  Sonia Marin Drăguț!
  #
  Stefania Marin Felicitări!!!
  #
  Jhon Wayne Me encanta la familia real de nuestro querido el rey Miguel de Rumania.
  #
  Ionita Gabriela Simplu într-un cuvânt….ÎNĂLȚĂTOR.
  #
  Ancuta Ioana Taranu Felicitari Mult Respect si Onoare
  #
  Ana Morar Felicitări!
  #
  Jolanda Joli Jozsi Mult succes! Felicitări din BRASOV Toate cele bune va doresc!
  #
  Teodora Boiangiu Felicitări ! Asteptam cu mare nerăbdare !
  #
  Andrei Wagner Felicitări foarte frumos mare respect !
  #
  Elena Godoroja Felicitari si un mare Respect pentru dumneavoastra !
  #
  Valerica Baltagi ❤️❤️❤️
  #
  Margareta Antonie RESPECT!
  #
  Iuliana Gall Respect și nemurire veșnică!!
  #
  Hentiu Maria Violina Respect. Felicitari Principelui Radu.
  #
  Dan Mazga Felicitări d-na Regina. Dumnezeu să o odihnească .
  #
  Maria Garbea Mult succes !
  #
  Flory Vasilescu Ce frumos !!! Felicitări și mult respect pentru Familia Regală a României !!!!
  #
  Mariana Ciobanu O asemănare fizică uimitoare cu mama mea ! Despre calități numai vorbesc ….Amândouă au fost Reginele mele !
  #
  Gelu Aparaschive Felicitări!Mult succes in continuare Principele Radu!
  #
  Vio Duca Felicitări Alteței Sale Regale Principelui Radu !
  #
  Cristina-Daria Ciornei Karlsson Voi cumpara aceasta carte prin internet, locuiesc in Suedia si sper sa ajunga posta. Postnord functioneaza ca un ceas, nu stiu insa cum functioneaza astazi posta romana. In anii 90-2000 asteptam cam 3 saptamini scrisori de la atunci prietenul meu Bogdan Constantin Ciornei din Bucuresti. Aceste scrisori sint acum sortate frumos intr-o cutie de pantofi. Astept sa vina in vizita acasa sa le citim impreuna cu Rolf Karlsson si Alexander care are nevoie de translatie bineinteles.
  #
  Ionela Saragea Felicitări din toată inima!
  #
  Angelica Stoican-Oficial Mulțumesc! Alese sentimente de respect și prețuire!. M.S REGINA ELENA A ROMÂNIEI,in veșnica LUMINA și NEMURIRE!
  #
  Margareta Baicu Margareta Baicu Portretul unei doamne distinse a ROMANIEI.
  #
  Ana Maria Minunat portret.Adevarata Regina.Va multumesc pentru imagine.Il pot salva pentru familia mea.
  #
  Iliana Nedelcu Superb..complimenti Altetei Sale Regale , Principele Radu ! Aceasta Lady ..Regina- Mama Elena , merita toata CONSIDERATIA , STIMA si RESPECTUL tuturor generatiilor ! ❤️
  #
  Ieronim Bota Traiasca Regina
  #
  Rodica Pop Respect si nemurire veșnică!
  #
  Ciobanu Maria Cu siguranță domniile lor au marcat semnificativ istoria acestei țări.Sa purtam respect și memorie familiei regale !
  #
  Jean-Paul Faurand Un grand respect pour cette grande dame, que j’ai eut l’honneur de rencontrer.

 3. Popescu Cristina-Adriana says:

  Felicitări Altetei Sale Regale, Principelui Radu! Eforturile alcătuirii volumului au fost desigur mari, dar sunt apreciate.

 4. Liliana Sora says:

  ” Istorie se cheamă ceea ce s-a intâmplat cu adevărat, nu ceea ce am vrea să se fi întâmplat. Cunoscând istoria, eroii, tradiţia, ne facem mai sociabili, mai altruişti, mai iubitori de om şi viaţă.” spunea Nicolae Iorga
  Cărţile regale sunt adevărate daruri scumpe din zestrea istoriei românilor şi nepreţuite comori intelectuale şi sufleteşti , ce conectează generaţii de oameni de-a lungul timpului.
  ”Cunoaşterea e poarta pe care se ajunge la adevăr , iar investiţia în cunoaştere aduce cea mai bună dobândă. ”
  Toată admiraţia şi preţuirea pentru MS Margareta, Custodele Coroanei şi pentru întreaga Familie Regală , pentru care credinţa adevărată este credinţa în dreptate şi adevăr !

 5. Viorica V. M. says:

  † Christ Has Risen!
  .
  May God Bless Your soul, Queen Mother Helen of Romania!
  .
  May Your memory be eternal!

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 49635735
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate