Vizită regală la Londra, iulie 2016

Începând cu ziua de marți, 12 iulie, până vineri, 15 iulie 2016, Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu au efectuat o vizită oficială în Marea Britanie.

A fost a opta vizită publică peste hotare a Familiei Regale a României în anul 2016. În luna aprilie, Principele Radu a vizitat Republica Turcia și apoi Republica Moldova, în aprilie-mai Principesa Moștenitoare și Principele Radu au vizitat Regatul Suediei, în luna mai Principesa Maria a vizitat Republica Moldova, în luna iunie, Principesa Moştenitoare s-a aflat într-o vizită în Elveţia, iar Principele Radu a efectuat o vizită în Regatul Belgiei. În luna iulie, Principesa Maria a vizitat Bulgaria.

Marți, 12 iulie, Principesa Moștenitoare Margareta a vizitat sediul Crucii Roșii Britanice unde a avut o întrevedere cu reprezentanți ai conducerii organizației naționale. La întâlnire au fost discutate proiectele globale ale organizației, precum și cooperarea dintre societățile naționale britanică și română.

Miercuri, 13 iulie, Principesa Moștenitoare a susținut, la Institutul Cultural Român din Londra, conferința „Coroana şi România modernă”, cu ocazia jubileului de 150 de ani al Coroanei Române. Evenimentul a avut loc în prezența unui mare număr de participanți, membri ai Parlamentului britanic, reprezentanți ai societății civile din Marea Britanie și membri ai comunității românești.

În deschiderea conferinței, au luat cuvântul E.S. dl. Dan Mihalache, Ambasadorul României la Londra, dl. Andrew Popper, Şeful Onorific al Casei Majestăţii Sale Regelui Mihai I al României și dl. Dorian Branea, directorul ICR Londra.

Cu aceeași ocazie, în Galeria Institutului londonez, a avut loc vernisajul expoziţiei de fotografie „Casa Regală a României în imagini”, realizată de artistul fotograf Daniel Angelescu.

De asemenea, librăria „Cărţi Româneşti” din Londra a amenajat un stand care a cuprins volume cu tematică regală. Evenimentul s-a încheiat cu o sesiune de autografe oferite de Principesa Moștenitoare.

Joi, 14 iulie, Principesa Moștenitoare și Principele Radu au fost primiți, la Palatul Buckingham, de către Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii și Irlandei de Nord. Întâlnirea cu Majestatea Sa Regina a avut un caracter privat.

Vineri, 15 iulie, în ultima zi a vizitei oficiale, Principesa Moștenitoare și Principele Radu s-au întâlnit cu Altețele Lor Regale Principele Edward și Contesa de Wessex. Principesa Moștenitoare și Principele Edward au discutat despre proiectele fundației “Duke of Edinburgh Award”, care funcționează în România sub patronajul Principesei Moștenitoare Margareta. Principele Edward și Contesa de Wessex reprezintă fundația “Duke of Edinburgh Award” în Marea Britanie și în întreaga lume.

Principele Radu și Principele Edward au abordat subiecte legate de mișcarea paralimpică în Marea Britanie și România. Principele Edward este Patronul Regal al Comitetului Paralimpic britanic, iar Principele Radu a acordat de curând Înaltul Patronaj Comitetului Național Paralimpic România.

În cursul vizitei, Principele Radu a avut întrevederi legate de mișcarea Invictus Games, susținând participarea sportivilor români la Jocurile Mondiale Invictus de la Toronto, în anul 2017. Alteța Sa Regală a acceptat să ofere Înaltul Patronaj Asociației Voluntarilor Invictus România.

În cursul vizitei oficiale la Londra, Familia Regală a mai avut întâlniri cu reprezentanți ai mediului economic, diplomatic, precum și cu personalități ale societății civile.

La Crucea Roșie britanică

La Institutul Cultural Român din Londra

Intrarea la Palatul Buckingham 

Fotografii de Daniel Angelescu

17 comentarii

 1. Ioan Ionescu says:

  Suntem fericiti sa aflam minunata veste a vizitei ASR Principesa Mostenitoare Margareta, Custodele Coroanei, alaturi de ASR Principele Consort Radu in Regatul Unit al Marii Britanii, intr-o vizita privata. Ne bucuram ca programul Altetelor Lor a fost incarcat, semn al importantei pe care perechea princiara romana o are si pentru oficialitatile curtii engleze.Iata ca se marcheaza inca o data strinsa legatura de singe si istorica intre Casele Regale Engleza si Romana, indiferent de evenimentele politice, momente trecatoare.Remarcam cu mindrie demnitatea, tinuta impecabila, eleganta cuplului princiar roman, fapt deja intrat in firesc.Sa ne traiasca!TRAIASCA DINASTIA ROMANA!

 2. Alin says:

  si totusi nu exista poze in care acestia sunt imrepuna cu Regina Marii Britanii

 3. Andras Chiriliuc says:

  Felicit pe Altetele Lor Regale pentru frumoasa vizita la ICR Londra si regret ca nu am ajuns, dar sper sa reusesc sa fiu prezent la un urmator eveniment care-i va avea aici la Londra ca protagonisti.

 4. Luminita says:

  Draga Alin, nu exista foto dintr-un simplu motiv…este o vizita privata.

 5. Diana Lucia Zotescu says:

  Ma bucur nespus sa aflu, din continutul prezentarii de mai sus, despre recenta acordare a Inaltului Patronaj Regal Comitetului Paralimpic Roman. Prestigiul moral in tara si pe plan extern al oricarei Federatii Sportive, asociatii sau eveniment cultural ori stiintific de anvergura care primeste – in urma solicitarii de catre forul lor conducator – Inaltul Patronaj Regal este cu desavarsire mult sporit, iind astfel garantia valorii performantelor lor. Beneficiile morale in privinta prestigiului si vizibilitatii pe plan intern si extern dobandite astfel de cel mai recent beneficiar al Inaltului Patronaj Regal – Comitetului Paralimpic Roman – v or fi cu atat mai evidente in cadrul Jocurilor Paralimpice de la Rio din acest an.

  Felicitari Altetelor Lor Regale pentru vizita fructuoasa din Anglia si mult succes pentru cele care vor avea loc in viitor.

  prfof. Diana Lucia Zotescu

 6. Emilian T.Vandenboer says:

  Doamne ajuta ! Monarhia renaste Romania!
  Consider ca MS REGINA ELISABETA a binecuvantat pe Alteta Sa Regala Printesa Margarea a Regatului Romaniei in misiunea Sa de a reinstaura Monarhia Constitutionala in Regatul Romaniei.
  Sunt deosebit de bucuros ca Alteta Sa Regala Printul Radu al Romania depune eforturi neobosite in ajutorul moral pe care-l acorda Altetei Sale Regale Printesei Margareta a Regatului Romaniei.
  Romania are immediate nevoie in conjuncture actuala de readucerea Monarhiei Constitutionale.
  Nimic fara Dumnezeu !
  Cu adanca stima si respect fara de Casa Regala a Romaniei
  Emilian T.Vandenboer

 7. Cristian Sandu says:

  Arterele Lor Regale ne fac mereu mindri ca suntem romani!

 8. Traiasca Familia Regala a Romaniei! Toata stima, admiratia, mult respect si iubire fata de Majestatea Sa, Regele Mihai I al Romaniei si fata de intrega Familie Regala! Traiasca Regele! Multa sanatate, cu Dunezeu inainte! Nihil Sine Deo! says:

  Traiasca Familia Regala a Romaniei! Mult respect, iubire si admiratie!

 9. Pantea Alexandru-Sorin says:

  Cand pentru o republica portile unui palat sunt inchise, pentru o Tara si o Familie acestea sunt mereu deschise!

 10. Liliana Sora says:

  Două Familii Regale, între care există o strânsă legătură întemeiată pe respect, onoare şi chiar rudenie, o Regină , Elisabeta a II-a a Marii Britanii și Irlandei de Nord şi o Principesă , Margareta, Custodele Coroanei române, două repere de moralitate, pătrunse de sentimentul datoriei faţă de oameni, faţă de popor , pentru care cuvântul cheie în viaţa , fie că este publică sau personală, este echilibrul . Două personalităţi care iubesc umanitatea prin exemplul pe care îl dau , ale căror ţinute sunt o modalitate de exprimare şi comunicare eficient, şi cu efect de simpatie, apreciere, respect. Iată de ce Familia Regală a dovedit întotdeauna că este un bun ambasador al României prin tot ceea ce înseamnă demnitate, patriotism, diplomaţie, respectabilitate, cultură, civilizaţie, etc.
  Trăiască Regele ! Trăiască Familia şi Casa Regală a României !

 11. Titus Berinde says:

  Suntem mândri de diplomația noastră regală, contribuind astfel la consolidarea cristalizării spiritului vremurilor mult așteptate, în care să rodească național acel program politico-diplomatic de redobândire a identității și demnității noastre : ,,Uniți între noi și cu vecinii și frații noștri, să continuăm efortul de a redeveni demni și respectați.” Aceste importante activități de diplomație regală românească se desfășoară în spiritul ,,sacrificiului pentru patrie și al credinței pentru Rege”, spirit născut și din moștenirea politică a celui ,,dintâi unificator al românilor în timpul domniei lui Mihai Viteazul”, spirit al unirii sub același sceptru a Țării Românești, Transilvaniei și Moldovei. Să ne aducem aminte de legământul Regelui Carol I pentru români :,, Din prima zi a domniei mele m-am dedicat în mod deosebit armatei pe care o prețuiesc ca pe o comoară rară și asupra căreia veghez cu zel și mândrie.” Trăiască Regele ! Trăiască Familia Regală a României!

 12. Traiasca Familia Regala a Romaniei! Toata stima, admiratia, mult respect si iubire fata de Majestatea Sa, Regele Mihai I al Romaniei si fata de intrega Familie Regalä a Romäniei! Traiasca Regele! Multa sänätate, cu Dumnezeu inainte! Nihil Sine Deo!
  Traiasca Familia Regala a Romaniei!
  Mult respect, iubire si admiratie!
  Vizitä frumoasä la Londra si sper cu mult succes…..
  Cu drag,
  Dietmar Melzer
  -Deutschland/Germania-

 13. Fănică says:

  La multi ani cu sănătate familiei regale!

 14. ionela stanescu says:

  La 18 iulie 1938,la Sinaia ,in Castelul Pelisor,in Camera de Aur,inima Reginei Maria a incetat sa mai bata !Corpul neinsufletit a fost dus la Peles si asezat pe un catafalc in Holul Mare.Regina era imbracata in alb,avand pe piept o icoana batuta in aur,cu Fecioara Maria si Pruncul Iisus.Asa descrie Cornel-Constantin Ilie in lucrarea “Intre Bellu si
  Montparnasse-ROMANI CELEBRI IN FATA MORTII”ziua de 18 iulie1938.Dumnezeu sa-i odihneasca sufletul incarcat de frumos precum ii era si chipul!

 15. Elena Nysveen says:

  Toate cele bune!!All the best!!!

 16. carmen says:

  Altetele Lor Regale reprezinta cu cinste Romania! Avem un model demn de urmat! Traiasca familia regala a Romaniei!

 17. […] vizită a Familiei Regale române la Palatul Buckingham a fost cea a Majestății Sale Margareta și a […]

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 49636126
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate