Restaurarea și revitalizarea Parcului Regal Sinaia, o nouă ediție

În perioada 21-27 septembrie 2020, un grup de 20 de studenți de la specializările Peisagistică și Horticultură din cadrul Facultății de Horticultură ai Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, însoțiți de cadre didactice de specialitate, vor participa la workshop-ul cu tema „Restaurarea și revitalizarea Parcului Castelului Peleș, Sinaia”, aflat la cea de-a șasea ediție.


Workshop-ul, coordonat de către domnul prof. univ. dr. Florin Stănică, Prorector al Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară și doamna prof. univ. dr. Elisabeta Dobrescu, continuă studiul complex al Parcului istoric și al Serelor Regale de pe Domeniul Regal Sinaia.


În paralel, vor fi efectuate lucrări de întreținere a spațiilor verzi, tăierea în verde a arborilor și arbuștilor, inventarierea și îngrijirea speciilor existente în seră încă din timpul Reginei Maria.


Parcul și Serele Regale conțin numeroase specii de arbori, arbuști și plante floricole unice în România, unele plantate în urmă cu peste 120 de ani. Se remarcă, astfel, exemplare monumentale de fag cu frunze roșii (Fagus sylvatica Purpurea Major), alun turcesc (Coryllus colurna), arțar japonez (Acer palmatum), chiparos de Nootka (Chamaecyparis nootkatensis Pendula), tisă (Taxus baccata), frasin pendul (Fraxinus excelsior Pendula), cireș japonez pendul (Prunus serrulata Kiku Shidare) și laur (Prunus laurocerassus).


Acțiunea de pe Domeniul Regal Sinaia este sprijinită de Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș.

1 comentariu

  1. Diana Lucia Zotescu says:

    Castelul Peles, care prin frumusetea sa arhitectonica si bogatia decoratiunilor interioare reprezinta o perla de rang european – chiar mondial – in materie de castele regale, merita desigur a fi inconjurat de un parc pe masura. Cu siguranta studentii de la USAMV au ce vedea si ce invata prin activitatea utila pe care o desfasoara la Peles. Felicitari lor si profesorilor care ii indruma.

Lasa un comentariu

© 2007-2020 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 30343043
Familia Regală           Fundația Regală Margareta a României           YouTube          YouTube Filme          Facebook
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate