Restaurarea peisajului istoric al Castelului Peleș

Marți, 22 septembrie 2020, Alteța Sa Regală Principesa Sofia a participat la workshop-ul „Analiza și documentarea proiectului de restaurare a peisajului istoric al Castelului Peleș” din Sinaia.

Echipa de studenți ai USAMV coordonată de Șef Lucrări Dr. Elisabeta Dobrescu desfășoară proiectul cu ateliere de analiză, în perioada 21-27 septembrie, asupra vegetației (tăieri, dirijări). În același timp, se vor face analize și cartări ale elementelor valoroase de peisaj (trasee istorice, puncte de belvedere, zone de repaus, repere istorice și de patrimoniu natural). Un loc aparte îl au studiile și analizele asupra biodiversității ecosistemului privind speciile vegetale, avifauna, insecte etc. în special în peisajul istoric din zona de legatură dintre Castelul Peleș și Vulpărie. La Vulpărie studenții au ca temă de proiectare reamenajarea zonei pentru realizarea în scurt timp a unui Centru Cultural destinat promovării activităților educaționale, sociale, culturale și de relaxare ale tinerilor.

Cel mai vizitat punct de atracție istorică al României, Castelul Peleș din Sinaia, va avea un motiv în plus pentru a fi vizitat de turiști cu cele 3 noi zone de interes: alei dedicate plimbărilor și drumețiilor, poteci pietruite pentru trasee de Mountain Bike, locuri de popas și belvedere cu o perspectivă frumoasă asupra Castelului Peleș, Pelișor, zonei Foișor, orașului Sinaia și până la crestele Munților Bucegi.

Se vor pune în valoare peste 7 km de alei și drumuri pietruite pentru a le prezenta în toată splendoarea lor turiștilor și iubitorilor de istorie. Se vor face intervenții de specialitate pe traseele care încep de la Vila cu Restaurant Cuțitul de Argint, trecând peste drum de Hotelul Bastion, pentru ca apoi să se continue către Castelul Peles, Pelișor cu grădinile lor, având ca popas Complexul Vulpărie, iar în final se ajunge la Stâna Regală, într-o zonă înaltă a Parcului Natural Bucegi de o rară biodiversitate și cu o perspectivă asupra întregi văi a râului Prahova.

Acțiunea de pe Domeniul Regal Sinaia este sprijinită de Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș.

Fotografii realizate de Daniel Angelescu

2 comentarii

  1. Diana Lucia Zotescu says:

    Frumoasa initiativa USAMV ! Domeniul Regal Sonaia si tot ce inconjoara Castelele Peles, Pelisor si Foisor cuprinde in ele atata istorie si iubire de frumos a tuturor generatiilor succesive al Familiei Regale, fiind simboluri aflate la mare cinste in inima romanilor, incat proiectul merita aplaudat si sustinut.

    Iar Alteta Sa Regala Principesa Sofia arata SUPERB !

  2. […] bradului s-a făcut ulterior, iar anul acesta, în vară, profesorul Stănică și studenții USAMV care fac practică pe Domeniul Regal Sinaia au remarcat cu bucurie că bradul a prins, a înmugurit, iar acum are crengi […]

Lasa un comentariu

© 2007-2022 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 40216780
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate