Principesa Stéphanie de Monaco la Palatul Elisabeta

Joi, 5 octombrie 2017, în cursul dimineții, Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu au primit la Palatul Elisabeta vizita Principesei Stéphanie de Monaco.

La întâlnire au luat parte ambasadorul Principatului Monaco în România, ES dl Robert Fillon, consulul onorific al României la Monaco, dr. Constantin Turchina, consulul onorific al Principatului Monaco la București, dl Sergio Aurelio Faleschini, precum și reprezentanți ai Primăriei Municipiului București.

Miercuri 4 și joi 5 octombrie 2017, Alteța Sa Serenisimă Principesa Stéphanie de Monaco a efectuat o vizită în România.

În prima zi a vizitei, Principesa Stéphanie a luat parte la ceremonia dezvelirii statuii Principelui Suveran Ranier al III-lea de Monaco. Pe agenda vizitei principesei s-au aflat întâlniri cu autoritățile municipiului București, precum și participări la reuniuni și recepții oferite în onoarea sa.

În parcul din fața Circului Globus din Capitală, primarul general, doamna Gabriela Firea, ministrul Culturii, dl Lucian Romașcanu, precum și conducerea Circului Globus au fost gazdele Principesei de Monaco și ale numeroaselor personalităților din societatea civilă românească prezente la eveniment.

La ceremonia dezvelirii statuii suveranului monegasc a luat parte Alteța Sa Regală Principele Radu, din partea Familiei Regale a României.

Principesa Stéphanie a fost însoțită la eveniment de ambasadorul Principatului Monaco în România și de consulul onorific al Principatului Monaco la București. A fost prezentă la ceremonie ambasadoarea Republicii Franceze în România, ES dna Michèle Ramis.

Dezvelirea statuii Principelui Suveran Rainier al III-lea a fost precedată de un spectacol în aer liber oferit de artiștii Circului Globus, precum și de discursuri ținute de primarul general, de Principesa de Monaco, de ministrul Culturii și de Principele Radu.

Principele Radu a apreciat că momentul reprezintă o ocazie de a aduce un respectuos omagiu unui om care s-a aflat 55 de ani la conducerea țării sale, oferind totodată un exemplu despre modul în care poate fi ajutată societatea, susținând domenii precum știința și arta. Alteța Sa Regală a spus:

Probabil este prima oară în istoria noastră contemporană când, după Al Doilea Război Mondial, Capitala noastră dezvelește statuia unui suveran dintr-o dinastie europeană. Contrastul este atât de izbitor cu statuile pe care noi le-am ridicat între 1948 — 1989 încât e de la sine înțeles că ziua de astăzi este un foarte frumos nou început care, desigur, se datorează edililor orașului și celor care decid soarta Capitalei României. (…) Prin îndelungata sa domnie, de mai bine de jumătate de secol, suveranul monegasc a lăsat o urmă în cultura și arta europeană.

Fotografii de Daniel Angelescu

4 comentarii

 1. Foarte bine ca s-a petrecut acest inceput. Sper ca, in contrapartida, sa se dezveleasca si la Monaco un bust al Regelui Mihai sau al unuia din Regii Carol I, Ferdinand sau Carol al II-lea.

 2. Cristian Sandu

  Un omagiu binemeritat!Printul Rainier a fost un mare prieten al Romaniei, dar si un iubitor si sustinator al artei circului.

 3. Este o frumoasa colaborare intre doua primarii europene!!Este un omagiu adus Principelui Ranieri al III-lea pt oamenii din lumea Circului,ce sunt artisti acobrati etc ce au incantat de secole cu frumosul,emotionantul soectacol de Circ,omenirea!!Sper ca dna Primar o sa aiba in vedere pt jubileu 2018 sa instaureze un grup statuar al MS Regele Ferdinand I si Regina Maria,Intregitori de Tara!!E normal sa se aduca astfel un omagiu Intregitorului de Tara si Natiune Romana -Regele Ferdinand I cu prilejul anului 2018.Toate cele bune!!!Nihil Sine Deo!!!

 4. PISOSCHI ALEXANDRU-GRIGORE

  APRECIEZ INITIATIVA BUCURESTILOR PENTRU A AVEA STATUIA UNUI MARE SUVERAN, OM DE STIINTA SI CULTURA, SPRIJINITOR AL ARTEI !
  AMPLASAREA IN PARCUL DE LANGA CIRCUL “GLOBUS” A FOST CEA MAI INDICATA !
  ADMIR TINUTA PRIMARULUI GENERAL AL CAPITALEI DOAMNA GABRIELA VRANCEANU FIREA SI O FELICIT PENTRU ACEASTA !
  OMAGIU FAMILIEI REGALE A ROMANIEI

Lasa un comentariu

© 2007-2019 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 26135779
Familia Regală           Fundația Regală Margareta a României           YouTube          YouTube Filme          Facebook
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate