Școala gimnazială “Regina-mamă Elena”

Agerpres

Astăzi, joi, 5 mai 2016, în cursul dimineții, Custodele Coroanei a inaugurat seria evenimentelor din săptămâna jubileului de 150 de ani de la crearea Casei Regale a României. Alteța Sa Regală a trecut pragul Școlii nr. 117 din București, aflată în sectorul 6, care va purta de aici încolo numele de “Școala Gimnazială Regina-mamă Elena”.

Cu două zile în urmă s-au împlinit 120 de ani de la nașterea Reginei Elena a României, Principesă a Greciei și Danemarcei.

Alături de Principesa Moștenitoare Margareta, la vizită au luat parte Principele Radu, Principesa Elena și Principesa Maria. A fost de față dl Adrian Curaj, ministrul Educației Naționale.

Directoarea școlii, alături de profesori și elevi, au oferit musafirilor regali o primire deosebit de afectuoasă și de respectuoasă. Familia Regală a fost servită cu ouă roșii și cozonac, după tradiția sărbătorilor Sfintelor Paști.

După intonarea Imnului Național și luările de cuvânt ale gazdelor și oaspeților,  a fost dezvelit portretul în ulei al Reginei Elena, realizat de pictorul Valentin Tănase. Portretul va fi plasat în holul de intrare al școlii. După dezvelirea tabloului a fost intonat Imnul Regal al României.

Familia Regală a vizitat câteva dintre clasele școlii, cancelaria profesorilor și a luat parte la adunarea elevilor și profesorilor, din curtea interioară a instituției de învățământ. Școala Gimnazială Regina-mamă Elena este declarată “Școală europeană” și are pe băncile ei 1600 de elevi.

Fotografii de Daniel Angelescu.

10 comentarii

 1. Cristina Manea says:

  Ca absolventa a Scolii Generale nr.117, de astazi Scoala Gimnaziala ‘Regina-mama Elena’, ( promotia 1991) am fost prezenta la festivitate. Am fost incantata si emotionata sa vad Familia Regala in locul unde mi-am petrecut copilaria, dar si un prilej de a cugeta la felul in care se intoarce roata istoriei..

 2. Splendid eveniment! Nihil sine Deo!

 3. Liliana Sora says:

  Evenimente de suflet, pentru suflet, în care iubitorii de carte, de adevăr şi de frumos , au privilegiul de a vedea, a asculta , a cunoaşte …şi de a păstra veşnic vie amintirea despre Familia şi Casa Regală a României .
  Ce este şcoala ?
  ”Nu zidurile fac o şcoală, ci spiritul ce domneşte într-însa.” – spunea Regele Ferdinand I
  ”Şcoala nu este un institut de învăţătură, ci un templu ai cărui preoţi sunt profesorii.” spunea Regele Carol II , iar ”cărţile sunt mai mult decît cărţi, sunt viaţă, inimă şi miezul anilor trecuţi…” ( Ciceo )
  ”Şcoala va fi şcoală când omul va fi om şi statul va fi stat.” Mihai Eminescu
  „Fără şcoală să nu astepte nimeni nici părinţi buni, nici fii buni, şi prin urmare nici stat bine organizat şi bine cârmuit şi păstorit.” (Ion Heliade Radulescu)
  Stimă şi consideraţie pentru Familia Regală ! Trăiască Regele !

 4. ionela stanescu says:

  Jorge Luis Borges a scris in lucrarea “Cu timpul…”:”Cu timpul iti dai seama ca fiecare experienta traita alaturi de fiecare fiinta,nu se va mai repeta niciodata.”Dar cat de norocosi ne putem simti noi,cei care doar aflam de prezentele,din ce in ce mai dese ale Altetei Sale Regale Margareta, Custodele Coroanei ,alaturi de oameni obisnuiti!

 5. Cristian Sandu says:

  O spun din experienta directa, aproape intreg corpul profesoral al Romaniei a devenit monarhist! Este rezultatul preocuparii constante a ASR Margareta, Custodele Coroanei, de a sprijini invatamintul, stiinta si cultura! Fara acestea, o natiune aluneca incet si sigur spre disparitie! Romani, treziti-va, cit nu este prea tirziu!

 6. Comentarii pe Facebook says:

  Jitariu Aurel Oamenii bine pregatiti
  #
  Silvia Cristoiu Felicitari !
  #
  Ecaterina Iacob Felicitari!!
  #
  Valy Pilat Felicitări! Asta înseamnă educație,ținută morala si etică, decenta si mai ales respect ptr. semeni.
  #
  Elena Sandulescu mult respect!
  #
  Carmen Suditu Respect deosebit !
  #
  Vlavia Dinu Felicitări
  #
  Catalin Gabriel Dima Mult respect!

 7. Iuliana Ciubuc says:

  Ce ma bucur!
  Felicitari conducerii scolii pentru initiativa! Sa fie intr-un ceas bun , incet , incet, sa constientizam ca aceasta este solutia de revenire a tarii- apropierea de familia regala si , cand Dumnezeu va vrea, sa revenim la monarhie.
  Tot respectul!

 8. Maria Zamfirache says:

  Felicitari!

 9. Zamfir Liliana says:

  Sunt onorata ca băiatul meu in vârsta de 12 ani învață in acesta școala din clasa 1 si pe deasupra i-l cheamă si Mihai ca pe Maiestatea sa Regele Mihai . Tot respectul !… Familiei Regale A României !… Școala 117 Zamfir Liliana ❤️❤️❤️

 10. Vladimir Dumitru says:

  Ideea prin care școlile au primit, în locul unor numere de serie, nume ale unor personalități marcante naționale sau universale a fost una din cele mai fericite decizii de după 1989!
  Mai ales atunci când au primit numele unor membri Familiei Regale Române!
  Trăiască Regele!
  Nihil Sine Deo !

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 51241441
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate