Seara Palatului Elisabeta dedicată Finlandei

Luni, 4 decembrie 2017, Alteța Sa Regală Principesa Moștenitoare Margareta a găzduit, la Palatul Elisabeta, o seară dedicată Republicii Finlanda, cu ocazia împlinirii, pe 6 decembrie, a o sută de ani de la proclamarea independenței. Alături de Principesa Moștenitoare a fost Principele Radu.

Evenimentul s-a bucurat de prezența ambasadorului extraordinar și plenipotențiar al Finlandei la București, doamna Paivi Pohjanheimo, împreună cu dl Pohjanheimo. Au fost prezenți diplomați ai ambasadei Finlandei la București, colaboratori ai ambasadei, reprezentanți ai companiilor finlandeze cu sediul în România. Familia Regală a invitat la eveniment pe vice-președintele Academiei Române, dl profesor Cristian Hera, pe dl profesor Sorin Cîmpeanu, membru al Parlamentului României, reprezentanți ai Ministerului Apărării Naționale, precum și pe Preasfințiile Lor Episcopii Timotei și Ieronim ai Bisericii Ortodoxe Române. Au fost prezenți la eveniment jurnaliști.

Evenimentul a cuprins o scurtă ceremonie de bun-venit în Sala Regilor, urmată de un dineu în Sufrageria mare. Principesa Moștenitoare a deschis seara cu un cuvânt în care a adus omagiu celor care au înfăptuit independența Finlandei și celor care au contribuit la stabilirea relațiilor diplomatice dintre țările noastre:

A răspuns cu un cuvânt de mulțumire ambasadorul Finlandei la București.

A urmat dineul în Sufrageria mare a Palatului Elisabeta, unde majoritatea invitaților finlandezi s-au găsit pentru prima oară.

În cadrul vizitelor pentru aderarea României la Uniunea Europeană, Familia Regală a efectuat vizite în Finlanda de două ori, în anii 2003 și 2006. Pentru anul centenar 2018 și pentru prima jumătate a anului 2019, când România va exercita președinția Consiliului Uniunii Europene, Familia Regală va relua vizitele în capitalele europene, pentru a susține și sublinia rolul țării noastre în familia europeană a națiunilor.

 

Fotografii de Daniel Angelescu

 

 

1 comentariu

  1. Simona Tudorache

    Felicitari Casei Regale pentru organizarea acestui eveniment.
    Frumoasa si distinsa familia ES Dnei Ambasador a Finlandei.
    Felicitari ASR Principesei Margareta pentru tinuta si stil. Ii dorim multa sanatate si putere si sa o intareasca Dumnezeu.

Lasa un comentariu

© 2007-2019 Casa Majestății Sale Regelui Mihai I. Toate drepturile rezervate

Visits: 24276567
Familia Regală           Fundația Principesa Margareta a României           YouTube           Facebook
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate