Reînhumarea Reginei-Mamă Elena a României

11 comentarii

 1. Diana Lucia Zotescu says:

  Blanda, buna si profund cucernica Mama a iubitului nostru Rege Mihai (cel prea-iubit, inca din pruncie, de intreaga natie romana, cel intronat de foarte timpuriu ca Rege al nostru, dar si cel prea-nedrept urgisit si exilat de comunistii cei bolsevici si netrebnici de care nici macar azi nu prea ne putem scutura cu totul), deci Regina – Mama Elena se intoarce, in fine, in glia tarii, la demersurile initiate de Augusta Sa nepoata si Regina a noastra Margareta care, iata, implineste voia fierbinte a Tatalui Sau, Regele Nostru Mihai, de a-Si dormi somnul cel vesnic alaturi de iubita Sa Mama.

  Recunostinta vie Va purtam, Majestatea Voastra, pentru ajutorul dat Bunului nostru Rege Mihai, caruia i-ati stat alaturi cu sfatul bun in carmuirea complicatelor treburi ale tarii in timp de razboi si cu vorba de alinare in timpul durerosului exil, recunostinta si vesnica neuitare ! Sa Va tina Domnul Ceresc in vesnica Sa ocrotire dumnezeiasca, alaturi de neasemuitul Vostru Fiu.

  De asemenea, fierbinti multumiri si recunostinta Majestatii Sale Reginei noastre Margareta, pentru implinirea acestei mari si drepte actiuni.

 2. Diana Lucia Zotescu says:

  Am parcurs de 4 (patru) ori – si inca nu socoteam suficient – filmuletul de nici patru minute infatisand fotografii din viata Reginei – Mama Elena, singura sau alaturi de nestatornicul Sau Sot, alaturi de Familia Regala din Grecia, de nepoatele Sale, de iubitul Sau Fiu. I-am admirat gropitele din obraji (cele atat de admirate si de Augusta Sa Soacra, Regina Maria), gropite pe care le-a ‘transmis’ si Fiului Sau Mihai, dar si la doua din Nepoatele Sale, Margareta, Regina noastra, si Sofia.

  Toate aceste imagini aveau drept singur ‘comentariu’ – pentru ca de vorbe nici nu era nevoie – un splendid fragment muzical la pian, care mi-a susurat atat de frumos (si de o dulce tristete) in urechi incat nu mi-am putut stapani lacrimile. Nu se putea o mai potrivita si mai sugestiva imbinare !

  Parcurgeti acest filmulet ! Cu siguranta ca veti mai dori sa-l vedeti si sa-l ascultati.

 3. Diana Lucia Zotescu says:

  Si m-am intors iar pentru a le revedea – si auzi – de inca doua ori. Si iar am admirat aceasta perfecta icoana a blandetii materne, a demnitatii regale, a frumusetii si compasiunii, toate izvorand ca un suvoi continuu din imaginille fotografice ale Reginei-Mama Elena !

 4. […] „La 71 de ani de la plecarea în exil şi la 37 de ani de la trecerea Reginei Elena la cele veşnice, Majestatea Sa Margareta a decis aducerea rămăşiţelor pământeşti ale bunicii sale la Curtea de Argeş, în Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală”, informează Familia Regală a României. […]

 5. Florian Munteanu says:

  M.S. Regina Mama Elena a Romaniei a fost si va continua sa ramana un exemplu de daruire si dragoste, loialitate si omenie, credinta si bunatate, caracter si demnitate, curaj si devotament! A iubit enorm Romania si pe toti locuitorii ei! S-a luptat din rasputeri pentru a salva cat mai multe vieti omenesti in timpul celui de-al razboi mondial, spaland astfel de rusinea antisemitismului si xenofobiei obrazul neamului romanesc. Meritul i-a fost recunoscut de Institutul Yad Vashem, care i-a conferit titlul de „Drept între popoare”!

 6. Viorica M. says:

  … si ce frumoasa era Regina-Mama Elena cand radea.
  *
  O vibranta invocare de pretuire la reintoarcerea Acasa.
  *
  Fie ca odihna si pomenirea sa-i ramana in vecie!

 7. Monika Theiss says:

  NIHIL SINE DEO

 8. irene says:

  Mai este un print care a avut o ultima dorinta—sa”” doarma somnul de veci in pamant Romanesc””–al doilea fiu al Reginei Maria–mort tot in Elvetia–Nicolae(Nicky)–el nu merita adus la Curtea de Arges???-a facut parte din regenta.Poate ca printesa Margareta se va gandi si la dorinta lui.

 9. Mesaj pentru doamna Irene says:

  Doamnă Irene,

  Secretariatul Regal vă roagă să aveți amabilitatea de a preciza în care document apare scrisă ultima dorință a Principelui Regent Nicolae de a dormi somnul de veci în România?

  Cu stimă, Secretariatul Regal

 10. irene says:

  Wikipedia -La Familia Regala a Romaniei- prezentarea copiilor Reginei Maria-:
  Al patrulea copil….ultima fraza din prezentarea lui se incheie cu””Ultima sa dorinta
  a fost ca osemintele sa-i fie aduse in tara,dar deocamdata ele se afla in cimitirul Lausanne.

 11. Nou mesaj pentru doamna Irene says:

  Dacă afirmația din Wikipedia nu este legată de un document (testament, declarație semnată de persoana în cauză etc.), ea rămâne doar o afirmație fără acoperire, fără autor și fără sursă.

  Secretariatul Regal

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 49632262
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate