Majestatea Sa a participat la realizarea unei noi cărți de bucate

La reședința Ambasadorului Republicii Federale Germania la București, Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române, a participat la lansarea volumului “Sărbătorind mâncarea în jurul lumii”, cu titlul în engleză “Celebrating food around the world”.

Majestatea Sa a fost întâmpinată de gazde, Excelența Sa domnul Cord Meier-Klodt și doamna Gladys Abankwa-Meier-Klodt. Evenimentul a avut loc în după-amiaza zilei de luni, 21 mai 2018, și s-a bucurat de prezența unei numeroase asistențe.

Cu un an în urmă, atunci când  a primit la Palatul Elisabeta o delegație a Asociației soțiilor de ambasadori acreditați în România, Majestatea Sa a sugerat soțiilor de ambasadori prezente la întâlnire să realizeze un album-carte de bucate, prezentând feluri de mâncare din toate colțurile lumii, și să doneze câștigurile pentru aceste volume unei fundații caritabile. Pentru donație, a fost aleasă organizația The Duke of Edinburgh International Award Romania.

Volumul a ieșit de la tipar zilele trecute, este scris în limba română și în limba engleză și are drept realizatori compania Exclus Prod SRL și The Duke of Edinburgh International Award Romania.

Majestatea Sa Margareta a semnat cuvântul-înainte al cărții și a contribuit cu o rețetă din bucătăria tradițională românească. Prefața și biografiile au fost scrise de Adrian Hădean, iar Alina Miron și Bogdan Popescu au semnat frumoasele fotografii din album. Rețetele care alcătuiesc cartea de bucate vin din Albania, Argentina, Armenia, Belgia, Brazilia, Chile, Croația, Egipt, Estonia, Georgia, Germania, India, Italia, Japonia, Regatul Arabiei Saudite, Lituania, Palestina, Polonia, Portugalia, Republica Coreea, Rusia, Africa de Sud, Elveția, Ucraina, Marea Britanie și SUA.

Echipa care a fost “sufletul” acestui volum este alcătuită din doamnele Adriana Ivama Brummell (Marea Britanie), Gladys Abankwa-Meier-Klodt (Germania), Ilse Baekelandt (Belgia), Kathyayini Chandra (India), Mari Kano Klemm (SUA), Maris Frosch (Estonia), Marsela Tepelena (Albania) și Merica Vidis (Croația).

Fotografii de Daniel Angelescu

3 comentarii

  1. Gabriela Bucur says:

    RESPECT Casei Regale a Romaniei!

  2. Felicitari ,Majestate!!Traiasca Romania Regala!!

  3. Liliana Sora says:

    Şi gastronomia este o artă pentru că, ”gătitul este la fel ca pictura sau scrierea unui cântec. Aşa cum în pictură sau muzică există atât de multe note sau culori, tot astfel în gastronomie există atât de multe arome – modul în care le combini te face deosebit. ” Deosebită este şi MS Margareta, Custodele Coroanei , un OM cu instinct creativ, cu viziune şi pasiune , cu dăruire şi implicare în a înfăptui întotdeauna binele, un OM de vocaţie care corespunde pământului pe care trăieşte şi a cărui muncă este închinată binelui social, orice activitate fiind un mod de a ajuta pe oameni şi un mijloc de a sluji pe Dumnezeu .
    Respect, admiraţie şi preţuire !

Lasa un comentariu

© 2007-2021 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 36221462
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate