Regele Simeon al II-lea în vizită la București

În perioada 20-22 noiembrie 2012, Majestățile Lor Regele Simeon al II-lea și Regina Margareta ai bulgarilor vor fi oaspeții Familiei Regale a României.

Regele Simeon al II-lea a împlinit anul acesta, la 16 iunie, 75 de ani, iar Regele Mihai I ne-a autorizat, pe Principesa Moștenitoare și pe mine, să sărbătorim la Palatul Elisabeta din București pe Regele Simeon, cu ocazia împlinirii acestei frumoase vârste.

Majestățile Lor vor lua parte la o serie de evenimente publice organizate de Casa Regală a României, printre care un dineu, oferit de Principesa Moștenitoare, în numele Regelui Mihai I, în seara de 20 noiembrie. Vor lua parte personalități marcante din societatea civilă, Corpul Diplomatic, Biserica Ortodoxă și Biserica Catolică, Academia Română, precum și din mediul universitar.

Împreună cu toți cititorii acestor pagini, urăm bun sosit în România Majestăților Lor!

13 comentarii

 1. aurelian g

  Ar fi foarte interesant de vazut cum arata cartea de vizita a lui Simeon : se recomanda oare drept Rege al Bulgarilor sau prim-ministru al Bulgariei ?

 2. Cristina-Adriana Popescu

  Alteta Regala, oricum s-ar recomanda, le uram bun venit si sa petreaca cu bine aceste zile deosebite aici! Este o bucurie mare sa stim ca sunt primiti in onoare!

 3. Comentarii pe Facebook

  George Stoica BINE AI VENIT IN REGATUL ROMANIEI MAJESTATE!
  #
  Ana-Mariana Simon BUN VENIT !!! MAJESTATII SALE , IN FRUMOASA NOASTRA TARA !!!
  #
  Avocat Serea Sofita WELCOME TO THE KINGDOM OF ROMANIA
  #
  Corina Ciuciu La multi ani Majestate ! Bun venit !
  #
  George Stoica LA MULTI ANI MAJESTATE ! BINE ATI VENIT IN REGATUL ROMANIEI!
  #
  Luana Pintilie La Multi Ani !
  #
  Radu Roxelana Multi ani sanatosi!
  #
  Iulia Kicerman LA MULTI ANI MAJESTATE! MULTA FERICIRE SA VA DEA DUMNEZEU, ALATURI DE POPORUL MAJESTATII VOASTRE!
  #
  Doina Marin Welcome!
  #
  Corina Ciuciu La multi ani Majestate ! Respect Casei Regale Romanesti !
  #

 4. Principe,
  Minunată ideea Majestății Sale Mihai I de România de a-i invita la București pe Majestățile Lor monarhii bulgari într-un moment atât de semnificativ!
  Suntem convinși că Alteța voastră Regală și încântătoarea Principesă Moștenitoare veți aborda, cu distincția bineștiută, pe parcursul vizitei, inclusiv subiecte însemnate de interes bilateral, unele chiar de anvergură internațională, în aceste momente de mare încordare ce ne îngrijorează prin zăngănit de arme, prin vieți nevinovate secerate, cinic numite “victime colaterale” .
  Ca popor binecredincios și iubitor de pace, noi, românii putem creea cu poporul bulgar noi punți de înțelegere și prietenie, consolidând principiul reciprocității, deoarece pe ambele maluri ale Dunării viețuiesc comunități aparținînd minorității bulgare trăitoare în patria noastră, respectiv, comunități de dacoromâni și meglenoromâni dănuitori în Bulgaria. Sunt multe lucrurile ce ne unesc de secole, iar acestea se cuvin a fi în mod potrivit identificate, dezvoltate frumos, inteligent, cu mijloacele culturii, mai cu seamă, fără a neglija oportunitățile economice, sociale, de altă natură.
  Sejur plăcut în țara noastră cuplului regal al Bulgariei!
  Viorica Bălteanu

 5. Diana Lucia Zotescu

  Alteta Voastra,

  Este imbucurator faptul ca o institutie academica atat de importanta din Bucuresti acorda MS Regelui Simeon al II-lea al bulgarilor aceasta distinctie, care se acorda celor care, asemeni Regilor si Reginelor, Principeselor si Principilor, contribuie din plin, prin fapte si exemplu personal, la reconfigurarea vietii sociale din tarile Lor.

  Multumesc Majestatii Sale Regelui Mihai ca Il sarbatoreste pe Varul Sau, MS Regelui Simeon, cu ocazia celei de a 75 aniversari in tara noastra, iar noi, cetatenii Romaniei iubitori de Rege, Regalitate si Monarhie, II dorim bun venit si La Multi Ani!

  Mereu cu aceeasi profunda recunostinta, loialitate si credinta,
  Diana Lucia Zotescu

 6. Bucur Gabriela

  Bun venit pe taram ul Romaniei. .La Multi Ani!

 7. Georgi Stefanov

  Da ste jivi i zdravi! Chudesni ste!

 8. ion

  Bun venit in Romania Regala !

 9. Alexandru

  Bun venit in Romania Majestatilor Lor Tarul si Tarina Bulgarilor!

 10. STANCU ILEANA

  -ALTETZE , sa fie cu noroc shi bucurie vizita MS REGELE SIMEON / UN RESPECTUOS ,,BUN VENIT ,, /…….ileana lelia stancu.

 11. cineva

  Asteptam sa vedem declaratii de presa ale lui Simeon al II-lea, in legatura cu vizita sa in Romania, reportaje, buletine de stiri sau macar poze.

 12. Roxana Gabriela Mateescu

  Demnitate, noblete, eleganta, patriotism ; acestia sunt termenii ce definesc CASA REGALA a Romaniei, care, isi intampina si onoreaza oaspetii la superlativ!

Lasa un comentariu

© 2007-2020 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 27523589
Familia Regală           Fundația Regală Margareta a României           YouTube          YouTube Filme          Facebook
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate