Seară de evocări, volum și colecție de vinuri românești dedicate Reginei Maria

Alteța Sa Regală Principele Radu a participat în seara de luni, 24 iunie 2019, la un eveniment public organizat de Domeniul Coroanei Segarcea și găzduit de Sufrageria Regală de la Palatul Regal din Calea Victoriei. Seara a reunit un mare număr de participanți, printre care s-au numărat oameni de știință, oameni de artă, personalități din societatea civilă și din mediul economic, precum și jurnaliști.

A fost evocată personalitatea Reginei Maria a României de către academicianul Răzvan Theodorescu, vicepreședintele Academiei Române, de istoricul Georgeta Filitti și de directorul Muzeului Național Peleș, dr. Narcis Dorin Ion.

Nicolae Noica a vorbit despre fascinanta poveste a Domeniului Coroanei, fondat din inițiativa Regelui Carol I și votat de Parlamentul României, una dintre cele mai neobișnuite și mai eficiente investiții economice făcută vreodată pentru a finanța Instituția Coroanei.

Un volum apărut cu sprijinul financiar al Domeniului Coroanei Segarcea a fost lansat în aceeași seară: “Țara mea”, carte semnată de Regina Maria a României și tradusă din limba engleză de Nicolae Iorga.

În ultima parte a serii, a fost prezentată cea mai recentă colecție de vinuri a Domeniului Coroanei Segarcea, cuprinzând soiuri românești, îmbunătățite și cultivate cu cele mai avansate mijloace tehnologice ale momentului. Colecția se numește “Marama” și este un omagiu adus Reginei României Mari.

Domeniul Coroanei Segarcea este furnizor al Casei Regale a României.

 

 

2 comentarii

  1. Viorica Mwais says:

    Fie ca “Țara mea” de Regina Maria a României
    sa aduca deciderea – din partea Familiei Regale – de a deschide o locatie-magazin (pentru inceput) pentru usurarea achizitiei volumelor regale, dar si a altora cu tematica adiacenta, a steagurilor regale si a diverselor accesorii si obiecte de arta.

  2. Ionela Stanescu says:

    Minunata asociere carte si vinuri ,evocand personalitatea fascinantei Regine!!Cum se poate achizitiona volumul?

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 49635553
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate