Sfântul Papă Ioan Paul al II-lea

regele-mihai-papa-ioan-paul-ii-1999

Acum 97 de ani, la 18 mai 1920, se năștea Papa Ioan Paul al II-lea, una dintre personalitățile emblematice ale secolului al XX-lea. A fost iubit și venerat de oameni de pe tot întinsul globului, indiferent de religia lor. A avut un aport însemnat la căderea comunismului în Europa de Est.

Sfântul Părinte Ioan Paul al II-lea s-a născut cu numele de Karol Józef Wojtyła la Wadowice, în Polonia. El a fost ales Suveran Pontif în ziua de 16 octombrie 1978 și a fost sanctificat la Vatican în ziua de 24 aprilie 2014.

Regele Mihai I și Regina Ana s-au întâlnit la Cetatea Vaticanului cu Papa Ioan Paul al II-lea în iunie 1999. A fost prima și singura întâlnire între rege și papă, un moment de referință în istoria dinastiei naționale și a țării. Regele Mihai s-a reîntors la Vatican, cu ocazia funeraliilor Papei Ioan Paul al II-lea, în aprilie 2005.

Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu au fost primiți de Papa Ioan Paul al II-lea în audiență generală la Vatican, în ziua Floriilor, în anul 2003.

Principesa Mostenitoare Margareta Papa Ioan Paul al II-lea Vatican Domenica delle Palme 2003

principele-radu-principesa-margareta-papa-ioan-paul-al-doilea vatican 2003

Lasa un comentariu

© 2007-2019 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 25102186
Familia Regală           Fundația Regală Margareta a României           YouTube          YouTube Filme          Facebook
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate