Regina Elisabeta a II-a, 95 de ani

Foto: ©Vanity Fair – Annie Leibovitz

Astăzi, Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii și Irlandei de Nord împlinește 95 de ani. Deși anul acesta ziua de naștere este umbrită de greaua pierdere a soțului Majestății Sale, Ducele de Edinburg, ne gândim cu respect și admirație la suverana britanică și îi urăm la mulți ani!

Cu ocazia aniversării, Custodele Coroanei Margareta a adresat astăzi o scrisoare Reginei Elisabeta a II-a.

Născută la 21 aprilie 1926, Regina Elisabeta a II-a a succedat tatălui său, Regele George al VI-lea, la 6 februarie 1952, și a fost încoronată în anul 1953. Majestatea Sa va împlini peste 10 luni, la 6 februarie 2022, 70 de ani de domnie.

La 20 noiembrie 1947, (pe atunci) Principesa Elisabeta s-a căsătorit cu Principele Philip, Duce de Edinburg, la Abația Westminster. Căsătoria suveranei și a consortului său a durat 73 de ani.

În ziua de 17 aprilie 2021, milioane de oameni pe întinsul globului au urmărit funeraliile celui mai longeviv consort regal din istoria Regatului Unit, aducând omagiu neștirbitului său devotament față de Națiune și Coroană.

Elisabeta a II-a este Suverana Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Regina Canadei, Regina Australiei, Regina Noii Zeelande, precum și Suverana statelor Jamaica, Barbados, Bahamas, Papua Noua Guinee, Insulele Solomon, Tuvalu, Santa Lucia, Saint Vincent and the Grenadines, Belize, Antigua și Barbuda, Saint Kitts și Nevis. Majestatea Sa este șeful Commonwealth și Guvernator Suprem al Bisericii Angliei. În calitate de șef de Stat, Regina Elisabeta a II-a este comandantul suprem al Forțelor Armate ale Regatului Unit.

Regina și-a sărbătorit Jubileul de Argint al domniei în 1977, Jubileul de Aur în 2002 și Jubileul de Diamant în 2012. Majestatea Sa și-a serbat Nunta de Argint în anul 1972, Nunta de Aur în 1997, Nunta de Diamant în 2007 și Nunta de Platină în 2017 (70 de ani de căsătorie).

Elisabeta a II-a a devenit cel mai în vârstă monarh britanic în anul 2007, iar la 9 septembrie 2015 a depășit pe Regina Victoria în ce privește întinderea domniei.

Suverana a acordat înaltul patronaj unui număr de mai bine de 600 de organizații caritabile, cu scop educativ sau social.

5 comentarii

 1. LA MULTI ANI – HERZLICHE GLÜCKWÜNSCHE ZUM 95 GEBURTSTAG, MAJESTÄT I.M. KÖNIGIN ELISABETH II: VON GROßBRITANIEN
  UMRINGT VON GESUNDHIT, ZUFRIEDENHEIT, VIEL GLÜCK, KRAFT UND ALLES GUTE

  CONGARTULATION AND MORE HEALTH
  -LIEBE GRÜßE AUS DEUTSCHLAND FROM GERMANY

  NIHIL SINE DEO- NIMIC FÄRÄ DUMNEZEU

  HERZLICHST, DIETMAR MELZER
  -DEUTSCHLAND/GERMANY/GERMANIA

 2. Daniela Friberg says:

  Happy Birthday Your Majesty !

 3. Monika Theiss says:

  Happy Birthday your Majesty Queen Elizabeth II

  God Save the QUEEN

  NIHIL SINE DEO

  Monika Theiss

 4. Happy Birthday your Majesty Queen Elizabeth II

  God Save the QUEEN

  NIHIL SINE DEO – Nimic färä Dumnezeu – Nichts ohne GOTT

 5. Astarastoae Daniela says:

  HAPPY BIRTHDAY YOUR MAJESTY QUEEN ELIZABETH II
  GOD SAVE THE QUEEN!
  NIHIL SINE DEO

Lasa un comentariu

© 2007-2021 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 33987442
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate