Săptămâna la Palatul Elisabeta, 29 ianuarie – 2 februarie 2018

Luni, 29 ianuarie, Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, și ASR Principele Radu au primit la Palatul Elisabeta pe președintele Băncii Transilvania, dl Horia Ciorcilă, și pe directorul general al BT, dl Omer Tetik.

Marți, 30 ianuarie, Majestatea Sa și Alteța Sa Regală au primit la Palatul Elisabeta pe vicepreședintele Camerei Deputaților, dl Petru-Gabriel Vlase.

Miercuri, 31 ianuarie, Custodele Coroanei și Principele Radu au primit la Palatul Elisabeta pe directorul general al agenției naționale de știri, AGERPRES, dl Alexandru Giboi.

Vineri, 2 februarie, în cursul dimineții, Majestatea Sa Margareta a primit la Palatul Elisabeta pe dna Ivamma Brummell, soția ambasadorului Marii Britanii la București, care pregătește o noutate editorială, o carte de bucate internațională. Majestatea Sa a acceptat să contribuie la cartea de bucate cu un capitol de bucătărie românească.

Vineri, 2 februarie, Majestatea Sa Margareta și Principele Radu au primit la prânz, la Palatul Elisabeta, pe Excelența Sa dl Emil Constantinescu (președintele României 1996-2000) și pe dna Nadia Constantinescu.

9 comentarii

 1. Renato Barreto Mayr

  Um abraço desde o distante Brasil !!!
  Também, MONARQUIA JÁ !!!

 2. Toata admiratia pentru aceste gesturi ale Casei Regale , am totusi o remarca , dl presedinte Emil Constantinescu a fost invitat in calitate de fost presedinte sau in calitate de prieten ? Pentru ca daca a fost invitat in calitate de prieten numai prieten al Casei Regale nu este. Atrag atentia Majestatii Sale , cu toata deferenta de rigoare ca dl fost presedinte Emil Contantinescu a promis in perioada respectiva ca daca va fi ales conducator al statului Roman va face tot ce tine de domnia sa pentru organizarea unui referendum cu privire la Restaurarea Monarhiei Constitutionale In Romania si nu s-a tinut de cuvant desi avea toate pargiile in acest sens, prin constitutie avea acest priviliegiu. Va iubim Majestate dar ne este greu sa vedem cum Buna Dumneavoastra Credinta este luata in derizoriu de persoane care nu au ce cauta in preajma Casei Regale a Romaniei. Traiasca Regina ! Traiasca Monarhia Romana ! Doamne Ajuta !

 3. Pingback: Emil Constantinescu, invitat la Palatul Elisabeta | Monarhia Salvează România

 4. Valerian Stan

  Sunt în acord total cu domnul Ovidiu Seculi, în ce privește ce a făcut atât de dureros domnul Președinte Emil Constantinescu. Am fost coleg cu domnia sa la Alianța Civică, l-am susținut ani la rând în drumul către demnitatea cea mai înaltă în stat. Ulterior însă am fost tare dezamăgit pentru destule lucruri pe care le-a făcut – înainte de orice că s-a dezis nedemn de promisiunea la care se referă domnul Ovidiu Seculi. Însă cât privește gestul Majestății Sale, el este pe măsura rolului Regalității, acela de a fi ceea ce este pentru toți cetățenii țării.

 5. Remus-Dumitru Mihuțiu, mun. Oradea, jud. Bihor

  Trăiască MS Regina Margareta a României ! România Regat ! Prin Statornicie La Izbândă ! Nihil Sine Deo !

 6. Mariana și Alexandra Sima ( Constanta)

  Este imperios necesar ca Familiei Regale a României să i se restitue de urgență toate bunurile mobile și imobile de care a fost deposedata abuziv, prin furt, cu sau fără titlu.
  Nu vom admite ca pe obrazul poporului român, republica să lase o nouă pată, pretinzând Familiei Regale a României o chirie pentru dreptul de a locui intr-un imobil ce Ii apartine, și nici promulgarea unei legi schimonosite in fel și chip in raport cu forma ei initiala, propusa de un alt guvern in urma cu doi ani ! Legea Privitoare la Casa Regală a României emisa de guvernul domnului Ciolos este cea mai apropiată de o forma mai putin ofensatoare, deși nici in aceea Familia Regală a României nu este recunoscută ca institutie in ciuda faptului ca forma constitutionala chiar si a unei familii de rand este aceea de institutie si nu de persoana ! O repunere relativ satisfacatoare in drepturi a Familiei Regale a României in raport constitutional cu statul,
  poate fi făcută in orice moment, urmand exemplul Academiei Române.
  Nu vom accepta ca români și in termeni de suveranitate in dialog nostru cu Guvernul României să fim martorii unui nou exil Regal !

 7. Gheorghe FLORESCU

  Nu cred că este nevoie de referendum. Deoarece nu prin referendum a fost înlăturat regele nostru de bolșevicii infiltrați, pregătiți, plătiți și conduși de la Moscova, ci prin minciuni, intrigi, șantaj și forță.
  Să dăm Cezarului ce este al Cezarului.
  Casa Regală a României trebuie să redevină cartea noastră albă și curată în fața oamenilor și a Bunului DUMNEZEU.
  Blândețea, înțelepciunea, bunătatea, hărnicia, ordinea, dragostea, credința și alte multe calități ale MS Regelui MIHAI I ne vor fi de referință.
  Așa să ne ajute DUMNEZEU!

 8. Cristian Sandu

  Imi permit sa le atrag atentia celor care il acuza gratuit pe dl. Emil Constantinescu asupra faptului ca in perioada 1996-2000 majoritare in Parlament erau partidele care se declarau categoric republicane:PDSR,PD si PRM! Deci, o reforma constitutionala in sensul revenirii la monarhie nu depindea de presedintele Constantinescu si ar fi fost imposibil de realizat in contextul politic de-atunci!

 9. Diana Lucia Zotescu

  Domnul si doamna Constantinescu mi-au fost prezentati (da, acesta este termenul !) de catre Domnul Corneliu Coposu in 1992, la Conferinta de Constituire a Conventiei Democratice. Seniorul voia asfel – la sugestia mea – sa-mi indice un numar de doamne din PNT-CD si C.D. care sa devina membre in Societatea Filantropica Cultural-Istorica “Carmen Sylva” pe care incercam sa o infiintez (au avut grija comunistii lui Iliescu sa devina o imposibilitate), precum si in organizatia internationala de doamne din Corpul Diplomatic din care fac parte din 1978 pana in prezent. Nu pot uita raspunsul negativ arogant in atitudine, comunist in esenta si grobian in forma pe care mi l-a dat “doamna” Nadia (a fost singura dintre doamne cu aceasta aitudine, pentru ca doamnele Graziella Ghica – sotia printului Bani Ghica -, Elizabeth Ratiu, Sanda Tatarescu-Negropontes, Lidia Minovici – castelana Muzeului omonim -, Ioana Bratianu – fiica istoricului martir Gh. I . Bratianu -, si alte cateva (adevarate) doamne au acceptat cu entuziasm dubla mea invitatie de a deveni membre in cele doua organizatii. Nadia Constantinescu si mentinut si ulterior atitudinea – cu un surplus de aroganta dupa ce sotul sau a devenit Presedintele Romaniei, abia spre finalul mandatului dand semne de o anume cizelare.

  In privinta Domnului Constantinescu, in ciuda incidentelor neplacute cu sotia sa, am continuat sa il sprijin TOCMAI pentru ca Domnul Coposu imi spusese despre promisiunea acestuia de a face toate demersurile de restaurare a Monarhiei, crez caruia eu i-am dedicat – ATUNCI – ACUM – si MEREU – toata energia si puterea mea. (Daca Domnul Constantinescu citeste aceste randuri va intelege, desigur, la ce ma refer cand afirm ca l-am sprijinit. Si nu poate sa nu-mi dea dreptate pentru ca, desi m-a dezamagit profund – ca de altfel pe toti monarhistii – are totusi simtul dreptatii).

  Consider insa, la fel ca si Domnul Valerian Stan, ca atitudinea dintotdeauna a Casei Regale, a Sefului Sau (Majestatea Sa Margareta) este foarte corecta si ca invitatiile pe care le fac – cu motivatii fie institionale, fie personale – exprima tocmai aceasta atitudine ce reflecta atat de clar modul constant de raportare a Casei Regale fata de institutii si persoane. Sper ca acest comportament sa aiba un ecou pozitiv in societatea romaneasca in ansamblul sau, dar mai ales la nivel de institutii si de – sper eu – vremelnicii lor conducatori.

Lasa un comentariu

© 2007-2019 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 26135940
Familia Regală           Fundația Regală Margareta a României           YouTube          YouTube Filme          Facebook
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate