Ștafeta Veteranilor Invictus 2022, sărbătorită la Palatul Elisabeta

Militarii veterani și voluntarii Asociației Invictus România au fost invitați la Palatul Elisabeta de Majestatea Sa Custodele Coroanei și de Alteța Sa Regală Principele Radu, pentru a sărbători încheierea celei de-a IX-a ediții a “Ștafetei Veteranilor“, desfășurată în perioada 5-25 octombrie 2022. AGERPRES

Asociația Voluntarilor Invictus se află sub Înaltul Patronaj al Principelui Radu. Majestatea Sa și Principele Radu au salutat participanții la Ștafeta Veteranilor, în ziua de 7 octombrie 2022, atunci când aceștia au trecut prin localitatea Breaza.

Ștafeta Veteranilor 2022 a însumat 3 800 kilometri. Echipele de ștafetă au fost formate din voluntari civili și militari, sportivi de performanță sau amatori și militari răniți – componenți ai Invictus Team România la Jocurile Invictus. Ei au alergat pe trei trasee, albastru, galben și roșu.

Echipele au ajuns la Carei, în data de 25 octombrie 2022, Ziua Armatei României și ziua de naștere a Regelui Mihai I, onorând astfel pe cei care au contribuit, în 1944, la eliberarea ultimei palme de pământ românesc de sub ocupație fascistă, dar și rememorând pe cel care a fost  pentru mulți dintre noi un model de responsabilitate și patriotism.

Participanții au purtat în alergare Drapelul Național, din respect pentru înaintași, din recunoștință pentru veteranii de război care încă rostesc povestea sacrificiului suprem, cât și pentru cei plecați dintre noi, a căror lecție de patriotism stă scrisă în inima fiecăruia. Cei ce iau parte la ștefetă se opresc la monumentele ridicate în cinstea celor care au murit pentru ca noi, astăzi, să existăm și rememorează imaginea străbunicilor şi bunicilor noștri care au luptat pentru această ţară.

©Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale

1 comentariu

  1. Diana Zotescu says:

    Cu o nespus de mare bucurie am aflat acum cateva minute, dupa exact unsprezece luni de incercari infructuoase de a accesa blogul Casei Regale, ca pot, in fine, sa am iarasi acces. Nu cunosc ce s-a intamplat, daca motivul a fost unul tehnic sau daca a fost un sabotaj {nu m-ar mira !} dar brusc, din 14 decembrie 2021, computerul meu nu a mai putut accesa blogul Familiei Regale, dar nici majoritatea programelor ce imi fusesera accesibile anterior. Am fost astfel privata de aproape tot ce tine de sursele de informare, dar nai ales de marea mea bucurie zilnica de a fi, prin parcurgerea acestui blog, alaturi de Majestatea Sa si de Familia Regala, de a afla despre evenimentele si activitatile Palatului. Aproape ca nu imi vine sa cred ca acest “embargo” a incetat.

    Felicitari Veteranilor INVICTUS care , prin Stafeta lor, au adus, ca si in anii trecuti, un prinos de veneratie si recunostinta memoriei neuitatului nostru Rege Mihai, precum si celor care si-au jertfit viata pentru patrie, drapel si Coroana !

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 50406892
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate