Seara Comitetelor Olimpice român și moldovean la Palatul Elisabeta

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române, a invitat la Palatul Elisabeta, în anul Centenarului Marii Uniri, Comitetul Olimpic și Sportiv Român, alături de Comitetul Național Olimpic și Sportiv din Republica Moldova.

Seara s-a desfășurat în Sala Regilor și în Sufrageria Mare, luni, 21 mai 2018. Au luat parte campioni olimpici din ambele țări, personalități din lumea sportului și membri ai conducerii celor două Comitete Olimpice.

Au luat cuvântul Alteța Sa Regală Principele Radu, dl Mihai Covaliu, președintele COSR, și dl Nicolae Juravschi, președintele Comitetului Național Olimpic și Sportiv din Republica Moldova.

Majestatea Sa Margareta a întâmpinat cele două delegații în Sufrageria Mare, unde a urat bun venit participanților și a exprimat dorința Familiei Regale de a continua, pe cât posibil, legăturile cu fiecare dintre comitete, în activitatea de înalt nivel sportiv, cea olimpică, dar și în activitatea de selecționare a copiilor români, în vederea pregătirii lor pentru o posibilă carieră sportivă de mare performanță.

Comitetul Olimpic și Sportiv Român, fondat în anul 1914 sub domnia Regelui Carol I, este sub Înaltul Patronaj al Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei române, și a fost decorat de Regele Mihai cu Decorația Regală Nihil Sine Deo, la împlinirea unui secol de la fondare.

AGERPRES

 

Fotografii de Daniel Angelescu

2 comentarii

  1. Felicitari , Majestate!!!Felicitari ,Alteta!!!Traiasca Romania Regala!!

  2. Diana Lucia Zotescu says:

    Sportivilor din toate disciplinele, Federatiilor Sportive si Oficialilor din lumea sportului de competitie – dar si din sportul scolar si de masa – le sta foarte bine alaturi de Casa Regala, de Majestatea Sa, continuatoarea activitatii sustinute a Regilor din Romania care, incepand de la Regele Carol I, continuand cu Regii Ferdinand, Carol al II-lea si Mihai I iar, prin Majestatea Sa Margareta, dusa mai departe in zilele noastre si in viitor, au pus mai intai bazele si apoi au contribuit constant la intarirea miscarii sportive din tara noastra.

    Alaturarea oficialilor din sportul moldovean este un fapt nu doar imbucurator dar si firesc, tinand cont de istoria noastra comuna.

    Le doresc sportivilor romani si basarabeni sa fie cat mai des alaturi de Casa noastra Regala, de Majestatea Sa si de Alteta Sa Regala. Felicitari !

Lasa un comentariu

© 2007-2021 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 35785950
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate