Suverana-consort a Principatului Liechtenstein, In Memoriam

Familia Regală a României a aflat cu nespusă tristețe de trecerea la Domnul a Alteței Sale Serenisime Principesa Maria, suverana-consort a Principatului Liechtenstein.

Născută Contesa Maria Kinsky de Wchinitz și Tettau la 14 aprilie 1940, la Praga, principesa s-a căsătorit cu Principele Suveran de Liechtenstein, Hans Adam al II-lea (pe atunci principe ereditar), în anul 1967. Principesa a fost mama Principelui Ereditar Alois, a Principilor Maximilian și Constantin, precum și a Principesei Tatiana.

Suverana-consort de Liechtenstein a absolvit Universitatea din München (Academia de Arte Aplicate) în anul 1961. A fost președinta Crucii Roșii din Liechtenstein timp de două decenii și a fondat o serie de organizații de caritate. Aceste organizații au avut, în ultimii treizeci de ani, proiecte în țara noastră.

Custodele Coroanei Margareta a trimis în după-amiaza zilei de astăzi o scrisoare de condoleanțe Principelui Suveran Hans Adam al II-lea.

Dumnezeul să o odihnească în pace!

2011, 2015, 2018

3 comentarii

 1. Sincere condoleante Altetei Sale Princiare Suverane de Lichtenstein si cele mai sincere sincere condoleante familiei Kinský de Bohemia si Moravia. Cu regrete eterne ca Alteta Sa Serenisima nu a trait pe aceasta lume clipa retrocedarii averilor Familiei Princiare din tinuturile Moraviei. Familia Kinský si astazi in aceste vremuri subrede este foarte cunoascuta pe teritoriul Cehiei de astazi si admirata.
  Pentru mine, personal este o clipa deosebit de trista afland ca AS Serenisma Principesa Maria a trecut pe taramurile vesniciei.
  Nimic pe acest Pamant nu se faca fara Dumnezeu – NIHIL SINE DEO !
  Emilian Teodorescu – Praga 22.08.2021

 2. Neagu Mircea says:

  Sincere Condoleante ! Es tut mir Leid !

 3. Diana Lucia Zotescu says:

  Condoleante Principelui Suveran de Liechtenstein si Familiei Sale, precum si nobilei Familii Kinsky din Cehia pentru marea pierdere suferita. Dumnezeu sa O vegheze pe marea disparuta in somnul Sau vesnic.

Lasa un comentariu

© 2007-2021 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 36221608
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate