Regele Mihai, sarbatorit oficial la Londra

Biroul de Presa al Majestatii Sale Regelui este autorizat sa transmita urmatorul comunicat:

În perioada 6-8 noiembrie 2012, Majestatea Sa Regele Mihai I, impreuna cu Altetele Lor Regale Principesa Moştenitoare Margareta si Principele Radu, efectueaza o vizita în Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord.

Familia Regala a Romaniei participa in capitala britanica la un sir de evenimente omagiind personalitatea Regelui Mihai I.

Alaturi de Regele Mihai se vor afla si Alteta Sa Regala Principesa Elena, impreuna cu fiica ei, Elisabeta Karina.

Marti, 6 noiembrie, Principesa Mostenitoare si Principele Radu vor lua parte la Gala Anuala a Crucii Rosii Internationale, eveniment ce se afla anul acesta sub Inaltul Patronaj al Alteţelor Lor Regale.

Miercuri, 7 noiembrie, Majestatea Sa Regele va avea o intalnire cu Lordul Primar al Londrei.

In seara aceleiasi zile, Regele Mihai, Principesa Mostenitoare, Principele Radu, Principesa Elena si Elisabeta Karina vor lua parte la un dineu oficial, oferit de ghildele traditionale ale Londrei, la Wax-Chandlers Hall, unul dintre monumentele istorice ale orasului Londra.

Joi, 8 noiembrie, in ziua Sfintilor Mihail si Gavriil, Familia Regala a Romaniei va participa la un serviciu religios in Capela Regala Savoy, sediul Ordinului Regal Victorian. Ceremonia va avea loc in onoarea Regelui Mihai si va fi condusa de capelanul Reginei Elisabeta II si capelan al Ordinului, reverendul profesor Galloway. Evenimentul este ocazionat de implinirea a 75 de ani de cand Majestatea Sa a primit Ordinul Regal Victorial, in grad de Mare Cruce. Cu aceasta ocazie, Majestatea Sa devine primul suveran strain al carui blazon este asezat in capela Ordinului.

Serviciul religios va fi urmat de un dineu oficial, la care vor participa, alaturi de Familia Regala a Romaniei, Altetele Lor Regale Ducele si Ducesa de Gloucester, reprezentând pe Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a. Vor mai fi prezenti membri ai Guvernului Britanic, oficiali ai orasului Londra, membri ai Corpului Diplomatic, personalitati din mediul de afaceri si ale societatii civile din Marea Britanie.

15 comentarii

 1. Alexandru-Grigore PISOSCHI

  ONOARE MAJESTATII SALE REGELUI MIHAI I SI INTREGII FAMILII REGALE !
  TRAIASCA REGELE !

 2. constantina

  LA MULTI ANI MAJESTATEA VOASTRA,IMI SUNA IN URECHI STRIGATELE ACELUI 8 NOIEMBRIE 1945,CAND NU PUTEAM SA STRIGAM AFARA CU ARMATA DE OCUPATIE DIN TARA ,DAR STRIGAM ‘” REGELE SI PATRIA ” SI AVEAM UN SUVERAN TANAR ,FRUMOS SI CURAJOS . ERA SPERANTA SI LINISTEA NOASTRA. ACEEASI SPERANTA SI LINISTE NE INCEARCA MAJESTATE CAND VEDEM AUGUSTA VOASTRA PERSOANA .MULTUMIM CERULUI CA NE-ATI DAT PE VIITOAREA REGINA A ROMANIEI,ALTETEA SA REGALA PRINCIPESA MOSTENITOARE MARGARETA.O NADEJDE SI O SPERANTA. SFINTII ARHANGHELI MIHAIL SI GAVRIL SA VA ACOPERE CU MANTIA MILEI CERESTI SI SA VA DEA SANATATE SI VIATA LINISTITA.RESPECT PROFUND CASEI REGALE A ROMNANEI!

 3. Bucur Gabriela

  Cu ocazia zilei sfintilor Mihail si Gavril , ii urez Majestatii Sale ,Regele Mihai Ial Romaniei La Multi Ani ,sanatate si fericire in patria sa care il iubeste.De asemenea ,cu aceeasi ocazie , ii transmit Altetei Sale Regale ,Principele Radu al Romaniei ,acelasi LA Multi Ani ,sanatate si bucurii inzecite ,pentru Mama Sa, care se numeste Gabriela. Cu mult respect pentru Casa REgala a Romaniei , si cu o reverenta , Gabriela Bucur.

 4. GABRIEL PLETEA

  TRAIASCA REGELE, LA MULTI ANI MAJESTĂȚII VOASTRE, LA MULTI ANI ROMANIEI.

 5. Diana Lucia Zotescu

  Maajestatea Voastra,

  Cu ocazia onomasticii, ziua Sfantului Mihail si Gavril, doresc Majestatii Voastre ani lungi, plini de sanatate si vigoare, pe care stiu sigur ca ii veti petrece in serviciul necurmat al tarii al carei Suveran si Prim slujitor sunteti, alaturi de Majestatea Sa Regina Ana si de intreaga Familie Regala. Fie ca Domnul, asa precum spune Imnul Nostru Regal, sa ‘sustina cu a Sa mana Coroana Romana’ si sa va invaluie in har ceresc.

  Am privit cu multa satisfactie la televizor imagini de la Londra, acolo unde, spre bucuria si mandria noastra, a iubitorilor Vostri supusi, sunteti invitat ca oaspete de mare vaza la o ceremonie care Va face singurul monarh din afara Angliei ale carui insemne (blazon) vor fi asezate in Capela Regala Savoy ca semn de mare omagiu din partea Reginei Angliei pentru sarbatorirea celor 75 de ani scursi de la data cand Vi s-a acordat Ordinul Regal Victorian in grad de Mare Cruce.

  Ma bucura de asemenea faptul ca sunteti insotit de Altetele Lor Regale Principesa Mostenitoare Margareta si Principele Radu, precum si de Alteta Sa Regala Principesa Elena si fiica Sa Elisabeta Karina.

  La Multi Ani fericiti, Majestatea Voastra, pentru ca astfel sa fim cat mai indelung sub pavaza ocrotitoare a Majestatii Voastre!

  Cu cea mai fierbinte dragoste, credinta, respect si necurmata loialitate,
  Supusii Majestatii Voastre,
  prof. Diana Lucia Zotescu
  drd. arh. Robert Eugen Zotescu

 6. Alexandru-Grigore PISOSCHI

  Cu ocazia sarbatorii zilei onomastice dorim Majestatii Sale Regelui Mihai I viata lunga, in sanatate, cu deosebite realizari si bucurii in opera de devenire superioara a tarii si recunoasterea ei internationala !
  TRAIASCA REGELE !

  Alexandru-Grigore si Adriana Pisoschi

 7. Angela Musica-Popa

  Transmiteti din partea mea si a familiei mele, Mariei Sale, un calduros si sincer La multi ani, cu ocazia Sf. Arhangheli Mihail si Gavrila.

 8. NICOLETA si Lt Col LIVIU MAER, SIBIU

  BUNA DIMINEATA, ALTETA! VA ROG FRUMOS sa TRANSMITETI MAJESTATII SALE, REGELE MIHAI LA MULTI SI BINECUVANTATI ANI, ALATURI DE INTREAGA FAMILIE! FIE CA DUMNEZEU SA II INSENINEZE VIATA SI SA II MANGAIE GANDURILE! CU DEOSEBIT RESPECT, NICOLETA si Lt Col LIVIU MAER, SIBIU

 9. VICTOR ARSENE

  BUNA DIMINEATA ALTETE !DORESC MAJESTATII SALE REGELE MIHAI; LA MULTI ANI BINECUVANTATI DE DUMNEZEU, ALATURI DE INTREAGA FAMILIE !,,LA MULTI ANI !,,

 10. VICTOR ARSENE

  EU SI FAMILIA MEA DORIM IN TARA ROMANEASCA, REGALITATE !

 11. Titus Berinde

  Faptul ca distinse autoritati, personalitati, reprezentanti ai Casei Regale Britanice si Casei Regale a Romaniei, si inalti membri ai Guvernului M.S. Regina Elasabeta II a Regatului Unit al Marii Britanii sarbatoresc oficial, la Londra, omagiind personalitatea M.S. Regele Mihai I al Romaniei constituie pentru noi inca o ocazie fericita de a fi mandri ca suntem romani.
  Chiar daca la finalul celui de-Al Doilea Razboi Mondial jertfa sutelor de mii de tineri ostasi romani cazuti pe campurile de batalie a fost trecuta sub tacere, Romaniei nefiindu-i acordat deplin meritatul statut de tara cobeligeranta, astazi, cand „Nu putem avea viitor fara a respecta trecutul nostru.”, evenimentele ce au loc atat la Londra, cat si la Bucuresti, reprezinta justa si cuvenita recunostere a aportului adus de Regalitatea Romaneasca la regasirea pacii intr-o lume ravasita de ororile petrecute in nesfarsitii ani ai celui de-Al Doilea Razboi Mondial.
  Acum, cand „Dureros de mult timp a fost irosit!”, intreaga societate romaneasca si mai ales elitele sale au obligatia morala de-a ne calauzi catre intelegerea deplina a cuvintelor M.S. Regelui Mihai I al Romaniei, ce, inca din primele clipe ale anului 1990, ne indemmna sa avem ca piatra de temelie a existentei noastre convingerea ca „dreptatea este totuna cu adevarul”.
  Azi, in ceasul cand „Totul e posibil, totul depinde de noi!”, este momentul ca toti romanii sa se reuneasca, sa-si regaseasca identitatea, demnitatea si puterea de a renunta la tacere, sa inteleaga ca „Sta doar in puterea noastra sa facem tara statornica, prospera si admirata in lumea.” si sa porneasca pe calea croita de Carol I – Intaiul nostru Rege si Capitan, inchinandu-si sufeletele Tarii si Tronului!

 12. Pingback: Dan Ghenea

 13. jr. Dan Alexandru

  La multi ani, Majestate !.

  Cel mai frumos lucru a fi sa vedem peste cativa ani un principe tanar la conducerea Romaniei,se vorbeste tot mai mult despre principele jr. Nicolae.Ar fi cazul sa ii prezentati in detaliu istoria si cultura Romaniei,cel mai bine este sa fie vazut de cati mai multi romani,mai ales tinerilor din tara.Eu cunosc foarte bine despre principele jr.Nicolae,am si poze cand a fost prima data in Romania si am spus atunci : “El o sa fie viitorul rege al Romaniei!”.
  Multa sanatate familiei Regale !.

 14. Manuela E. Gheorghe

  La mulți ani Majestății Sale regelui Mihai I al României, cu ocazia sărbătorii Sfinților Arhangheli Mihail și Gavril!
  Manuela E. Gheorghe și Petr Balcárek

 15. Pricipe,
  Ne dorim, din suflet, ca asemenea momente de senină bucurie și speranță să ne fie dăruite, încă mulți ani de-acum înainte, de către bunul Dumnezeu!
  Ni se umple inima de satisfacție revăzând imagini dragi, pline de caldă empatie cu valorile consfințite de pluriseculară tradiție europeană.
  NIHIL SINE DEO!
  Viorica Bălteanu

Lasa un comentariu

© 2007-2020 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 28097295
Familia Regală           Fundația Regală Margareta a României           YouTube          YouTube Filme          Facebook
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate