Timpul României voastre a început!

Astăzi este 8 noiembrie, o zi cu multă însemnătate, de-a lungul anilor, pentru Familia Regală și pentru români. Ziua Sfinților Mihail și Gavriil este ziua din an în care Regele Mihai I serba public atât ziua de naștere, cât și cea onomastică.

La 8 noiembrie 1945 a avut loc, în fața Palatului Regal, o mare mișcare de protest îndreptată împotriva regimului comunist, afirmând atașamentul față de Coroană și față de liberalismul democratic.

La Palatul Elisabeta, ziua de 8 noiembrie prilejuia, după revenirea la palat în anul 2001, întâlnirea dintre români și Regele Mihai numită “Porți deschise”. Regele ieșea pe Platforma cu Lei și strângea mâna fiecărui român venit să ureze suveranului la mulți ani!

“Porțile deschise” din noiembrie 2014 au fost ultima ieșire în balconul Palatului Elisabeta a Regelui Mihai și ultima sa ședere vreodată în această reședință din București.

La 8 noiembrie 2015, Regele Mihai a trimis românilor unul dintre cele mai importante mesaje trimise în ultimele decenii, îndemnând conaționalii la respectarea legii și cerând bunul mers al instituțiilor Statului. El a spus atunci: “…după cum ați constatat recent voi înșivă, legislația cea mai avansată și atitudinea civică nu sunt, din păcate, suficiente pentru a obține și garanta o viață instituțională solidă”. Este mesajul în care regele a transmis tinerilor: “Timpul României voastre a început”!

5 comentarii

 1. Popescu-Purcel Carmen

  Imi amintesc cu emotie ziua de 8 noiembrie 2007- Sf.Arhangheli Mihail și Gavriil,,când Majestatea Sa,Regele Mihai împreuna cu Regina Ana au fost in vizită la Mănăstirea Tismana,regele fiind șoferul propriului autoturism.
  Am asistat la slujba religioasă si prin grija unei maicute am primit semnatura Regelui pe albumul Familia Regala a României. A fost o zi binecuvântata,pe care nu o voi uita.
  Regele a fost legat de meleagurile Gorjului: în timpul razboiului s-a adapostit în zona Dobrița-Runcu,iar la Tismana s-a asigurat adăpostirea Tezaurului României.
  In Memoriam,cu respect și stimă ,am recitit mesajul din 8 noiembrie 2015 transmis de către Majestatea Sa : Omul își câștigă în fiecare zi dreptul de a avea un mâine.

 2. ALEXANDRU - GRIGORE PISOSCHI

  VENERATIE SI PIOS OMAGIU REGELUI NOSTRU MIHAI I CARE NE VEGHEAZA DIN CER, ALATURI DE CEI TRECUTI LA CELE VESNICE DIN FAMILIA REGALA SI DE SFINTII SI MUCENICII NEAMULUI ROMANESC !

 3. Liliana Sora

  ” Existăm vremelnic prin ceea ce luăm din jur, dar vom trăi veşnic prin ceea ce dăruim. ”
  Un «om frumos» , un simbol, un model care ne-a marcat viaţa şi existenţa într-un mod benefic, “… e greu de găsit, dificil de părăsit şi imposibil de uitat.” Aşa a fost şi va rămâne MS Regele Mihai care, de acolo de sus , veghează asupra tuturor celor ce l-au cunoscut, l-au iubit şi l-au preţuit ! Dumnezeu să-l odihneasca in pace !

 4. Diana Lucia Zotescu

  In acea zi de 19 noiembrie 2014 implineam 70 de ani, asa ca nu ar fi fost dar mai mare de la Dumnezeu decat acela de a-mi petrece acea zi alaturi de Majestatea Sa Regele Mihai la Palatul Elisabeta (asa si planuisem, de indata ce se anuntase acea zi a “Portilor Deschise” in prezenta iubitului nostru Rege). Doar ca nu a fost sa se intample asa, intrucat in acea zi, exact in acea zi, a fost inmormantarea fratelui meu la Galati. Mi-am pierdut astfel nu doar fratele, ci si ULTIMA sansa de a-l vedea pe Majestatea Sa Regele Mihai IN VIATA, la Bucuresti.

  De atunci, de cinci ani, la fiecare zi de 19 noiembrie, bucuria aniversarii mele este umbrita de tristetea amintirii aceleiasi zi de noiembrie 2014. M-a intrebat intr-o zi cineva: “Ei, si la ce ti-ar fi folosit sa il mai vezi odata pe Rege”? Ce poti alege sa raspunzi la o astfel de intrebare? Nu stiu daca raspunsul meu a fost cel mai potrivit, pentru ca motivele mele de tristete erau multiple. I-am raspuns doar acelei persoane ca fiecare zi in care il vedeam pe Majestatea Sa era pentru mine o imensa sarbatoare si bucurie, pe care nimic si nimeni altcineva nu mi le putea oferi, mai ales exact de ziua mea de nastere. In curand va veni o noua zi de 19 noiembrie, si din nou ma voi gandi cu nostalgie la Regele meu si al nostru, la darul sufletesc imens pe care ni-l facea tuturor prin simpla Sa prezenta printre noi.

 5. Ioana Bogdan

  Dumnezeu il are pe REGELE NOSTRU in preajma SA!
  Cred ca diferenta, intre cei care au facut toate compromisurile cu regimul de democratie populara si cei care au incercat sa isi pastreze nestirbita demnitatea si nu au voit sa se «adapteze », a fost ca acestia au crezut in Dumnezeu si Regele Mihai. Regele Mihai a stat in sufletele multor romani ca un sprijin, model de rezistenta!
  Astazi mai mult ca oricand tinerii ar trebui sa isi ieie in serios datoria fata de «timpul lor »! Este timpul sa se implice, sa isi suflece manecile cum a spus Majestatea Sa Regele Mihai ca voia sa faca alaturi de poporul Sau, in ianuarie 1990. Am pierdut prea mult in acesti 30 de ani, ca sa nu deschidem ochii si sa nu ne angajam, alaturi de Regina Margareta, pentru soarta pe care trebuie sa o cream tarii, poporului.

Lasa un comentariu

© 2007-2020 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 29593682
Familia Regală           Fundația Regală Margareta a României           YouTube          YouTube Filme          Facebook
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate