Sărbătoarea de 10 Mai la Castelul Peleș

Vizionați aici filmul concertului, realizat de TVR.

Ieri, la Castelul Peleș, într-o însorită după-amiază de primăvară, au avut loc în parcul regal tradiționala Garden Party și un Concert de Gală.

Intrarea a fost liberă pentru toți cei care au dorit să fie alături de Familia Regală la aniversarea a 150 de ani de la crearea Casei Regale a României.

Orchestra Reprezentativă a Armatei a susținut un frumos concert, urmărit cu plăcere de miile de participanți, aflați pe terasa castelului și pe peluza parcului regal.

Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare, Principele Radu, Principesa Elena, Principesa Sofia și Principesa Maria, împreună cu dl Alexander Nixon (soțul Principesei Elena) și Arhiducesa Maria Magdalena a Austriei (fiica Principesei Ileana a României) s-au întâlnit în Salonul Italian, Salonul Maur și Salonul Florentin cu personalități din viața culturală, științifică, educațională, cu înalți reprezentanți ai societății civile, ai Bisericii Ortodoxe, Bisericii Catolice, Cultului Mozaic și Cultului Musulman, precum și ai Corpului Diplomatic.

La ora 18, Familia Regală a ieșit pe balconul castelului, pentru a saluta participanții la sărbătoare. A fost intonat Imnul Regal. Trei avioane ale Iacărilor Acrobați au survolat parcul regal.

Jumătate de oră mai târziu a început Concertul de Gală. Muzicienii au evoluat pe o scenă așezată în aer liber, pe terasa castelului. Imaginile au fost preluate pe două mari ecrane, vizibile pentru toți cei aflați pe peluză.

Concertul a fost susținut de orchestra lărgită a Cameratei Regale, având ca invitați pe dirijorul Tiberiu Soare, violonistul Remus Azoiței și tenorul Teodor Ilincăi.

Repertoriul a cuprins “Rapsodia I-a” de George Enescu, “Balada” de Ciprian Porumbescu, “Torna a Surriento” de Ernesto de Curtis, “Valurile Dunării” de Iosif Ivanovici, “Introducere” si “Rondo Capriccioso” de Camille Saint-Saëns, “O, sole mio” de Eduardo di Capua, “Hora Staccato” de Grigoras Dinicu, “Nessun Dorma” din opera Turandot de Giacomo Puccini și Imnul Regal de Eduard Hübsch.

Familia Regală a urmărit concertul de pe terasa Castelului Peleș.

Au luat parte la sărbătoare români veniți din toate colțurile țării și din Republica Moldova. Au fost prezente personalități din Spania, Marea Britanie, Elveția, Serbia, Rusia, Statele Unite ale Americii, Germania și Austria.

 

 

 

 

 

Fotografii de Cristian Coposesc și Daniel Angelescu.

62 comentarii

 1. Radu Cioboata says:

  ROMANIA TREBUIE SA REDEVINA REGAT !

 2. Hector Lopez says:

  Muy bomita Rumania.

  Hector Lopez

 3. Anatolie Suliga says:

  Jubileul este si a fost minunat ! Si Dumnezeu a avut grija sa fie un timp frumos !
  O organizare perfecta, totul a fost frumos, inaltator !

  [ Exista, din pacate, si un “Dar”, si nu stiu cum s-a putut strecura o greseala “heraldica” de acest fel !?! Si anume : Pe fundalul scenei pe care a evoluat orchestra (minunate piese muzicale, si interpretarea extraordinara !), la Stema Regala a Romaniei, vulturul avea capul orientat spre STANGA ! Cum s-a putut intampla o astfel de greseala ? ]

  [ Mai am o sesizare, tot de protocol, mai veche :
  Un an sau doi in urma, nu retin cu exactitate perioada, Alteta Sa Regala Principesa Mostenitoare Margareta a fost invitata Reginei Marii Britanii, Elisabeta a II -a, cu ocazia unui important Jubileu al Reginei.
  La sarbatorire, A.S.R. Principesa Margareta a sosit intr-o limuzina al carei “numar de inmatriculare” era “1 ROM” !! Am inlemnit !! De ce “ROM”si nu “ROU”, asa cum s-a stabilit de foruri internationale ca prescurtarea numelui tarii noastre este “ROU” si nu “ROM”, care inseamna cu totul altceva !!
  Unde au fost sefii de protocol (pe cel al Marii Britanii poate ca nu il pot “judeca”, desi si el se face vinovat, dar al Casei Regale a Romaniei !!??
  As fi vrut sa fac aceasta discutie chiar dupa acea intamplare, dar, din pacate, nu am gasit pe Internet o adresa macar a Sefului de Protocol al Casei Regale !
  Si asa nu stiu daca acest demers al meu va ajunge unde trebuie, pentru ca macar in viitor sa nu se mai intample astfel de grave greseli. ]

  Cu deosebita stima, Ing. Anatolie Suliga

 4. SILVIA PETREANU HORVATH says:

  România a fost și este Regat,Prin frauda s-a luat dreptul de a fi Regat, dar cum încă mai cred că ADEVARUL trebuie sa învingă, nu mi-am pierdut Speranta in EXISTENȚA REGATULUI ROMANIEI ! DOAMNE AJUTĂ !

 5. IRIMOIU GHEORGHE says:

  ESTE UN PAS, DEPINDE DE NOI SA-L CONTINUAM

 6. Carmen Tuluca says:

  Ma aflu de patru luni in Scotia pentru un an de voluntariat intr-o Comunitate de Persoane cu Dezabilitati. Mi-a facut placere sa vad imaginile de la Peles; m-au facut sa fiu mindra de tara mea si de Familia Regalaa Romaniei.
  Pe aici, mai nimeni nu stiu despre Romania sau ceea ce stiu are o conotatie negativa.
  Poate ar fi bine ca Ambasada Romaniei la Londra si Consulatul Romaniei la Edinburg sa faca mai mult pentru o” imagine reala” a Romaniei, sa arate celor din Regat ce inseamna a fi ROMAN si ce origine are limba romana (dintre putinii care stiu ceva despre limba romana mi-au spus ca este de origine slava)
  sa incercam si pe cale oficiala sa devernim mai vizibili si mai apreciati.

 7. Informatie publica says:

  Concertul Cameratei Regale de la Castelul Peleș, 10 mai 2016, a fost susținut cu sprijinul Guvernului României.

 8. constantin dusescu says:

  Biata tara, mai are inca!

 9. DRGT says:

  ROMÂNIA REGAT !

 10. Imagini splendide de la un JUBILEU MARET, ÎNALTATOR ! Aceasta este adevarata Românie, chiar daca de peste 68 de ani traim într-o republica ilegitima. Felicitari organizatorilor care au facut posibila desfasurarea, la superlativ, a acestei magnifice aniversari de 150 de ani ai COROANEI ROMÂNIEI. NIHIL SINE DEO !

 11. regat says:

  Traiasca Coroana Romaniei! singura forma legitima de reprezentare a Romaniei in lume. Sa nu uitam alegerile din 1946 care au impus regimul comunist cu forta si minciuna. Profesorii de istorie au misiunea de a spune adevarul tinerilor , incat sa nu mai fie elevi sau studenti care, intrebati, nu stiu nimic despre regii Romaniei si contributia lor la Independenta , Unire si Cultura.

 12. […] Photos from Cristian Coposesc and Daniel Angelescu. via The Royal Family of Romania […]

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 51797668
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate