Stânjenei la Săvârșin

Colecția de stânjenei din Parcul Regal de la Săvârșin, alcătuită de profesorul universitar Florin Stănică și plantată în anul 2016. Fragmentul muzical face parte din Poema Română de George Enescu.

3 comentarii

 1. Liliana Sora

  Muzică şi flori , pentru că ”sunetele sunt culorile care pictează aerul” iar ”Dumnezeu a adunat în flori toate sunetele de viori.”
  Toată admiraţia şi preţuirea pentru Familia Regală , care îşi umple mereu inima şi sufletul cu frumos, bunătate şi speranţă şi le împarte la toţi !

 2. Diana Lucia Zotescu

  Intr-adevar, mai toti suntem obisnuiti sa vadem doar stanjenei albastri, (asa cum sunt si irisii, ruda apropiata a stanjenelului).. Colectia de pe Domeniul Regal Savarsin contine insa varietati intr-o mare bogatie de culori – de la alb, crem, roz stins, bleu, albastru intens, violet la, pe alocuri, bordeau. Este o floare de o maxima gingasie care, din pacate, odata inflorit bobocul, nu rezista decat scurta vreme. Din fericire, tija este plina de boboci care infloresc pe rand, lasandu-ne sa ne bucuram mai multa vreme de frumusetea lor.

  Va multumim, Majestate, pentru ca ne-ati impartasit si noua, prin intermediul imaginilor – si a splendidei muzici enesciene care le insoteste – din frumusetea parcului ce inconjoara Castelul Savarsin.

  Sper sa vedem in curand si fantezia de culori a gradinii de trandafiri pe care sper ca o contine Parcul Regal al castelului.

 3. Irisul este o plantä foarte frumoasä, o plantä de medicinä si pentru producerea unor cosmetice, care se produc la Weleda in Germania, in Austria si in Elvetia, dupä retete antroposofice si de infrumusetare

Lasa un comentariu

© 2007-2020 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 29593914
Familia Regală           Fundația Regală Margareta a României           YouTube          YouTube Filme          Facebook
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate