Capitala Primului Ajutor

Aseară, într-o atmosferă extraordinară de entuziasm, energie și generozitate, a fost deschisă Gala Crucii Roșii 2015, precum și Competiția Internațională de Prim Ajutor, organizată pentru prima oară în țara noastră. Bucureștiul este, pentru două zile, considerat “Capitala Primului Ajutor”.

Prin fața participanților la gală au defilat cele 28 de echipe care iau parte la competiție. Alături de sutele de voluntari români, care s-au comportat desăvârșit în calitate de gazde, au luat parte peste cinci sute de voluntari din 24 de țări europene și din vecinătatea europeană, membri a 28 de organizații de Cruce Roșie sau Semilună Roșie.

Alteța Sa Regală Principesa Moștenitoare Margareta a deschis oficial gala, în prezența Altețelor Lor Regale Principele Radu și Principele Lorenz al Belgiei, invitat de onoare, precum și a conducerii Societății Naționale de Cruce Roșie din România.

Gala, găzduită cu dăruire și competență de Televiziunea Națională, a reunit nume importante din muzica românească, precum și personalități din societatea civilă.

Competiția internațională de Prim Ajutor se va desfășura în cursul zilei de astăzi. Intenția nobilă a participanților este să atragă atenția societății, fiecăruia dintre noi, că primul ajutor nu este doar un serviciu acordat de specialiști în domeniu, ci un gest de responsabilitate și de iubire pe care îl putem face fiecare.

Fotografii de Daniel Angelescu.

5 comentarii

 1. Roxana Gabriela Mateescu says:

  Imaginile graiesc de la sine. Estetica evenimentului a fost deosebita , ajutorarea fiind una din cele mai frumoase infaptuiri in societate , de ce nu- in Universalitate , actiunile binefacatoare fi- vor scrise cu literele iubirii crestinesti in infinita carte a dainuirii. Alteta Sa Regala , PRINCIPESA MOSTENITOARE MARGARETA este ravisanta . Prezenta Altetelor Lor Regale este minunata!

 2. stancu ileana says:

  – Altetelor voastre , Principesa Mostenitoare ,MARGARETA si Pintul RADU ,un virtual potir al juramantului lui Hipocrate sperand ca sub semnul Crucea Rosie , multi vitregiteti de soarta vor fi alinati cu aportul dumneavoastra . Sunt convinsa ca veti fi ,, balsam ,, pentru suferinzi si va rog sa imi permiteti sa VA asigur de gratitudinea mea deplina . ileana lelia stancu

 3. Cristian Sandu says:

  Pacar ca vremea nefavorabila nu a permis desfasurarea manifestarii in Parcul “Lumea Copiilor”, asa cum se stabilise initial. Ar fi fost un benefic act de educatie “pe viu” pentru copii si tineret.

 4. Liliana Sora says:

  Toată prețuirea și considerația pentru ASR Principesa Margareta și întreaga Familie Regală , pentru care omul este un adevărat altar, și care , prin tot ceea
  ce face cu dăruire și maximă responsabilitate, oferă respect pentru ființa umană, susține și promovează educația și cunoașterea în toată complexitatea ei, pentru că “… omul poate deveni om numai prin educaţie ” ( I. Kant ), oferă atenţie, afecţiune, ajutor pentru cele mai vulnerabile persoane prin mobilizarea puterii umanităţii, alină suferinţele oamenilor, asigurându – le condiţii decente de trai, etc. – cele mai preţioase daruri ale vieţii. .
  Trăiască Regele ! pentru că „ Regele, Isus Hristos şi Biserica, acestea sunt cele trei nume în care se află Dumnezeu ” spunea Jacques Bossuet

 5. Diana Lucia Zotescu says:

  Mult succes Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania (SNCRR) care, prin traditie, isi dedica toate resursele umane si materiale ajutorarii populatiei aflate la nevoie, dar ii si educa pe romani in sopiritul acordarii de ajutor si de prim ajutor (constand exact in acele manevre de prima asistenta ce pot mentine in viata pe cel in primejdie, pana la interventia medicala calificata, manevre ce pot fi executate de oricine, cu conditia sa invete sa o execute corect).

  Alteta Sa Regala Principesa Mostenitoare Margareta continua traditia Casei Regale a Romaniei, sub presedintia Sa realizandu-se nu doar o conducere autorizata si profesionista, ci si un enorm castig de imagine, atat de important in organizarea eficienta a activitatii interne a SNCRR, dar si a celei internationale.

  Multe felicitari organizatorilor si participantilor la Gala 2015 a SNCRR dar si celor de la Competitia Internationala de Prim Ajutor ce se desfasoara pentru prima data in Romania.

Lasa un comentariu

© 2007-2021 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 36961601
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate