Programul The Duke of Edinburgh’s International Award în România, 4 ani

Joi, 2 noiembrie 2017, a avut loc la București sărbătorirea a primilor patru ani de la fondarea Programului The Duke of Edinburgh’s International Award Romania, aflată sub patronajul regal al Principesei Moștenitoare Margareta.

Alteța Sa Regală Ducele de Edinburg a creat The Duke of Edinburgh’s Award în anul 1956, pentru a ajuta la desăvârșirea fizică, psihică și morală a tinerilor, mai ales a celor din medii mai puțin favorizate. Astăzi, la aproape șase decenii de existență, rezultatele fundației sunt excepționale. Organizația activează în 144 de țări din lume, iar numărul tinerilor care au beneficiat de programele ei se ridică la peste 10 milioane. Organizația funcționează în România din anul 2013.

La inaugurarea filialei române a fundației au fost prezenți, în iunie 2013, Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Edward al Marii Britanii, alături de Principele Radu și de Contesa de Wessex.

Aseară, la aniversarea a patru ani de la înființare, au stat alături de Principesa Moștenitoare și de Principele Radu ambasadorul Marii Britanii în România, Excelența Sa dl Paul Brummell, însoțit de doamna Brummell, dl Shajjad Rizvi, președintele Programului The Duke of Edinburgh’s International Award Romania, membri ai fundației, sponsori și susținători ai programului, precum și un mare număr de tineri, care au parcurs programul, îndeplinind rigorile nivelului de bronz, argint și aur.

Printre finaliștii distinși cu aur s-au numărat Octavia Adam, Gabriel Tofan, Hanna Hoos și Dragoș-George Basarabă.

Principesa Moștenitoare Margareta, patronul regal al organizației românești, a transmis în deschiderea serii acest mesaj:

The Duke of Edinburgh’s International Award sărbătorește patru ani de activitate ȋn România. Sunt mândră de evoluția organizației,  în acest timp.

Programul este prezent ȋn școli și licee din toată țara, iar pentru următorii doi ani ne-am propus să extindem proiectul ȋn mai multe şcoli din Capitală.

The Duke of Edinburgh’s International Award funcționează pe tot întinsul globului, în 144 de țări, iar România este una dintre țările Europei care îl dezvoltă cu mare succes.

Împreună, putem încuraja mulți tineri să-și dezvolte capacitățile, să-și descopere potențialul și să depășească propriile limite.

Mulțumesc echipei fundației, voluntarilor, profesorilor și coordonatorilor pentru munca, pasiunea, entuziasmul şi devotamentul cu care susțin aspirațiile tinerilor înscriși în program.

Mulțumesc partenerilor și sponsorilor pentru generozitate şi pentru ajutorul lor prețios. Împreună, oferim tinerilor un viitor mai bun, prin cunoaştere şi educație.

Va doresc o seară frumoasă!

Fotografii de Daniel Angelescu

5 comentarii

 1. Cristina Popescu says:

  Felicitari, Altetelor Voastre Regale!

 2. Liliana Sora says:

  ”Singurul mod rezonabil de a educa este acela de a fi pildă de urmat .”
  Toată stima şi consideraţia , admiraţia şi preţuirea pentru ASR Principesa Moştenitoare Margareta , OMUL care ştie să ” mângâie prin sentimente, mângâie prin gânduri, mângâie prin privire, mângâie prin cuvinte, mângâie prin atingere…”
  Mângâie şi alină viețile tuturor celor nevoiaşi , din dragoste şi respect pentru om, dintr- o sensibilitate particulară la ceea ce se numeşte OMENIE pentru că, pentru Famila Regală, aşa cum spunea Regina Elisabeta ,
  ”Nu există decât o singură fericire, datoria
  Nu există decât o singură consolare, munca
  Nu există decât o singură bucurie, frumosul”.
  Trăiască Regele !

 3. Teodor says:

  Bine Hanna 😀

 4. Multi ani de acum inainte!!Felicitari pt inimoasa si carismatica noastra ASR Principesa Mostenitoare Margareta Custodele Coroanei ! Imi doresc in curand Regina Margareta a Romaniei!

 5. FÈLICITARI!!ASR Principesa de coroanä Margareta a Romäniei pt tot!!!Nihil Sine Deo!!

Lasa un comentariu

© 2007-2023 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 47314470
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate