Fotografie inedită cu Regele Mihai și Regina Ana la Monaco

Fotografie inedită cu Regele Mihai și Regina Ana la Monaco, alături de Principele Rainier al III-lea și de Principesa Grace de Monaco, la începutul anilor 1970. În stânga imaginii apare actualul Principe Suveran Albert al II-lea, pe atunci adolescent.

© Bob Martin / Editions Jean Ramel

2 comentarii

 1. PISOSCHI ALEXANDRU-GRIGORE says:

  SUPERB ! ERA NEVOIE DE ACEASTA FOTOGRAFIE !
  DATORITA INTERVENTIEI PRINCIPESEI GRACE DE MONACO SUVERANII ROMANIEI S-AU PUTUT CASATORI SI IN RIT CATOLIC, REGLEMENTANDU-SE RAPORTURILE CU SFANTUL SCAUN SI SITUATIA MAJESTATII SALE REGINEI ANA, CARE FUSESE EXCOMUNICATA.
  MS REGINA ANA S-A CASATORIT INTAI ORTODOX, ASA CUM CEREA STATUTUL CASEI REGALE ROMANE.
  TRAIASCA MAJESTATEA SA REGELE NOSTRU MIHAI I !
  DUMNEZEU SI PRICEPEREA MEDICILOR SA-I DEA SANATATE REGELUI NOSTRU !
  LA MULTI ANI MAJESTATE !

 2. Doamne, cate amintiri incredibil de emotionante imi trezeste aceasta fotografie mie, romanca ce il pastra in suflet si in inima pe Regele sau, fara sa stie mai nimic despre viata Sa in exil, despre cum mai arata, despre soarta Familiei Regale. Si nu ma refer aici la perioada cand a fost facuta aceasta minunata fotogafie, ci doar ca ea ma duce cu gandul la anul 1980, in ziua casatoriei Printului Charles cu Printesa Diana. La ceremonie si la diversele banchete ocazionate de acea casatorie au fost invitati si Regele Mihai si Regina Ana (si cred ca si Principesa Margareta, doar ca, nestiind cum arata atunci, nu am gasit-o printre invitati). La o saptamana de la nunta, Ambasada Marii Britanii a organizat o receptie pentru corpul diplomatic si un numar foarte restrans de romani – printre care am avut onoarea si bucuria de a fi si eu invitata, intrucat atasatul cultural britanic stia ce sentimente nutresc pentru Regele nostru – receptie in cadrul careia a fost un film de trei ore cu momentelor mai importante ale ‘nuntii secolului’. Cu acea ocazie l-am vazut pentru PRIMA DATA in viata mea in imagine filmata si in miscare pe Iubitul nostru Rege si pe Regina noastra. Si atunci am facut ceea ce stiam mai bine sa fac in astfel de situatii unice (pentru ca nu speram atunci sa-L mai pot vedea vreodata aievea pe Regele meu iubit), adica am plans, asa cum plang si acum, cand imi amintesc de acele momente.

  Ma rog lui Dumnezeu sa ni-L pastreze cat mai mult pe Regele nostru printre noi (pentru ca, chiar si in Elvetia, tot printre noi este), pentru ca fiinta sa este pentru noi simbolul valorilor perene ale neamului si istoriei noastre.

Lasa un comentariu

© 2007-2022 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 40811773
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate