Principesa Moștenitoare și Principele Radu s-au recules la mormântul Regelui Hussein

În cadrul vizitei de patru zile în Regatul Hașemit al Iordaniei, Altețele Lor Regale s-au recules, astăzi, miercuri, 28 mai 2014, la mormântul Regelui Hussein. Aflat în Cimitirul Regal din Amman, monumentul a fost ridicat în memoria marelui rege hașemit, care odihnește alături de tatăl și mama sa, Regele Talal și Regina Zein, precum și alături de bunicul său, Regele Abdullah I, întemeietorul Regatului Hașemit al Iordaniei.

Locul, de o simplitate și o solemnitate copleșitoare, a impresionat adânc cuplul princiar român. Principesa Moștenitoare și Principele Radu au ținut să omagieze memoria unuia dintre cei mai străluciți și inspirați lideri ai secolului al XX-lea.

Familia Regală a României a vizitat ieri Marea Moartă și a participat, în seara zilei de 28 mai 2014, la deschiderea oficială a Congresului de Medicină România-Iordania.

2 comentarii

  1. Diana Lucia Zotescu says:

    Situat geografic intr-o zona marcata de mari si aparent ireconciliabile conflicte, avand granita comuna cu state a caror politica de stat era – in ultimele decenii ale secolului al XX-lea – anihilarea celuilalt (cel putin juridic: ma refer aici la Israel pe de o parte si la Palestina si aliatii sai pe de alta parte), Regatul Hashemit al Iordaniei a reusit, sub sceptrul intelept al regilor sai sa creeze o punte de legatura, o zona de calm si de dialog, inlocuind cu rabdare si inteligenta rapaitul mitralierei cu masa tratativelor. Regele Hussein Bin Talal, tatal actualului Suveran Hashemit, a reusit ceea ce, privit din afara, parea imposibil. Regele Abdullah al II-lea continua cu succes opera Augustului Sau parinte, spre beneficiul integii zone.

    Cu siguranta ca relatiile foarte apropiate dintre Casa Regala a Romaniei si cea Hashemita, exprimate atat de elocvent prin multele vizite reciproce intre membrii lor, nu pot fi altfel decat benefice ambelor tari si cetatenilor lor.

    Asteptam cu nerabdare vesti si fotografii reprezentand diversele momente ale vizitei regale, si suntem cu sufletul alaturi de Augustii nostri Emisari Regali.

    Diana Lucia Zotescu

  2. Coplesitor moment, in cadrul unei vizite oficiale de mare importanta!

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 50269456
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate