Regina Elisabeta a II-a, 96 de ani

HM Queen Elizabeth II, March 2022, Windsor Castle – The Royal Household ©Crown Copyright

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii și Irlandei de Nord împlinește 96 de ani. În această excepțională zi, ne gândim cu respect și admirație la suverana britanică și îi urăm la mulți ani!

Cu ocazia aniversării, Custodele Coroanei Margareta a adresat o scrisoare Reginei Elisabeta a II-a.

Născută la 21 aprilie 1926, Regina Elisabeta a II-a a succedat tatălui său, Regele George al VI-lea, la 6 februarie 1952, și a fost încoronată în anul 1953.

La 20 noiembrie 1947, (pe atunci) Principesa Elisabeta s-a căsătorit cu Principele Philip, Duce de Edinburg, la Abația Westminster. Căsătoria suveranei și a consortului său a durat 73 de ani.

În ziua de 17 aprilie 2021, milioane de oameni pe întinsul globului au urmărit funeraliile celui mai longeviv consort regal din istoria Regatului Unit, aducând omagiu neștirbitului său devotament față de Națiune și Coroană. Un an mai târziu, la 29 martie 2022, Familia Regală a României a participat la comemorarea Ducelui de Edinburg la Catedrala Westminster.

Elisabeta a II-a este suverana Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Regina Canadei, Regina Australiei, Regina Noii Zeelande, precum și suverana statelor Jamaica, Barbados (până în anul 2021), Bahamas, Papua Noua Guinee, Insulele Solomon, Tuvalu, Santa Lucia, Saint Vincent and the Grenadines, Belize, Antigua și Barbuda, Saint Kitts și Nevis. Majestatea Sa este șeful Commonwealth și Guvernator Suprem al Bisericii Angliei. În calitate de șef de Stat, Regina Elisabeta a II-a este comandantul suprem al Forțelor Armate ale Regatului Unit.

Regina și-a sărbătorit Jubileul de Argint (25 de ani de domnie) în 1977, Jubileul de Aur (50 de ani de domnie) în 2002, Jubileul de Diamant (60 de ani de domnie) în 2012 și, anul acesta, Jubileul de Platină (70 de ani de domnie).

Elisabeta a II-a a devenit cel mai în vârstă monarh britanic în anul 2007, iar la 9 septembrie 2015 a depășit pe Regina Victoria în ce privește întinderea domniei.

Suverana a acordat înaltul patronaj unui număr de mai bine de 600 de organizații caritabile, cu scop educativ sau social.

6 comentarii

 1. Elena Petersen says:

  GOD SAVE THE QUEEN

 2. Elena Petersen says:

  LA MULȚI ANI ȘI SĂNĂTATE MAJESTĂȚII SALE ELISABETH II

 3. Popescu Purcel Carmen says:

  Multi ani sanatosi , Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii si Irlandei de Nord !

 4. LA MULȚI ANI ȘI SĂNĂTATE MAJESTĂȚII SALE ELISABETH II

  GOD SAVE THE QUEEN

  Greetings from Germany

 5. Neagu Mircea says:

  HAPPY BIRTHDAY YOUR MAJESTY !

 6. Monika Theiss says:

  Happy birthday your Majesty.Queen Elizabeth II

  God save the Queen!

  Monika Theiss
  Nürnberg

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 51300296
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate