Ora Regelui CCCXLVIII

Televiziunea Română a prezentat sâmbătă, 20 iulie 2019, a trei sute patruzeci și opta ediție a emisiunii “Ora Regelui”.

Sumarul:

Majestatea Sa Margareta și Principele Radu povestesc despre cele 35 de acțiuni publice ale Familiei Regale de susținere a președinției României la Consiliul Uniunii Europene.

Bilanțul regal cuprinde 12 vizite externe prin care Familia Regală a sprijinit președinția țării noastre la Consiliul UE, începute în pregătirea președinției și continuate pe parcursul exercitării mandatului, precum și după încheierea lui.

După modelul Regelui Mihai, care a făcut mai multe turnee diplomatice pentru promovarea cauzei României, pentru aderarea la Uniunea Europeană și NATO, succesoarea regelui, Majestatea Sa Margareta, și-a susținut țara.

Unul dintre cele mai apreciate discursuri din timpul acestui maraton diplomatic a fost cel pe care Majestatea Sa Margareta l-a rostit la Copenhaga, în palatul în care, în urmă cu exact 17 ani, Regele Mihai cerea Regatului Danemarcei să accepte intrarea României în NATO.

Producător: Lidia Voicu / Realizator: Camelia Csiki

1 comentariu

  1. Liliana Sora

    „Simţul datoriei, atât de exemplar la Carol I, Ferdinand I şi Mihai I, dar şi la MS Margareta, Custodele Coroanei astăzi, este singura *cheie* în care poţi citi sau înţelege raportul dintre Familia Regală şi România contemporană. În unii ani poţi face mai mult, în alţii mai puţin, dar servirea interesului fundamental al ţării este fără limite de timp, mijloace, feluri sau energie.” spunea ASR Principele Radu.
    Tot respectul pentru Familia Regală al cărei sistem de valori şi principii, ce călăuzesc munca şi viaţa , este susţinut de pilonii demnităţii, înţelepciunii şi credinţei în bine şi frumos !

Lasa un comentariu

© 2007-2020 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 27499788
Familia Regală           Fundația Regală Margareta a României           YouTube          YouTube Filme          Facebook
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate