Seară la Castelul Regal Peleș, 12 septembrie 2015

Sâmbătă, 12 septembrie 2015, Castelul Regal Peleș a găzduit o ceremonie de decorare, în Holul de Onoare, și un dineu, în Sufrageria de Stat.

În numele Regelui Mihai I, Principesa Moștenitoare Margareta a conferit Ordinul Coroana României în grad de Mare Cruce Alteței Sale Regale Principele Lorenz al Belgiei. Înaltul oaspete a fost distins de Majestatea Sa pentru contribuția de douăzeci de ani la dezvoltarea României, pentru atașamentul față de valorile și principiile Coroanei Române și pentru afecțiunea pe care a arătat-o, de atâtea ori, în împrejurări publice, față de țara noastră. Decorația a fost conferită în preajma împlinirii, de către Alteța Sa Regală, a vârstei de 60 de ani.

Principesa Moștenitoare și Principele Radu au oferit, în numele Regelui Mihai I, un dineu în Sufrageria de Stat, în onoarea Principelui Lorenz. A fost prezentă Principesa Maria. Au luat, de asemenea, parte membri ai societății civile, ai mediului universitar și ai Casei Majestății Sale Regelui Mihai I.

Oaspetele regal belgian a petrecut două zile la Sinaia, unde a vizitat orașul, a revăzut domeniul regal și a întâlnit o parte dintre colaboratorii Familiei Regale Române. Principele Lorenz al Belgiei este, de asemenea, membru al Consiliului Regal român.

Fotografii de Daniel Angelescu. Ținuta Principesei Moștenitoare este semnată de creatoarea de modă Irina Schrotter.

11 comentarii

 1. Dana Stanoae says:

  Respect nemarginit familiei regale!

 2. Moriko Pall says:

  Traiasca Familia Regala a Romaniei !!

 3. Stefania Rotariu says:

  M-AM DEZBRACAT DE NEPASARE, DACA SI TU TE REGASESTI IN ACEASTA SCRISOARE, DA UN SHARE, POATE VA AJUNGE LA DOMNUL PRESEDINTE!!!!!
  Scrisoare catre,
  Presedintele Romaniei
  Buna ziua, Domnule Presedinte. Am onoarea sa ajunga cuvintele mele la Dumneavoastra si asta este un lucru mare pentru un roman. Desi multi va critica si isi permit tot felul de vorbe, eu cred ca un Presedinte, este imaginea tarii, inima si vointa celor care cred in el, este omul investit de Dumnezeu, care raspunde de vietile oamenilor din respectiva tara, sunteti Presedintele Romaniei, nu a lumii si sunteti dator tarii care v-a ales, nu lumii. Sunteti parte din drapelul, pe care nu-l mai atingem de multa vreme cu emotie, asa cum faceam cand eram copii, daca va mai amintiti, fiindca faceti parte din generatia mea. Era o mandrie sa privesti drapelul si juram credinta tarii, asa cum ati jurat si Dumneavoastra, cand ati fost investit in functie. Acum am ajuns sa ne fie rusine sa spunem, ca suntem romani. Oare de ce, Domnule Presedinte? Nu este vina Dumneavoastra, fiindca ati luat o barca toata gaurita, care se scufunda cate un pic. Dar daca iubiti aceasta tara si daca viitorul si inima Dumneavoastra este legata de aceasta glie, ganditi-va ca nu doar noi trebuie sa traim si dupa noi potopul. Vin in urma copiii si nepotii nostri, care au dreptul la o Romanie, la un loc lasat de stramosii nostri, cu obiceiurile si datinile stramosesti. Traiesc departe de tara si simt foarte bine aceste lucruri. Sunt multi romani, care ar dori sa vina acasa si unii chiar foarte apti, pentru a pune umarul la ridicarea unei Romanii prospere, dar pentru asta, trebuie sa faceti schimbari Domnule Presedinte. Sa fiti ca un parinte al tarii, care pregateste un loc, pentru a-si aduce copiii acasa, nu ca un om, care doar da legi si nu-l intereseaza, daca dauneaza sau nu. In loc sa aduceti oameni straini culturii, credintei si idealurilor noastre, la porunca celor care nici nu le pasa, de existenta noastra (iubesc un animal mai mult decat un roman), motivati-i pe romani sa se intoarca, schimbati legile in legi drepte si constructive, iar banii investiti pe coclauri, investiti-i pentru acesti oameni. Faceti o campanie de ajutorare la constructia tarii noastre. Nu aveti solutii? Inca mai sunt batrani in tara, bunicii nostri dragi, care va pot povesti cum au construit ei Romania, dupa ce-l de-al doilea razboi mondial. Dumnezeu sa binecuvanteze Romania si pe Dv. Domnule Presedinte, sa va dea intelepciune si puterea de-a lua calea buna pentru romani.
  Cu respect,
  Stefania Rotariu
  https://www.facebook.com/stefania.rotariu.g

 4. Liliana Sora says:

  „ Nimic fără Dumnezeu ” și “ Unirea face puterea “ – două devize, două expresii , care alăturate sugerează înalte idealuri ce și-au găsit triumful în năzuințele celor două Case Regale. Prezența în România a Alteței Sale Regale Principele Lorenz al Belgiei, participarea la evenimentele organizate de Casa Regală , plantarea unui copac la Memorialul Copacilor – sunt dovezi grăitoare ale trăiniciei și durabilității relațiilor dintre cele două națiuni. Trăiască monarhia ! ”… lumina care face coroana Regelui să strălucească. ” Trăiască Regele !

 5. Diana Lucia Zotescu says:

  Ceremoniile Casei Regale sunt de cea mai inalta tinuta, la acelasi nivel precum cele ale altor Case Regale europene. Altetele Lor Regale sunt gazde desavarsite, on element esential pentru o viitoare functionare normala a Monarhiei in Romania.

 6. Rodica Niculae says:

  TOT RESPECTUL PENTRU FAMILIA REGALĂ A ROMANIEI !

 7. opresc-oderuc magdalena says:

  Urmaresc cu placere si mare interes tot ce apare in presa cu privire la familia REGALA a ROMANIEI ! Sunt mandra ca stramosii mei su fost supusii unei Familii Regale care si-a iubit patria si neamul pe care l-a pastorit, mai mult decat pe sine Insasi !

 8. Roxana Gabriela Mateescu says:

  Nobletea, atmosfera ambientala care ” respira” traditia istorica Monarhica , unicitatea momentului , confera imaginea perfectiunii . Astazi , fiind una dintre cele mai semnificative sarbatori ale crestinismului , fie ca Dumnezeirea sa- si reverse necontenit blagoslovenia asupra Familiei Regale a Romaniei ! Sfanta zi de sarbatoare sa fie Crucea spirituala care sa lumineze si sa binecuvanteze perpetuu Casa Regala romaneasca !

 9. Michail Ifrim says:

  Romanii au nevoie sa ii cunoasca pe nepotii Majestatii Sale Regele. Si Familia Regala are nevoie de dragostea Romanilor. Dupa Principesa Mostenitoare pe cine vom mai respecta? Este firesc sa ajunga cunoscuti Tarii acei nepoti regali care vor reprezenta Dinastia Romaniei.

 10. Cristian says:

  Traiasca Monarhia!!!!

 11. Splendid eveniment! Fie ca Dumnezeu să apropie momentul când poporul român va purta — din nou — coroană prin al său Monarh! Nihil sine Deo!

Lasa un comentariu

© 2007-2023 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 47219723
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate