Elisabeta. Portretul unei Regine

A ajuns în librării cartea “Elisabeta. Portretul unei Regine”, scrisă de Alteța Sa Regală Principele Radu și publicată de Editura Curtea Veche.

S-a întregit, astfel, colecția de albume-portret dedicată reginelor României, începută în anul 2007, la Editura RAO, prin Elena. Portretul unei Regine (volum semnat de Principele Radu al României).

Au urmat Ana. Portretul Reginei, în anul 2013, apoi Maria. Portretul unei Regine, în anul 2018, ambele semnate de Principele Radu, și Margareta. Portretul Reginei, în 2018, semnată de Sandra Gătejeanu-Gheorghe. Toate aceste titluri au apărut la Curtea Veche Publishing.

Albumul acesta vede lumina zilei la 150 de ani de la venirea în țară a Reginei Elisabeta. Albumul apare, de asemenea, în timp ce țara noastră exercită, pentru prima oară în istorie, președinția Consiliului Uniunii Europene.

Elisabeta Regina rămâne drept una dintre cele mai europene figuri printre cârmuitorii României moderne. Ea a fost o avidă și convinsă susținătoare a valorilor și principiilor adoptate de Europa zilelor noastre. Prima suverană a României a scris istorie și a consolidat o națiune într-o vreme în care puterea stătea în mâinile bărbaților.

Să ne luăm, așadar, răgazul de a o admira pe această mamă, soție, regină și creatoare de artă. România şi întreaga Europă au răspunderea morală de a păstra în memorie modelul de lider european, cuprinzător şi vizionar, pe care l-a reprezentat Elisabeta a României.

Autorul

 

3 comentarii

  1. Diana Lucia Zotescu says:

    Ii multumim Altetei Sale Regale Principelui Radu pentru aceasta asteptata carte, pe care a bia astepgt sa o citesc. Stilul distins al Altetei Sale, pe care il stiu prea bine din anterioarele Sale creatii literar-istorice, se constituie intr-o garantie de succes editorial, dar si de o reala satisfactie a lecturarii acestei carti.

    Coperta reprezentata de reproducerea cunoscutului portret al MS Reginei Elisabeta este exceptionala.

  2. […] de Editura Curtea Veche: Ana. Portretul Reginei (2013), Maria. Portretul unei Regine (2018) și Elisabeta. Portretul unei Regine (2019), semnate de Principele Radu, și Margareta. Portretul Reginei (2018), semnată de Sandra […]

  3. […] de Editura Curtea Veche: Ana. Portretul Reginei (2013), Maria. Portretul unei Regine (2018) și Elisabeta. Portretul unei Regine (2019), semnate de Principele Radu, și Margareta. Portretul Reginei (2018), semnată de Sandra […]

Lasa un comentariu

© 2007-2021 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 36882059
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate