Vizită regală în Iordania, mai 2014

În cadrul vizitei de patru zile în Regatul Hașemit al Iordaniei, Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu au luat parte, miercuri, 28 mai 2014, la deschiderea oficială a celui de-al V-lea Congres de Medicină și Farmacie România-Iordania, care s-a desfășurat sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principesa Muna al Hussein, mama Suveranului Hașemit.

La Congres, au mai luat parte domnul Ali Hiasat, ministrul iordanian al Sănătății, domnul doctor Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul de Interne, Excelența Sa domnul Bogdan Filip, ambasadorul României la Amman, precum și numeroși profesori și medici din România.

În cursul aceleiași zile, Altețele Lor Regale s-au recules la mormântul Regelui Hussein. Aflat în Cimitirul Regal din Amman, monumentul a fost ridicat în memoria marelui rege hașemit, care odihnește alături de tatăl și mama sa, Regele Talal și Regina Zein, precum și alături de bunicul său, Regele Abdullah I, întemeietorul Regatului Hașemit al Iordaniei.

De asemenea, pe parcursul șederii în Iordania, Altețele Lor Regale au vizitat Marea Moartă și s-au întâlnit cu reprezentanți ai societății civile și cu membri ai Familiei Regale Hașemite.

În timpul vizitei Principesei Moștenitoare și a Principelui Radu la Amman, trei evenimente importante au avut loc în Iordania.

Duminică, 25 mai, Regatul Hașemit a sărbătorit Ziua Națională, ziua independenței. Cu o zi înainte, pe data de 24 mai, a început vizita, în Regatul Hașemit, a Sanctității Sale Papa Francisc, venit să se roage pentru pace și bună înțelegere la Locurile Sfinte.

În ziua de 26 mai, în Iordania, a început vizita capilor Bisericii Ortodoxe din Rusia, Georgia, Bulgaria, România, Serbia și Finlanda, veniți pe Valea Iordanului spre a ridica rugăciuni comune pentru pace.

5 comentarii

 1. vladut mihaela says:

  Felicitari Altetelor Regale pt. ca reprezinta cu cinste Romania , Traiasca Casa Regala a Romaniei in frunte cu Regele Mihai !

 2. Diana Lucia Zotescu says:

  Astfel de schimburi culturale si stiintifice, aflate sub patronaj regal – cel din Iordania beneficiind de Inaltul Patronaj al ASR Principesei Muna Al Hussein, mama Suveranului Hashemit – la care au fost invitati Inaltii Oaspeti Regali din Romania – AALLRR Principesa Mostenitoare Margareta si Principele Radu ai Romaniei, sunt extrem de pozitive atat on cursul ascendent al unor relatii bilaterale intre cele doua Case Regale dar si intre cele doua state, relatii deja puternic consolidate, dar si bogate in consecinte benefice in planul relatiilor concrete la nivel cultural, medical si educational.

  Acestea sunt activitati ale Casei noastre Regale care fac din Membrii Sai emisarii cei mai potriviti ai poporului roman pentru cladirea unui climat general de cooperare. Pentru cei care, ca si mine, urmaresc cu deosebit interes tot ce are legatura cu activitatea Casei Regale, fie in interiorul tarii, fie in strainatate, aceste evenimente sunt motiv de mare bucurie.

  Felicitari Altetelor Lor Regale pentru modul magistral in care ne-au reprezentat, si multe multumiri Inaltelor Gazde Hashemite.
  Diana Lucia Zotescu

 3. Comentarii pe Facebook (I) says:

  Dumitru Hulea Felicitări Casei Regale a Românilor !…
  Ptr. MUNCA Majestăţilor voastre de-a fi buni AMBASADORI ai României şi ROMÂNILOR de pretutindeni !
  Trăiască Monarhia ! Trăiască România ! (cu vechile Ei hotare ADEVĂRATE !…) Trăiască DEMOCRAŢIA !
  (din peninsula Scandinavă un DAC “suedez”, fiu al Mărginimii , fiu al celei mai înalte localităţi ale României , cu CELE MAI FRUMOASE ŞI ISTORICE DACICE şi BALADICE AŞEZĂMINTE ALE EUROPEI !…
  GOD BLEASING ROMANIA AND ROYAL COURT !
  #
  Maftei Lazar Suna demodat dar este adevarat, numai Monarhia salveaza Romania. Traiasca Regele!
  #
  Liliana Sora Modestie, simplitate și frumusețe regală . Toată admirația și stima pentru Altețele Lor Regale Principesa Margareta și Principele Radu, pentru întreaga Familie și Casă Regală , pentru care demnitatea este valoarea supremă a omului și națiunii, pentru care demnitatea umană și națională sunt valori supreme de identitate și dăinuire.
  #
  Lelia Marin si cateii regali:)
  #
  Cerasela Platz Reverente Calduroase !
  #
  Claudia Mateiciuc Toata consideratia mea!
  #
  Doris Agatha S LIKE!
  #
  Nela Martin Tot respectul si dragostea! Traiasca Familia Regala a României!
  #
  Relea Victor PUNETI MINA PE PUTERE ! CE MAI ASTEPTATI !!!!!!!!….

 4. Comentarii pe Facebook (II) says:

  Liliana Sora Având în vedere preocupările prioritare ale ASR Prințesa Muna Al Hussein pentru reformarea domeniului medical, pentru dezvoltarea educației și asistenței medicale , recunoscând rolul semnificativ al acestora în calitatea actului medical, prin Consiliul de Asistență Medicală, și prin pozițiile pe care le ocupă în diverse organisme internaționale, s-au stabilit legături puternice cu instituții de profil din întreaga lume. Iată de ce vizita Altețelor Lor Regale Principesa Margareta și Principele Radu la aceste evenimente internaționale , este nu numai o dovadă a consolidării bunelor relații cu Familia Regală Hașemită , ci și expresia voinței reciproce de dezvoltare , colaborare la nivelul instituțiilor de resort, pe teme ce vizează aspecte de cooperare bilaterală în acest domeniu de referință. Pentru că sunt locuri, sunt oameni care nu se pot uita niciodată, cu certitudine, de Amman, de Marea Roșie, de Marea Moartă, de Regatul Hașemit, … de Iordania, îi leagă cele mai frumoase amintiri. Toată admirația , respectul și prețuirea pentru Familia Regală care face cinste românilor și României oriunde și oricând .
  #
  Cerasela Platz Reverente Calduroase !

 5. Comentarii pe Facebook (III) says:

  Tamara Simicorescu superba ca intodeauna
  #
  Mikela Ariana traiasca familia regala
  #
  Joseph Mitch Nixon Like!
  #
  Ilie Stirbu Traiasca familia regala, si toate binecuvantarile DOMNULUI. AMIN
  #
  Paula Petcov Miriam Fares Like!
  #
  Monica Moni TOATA STIMA PT PRINCIPESA NOASTRA!
  #
  Cerasela Platz Reverente Calduroase ! Cu recunostinta, Cerasela Platz.
  #
  Cernasev Carmen Ce tinuta! Ce clasa! Superba !

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 49495324
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate