Regele Simeon, pași pe urmele părinților Majestății Sale

Regele Simeon II si Regina Margarita ai bulgarilor Palatul Elisabeta Bucuresti 30 noiembrie 2016 ©Daniel Angelescu

În anul 1934, Regele Boris al III-lea și Regina Ioana ai bulgarilor veneau în vizită de Stat în România, la invitația Regelui Carol al II-lea. În cele trei zile ale vizitei, au avut loc evenimente oficiale la Giurgiu, la Palatul Regal din București și la Ateneul Român, precum și la Castelul Peleș. Cu acea ocazie, Trenul Regal a purtat musafirii bulgari de la București la Sinaia.

Mai bine de opt decenii mai târziu, Majestățile Lor Regele Simeon al II-lea și Regina Margarita, invitați de Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu, au sosit la București în seara de marți, 29 noiembrie, pentru a merge, cu același Tren Regal, de la București la Sinaia.

Călătoria a avut loc miercuri, 30 noiembrie, pe exact aceeași rută feroviară ca în anul 1934. La Sinaia, Majestățile Lor locuiesc în vechiul Castel Foișor, întocmai ca părinții, cu 82 de ani în urmă.

Joi, 1 decembrie 2016, Regele și Regina bulgarilor vor lua parte la sărbătorirea Zilei Naționale a României, alături de Familia Regală, călătorind cu Trenul Regal cu plecare de la Sinaia și oprindu-se în gările Bușteni, Predeal, Brașov, Codlea, Făgăraș, Avrig și Sibiu.

Bine ați venit, Majestățile Voastre!

Regele Simeon II si Regina Margarita ai bulgarilor Palatul Elisabeta Bucuresti 30 noiembrie 2016 ©Daniel AngelescuRegele Simeon II si Regina Margarita ai bulgarilor Palatul Elisabeta Bucuresti 30 noiembrie 2016 ©Daniel Angelescu

Fotografii de Daniel Angelescu

 

4 comentarii

 1. Viorica M.V. says:

  Regele Simeon al bulgarilor este si va ramane un reper in Istoria Contemporana.

 2. Liliana Sora says:

  ” Într-o țară așa de frumoasă, c- un trecut așa de glorios, în mijlocul unui popor atât de deștept, cum să nu fie o adevărată religie iubirea de patrie, și cum să nu-ți ridici fruntea, ca falnicii strămoși de odinioară, mândru că poți spune: sunt român !”
  Un ”Bun venit ” invitaţilor , care se vor bucura de toată atenţia, amabilitatea, căldura, generozitatea, ospitalitatea…, tradiţionale româneşti.
  Toată admiraţia şi preţuirea pentru Familia Regală, o gazdă întotdeauna primitoare şi organizatoarea acestei călătorii regale dedicată aniversării a 150 de ani de la întemeierea Casei Regale a României și promulgării Constituției din 1866. Trăiască Regele ! La mulţi ani, România !

 3. Cristina-Adriana Popescu says:

  La multi ani! Drum lin trenului regal!

 4. CHARLOTTE AHARON says:

  BUNA ZIUA SI MULTE SUCCESE VA DORIM LA TOTI!

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 51241396
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate