Trecerea la cele veșnice a Reginei Maria

Acum 81 de ani, luni, 18 iulie 1938, la ora 17.38, trecea la cele veșnice Regina Maria în Camera de aur din Castelul Pelișor.

Cotidianul “Timpul”, condus de Grigore Gafencu, a prezentat începând cu numărul de marți 19 iulie ample articole referitoare la viața Suveranei, la marile ei realizări în serviciul națiunii și la funeraliile naționale care au urmat.

Condusă pe ultimul drum de Regele Carol al II-lea, de Principele Moștenitor Mihai și de ceilalți membri ai Familiei Regale, Suverana României Mari a dorit ca trupul să-i odihnească la Curtea de Argeș, alături de augustul ei soț, Regele Ferdinand cel Loial, iar inima ei să fie așezată la Balcic, în iubita sa reședință de vară. Din păcate, dorința Reginei Maria a fost îndeplinită doar timp de doi ani. În anul 1940, Balcicul intrând în componența Bulgariei, inima Suveranei a început o pribegie ce nu s-a încheiat nici astăzi.

În zilele noastre, inima Reginei Maria este așezată în Camera de aur a Castelului Pelișor, acolo unde ea a încetat să bată în ziua de luni, 18 iulie 1938.

3 comentarii

 1. Violeta DUCA

  Odihnă și recunoștință veșnică!

 2. Liliana Sora

  ”Trebuie să ne aducem mereu aminte de trecut… Pentru mine, dacă nu ai un trecut, nu poţi să ai un viitor. Pentru că trebuie să ştii de unde vii. Ori, o ţară fără un trecut este ca o ţară fără suflet ” spunea MS Regele Mihai I al României .
  De aceea , trebuie să ne înclinăm cu recunoştinţă şi respect, prin omagiu, în faţa trecutului, în faţa celor care au făcut şi au scris pagini memorabile în istorie.
  Cinste şi onoare Familiei Regale !

 3. ALEXANDRU - GRIGORE PISOSCHI

  RECUNOSTINTA SI VENERATIE VESNICA !
  DUMNEZEU SA AJUTE ROMANIA !

Lasa un comentariu

© 2007-2019 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 26616870
Familia Regală           Fundația Regală Margareta a României           YouTube          YouTube Filme          Facebook
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate