Regina Elisabeta a II-a, 93 de ani

Astăzi, 21 aprilie 2019, Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii și Irlandei de Nord împlinește 93 de ani. La mulți ani Majestății Sale!

Născută la 21 aprilie 1926, Suverana britanică a succedat tatălui său, Regele George al VI-lea, la 6 februarie 1952. Majestatea Sa se află în al 68-lea an de domnie, precum și în al 72-lea an de căsnicie. La 20 noiembrie 1947, (pe atunci) Principesa Elisabeta s-a căsătorit cu Principele Philip, Duce de Edinburg, la Abația Westminster.

Elisabeta a II-a este Suverana Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Regina Canadei, Regina Australiei, Regina Noii Zeelande, precum și Suverana statelor Jamaica, Barbados, Bahamas, Papua Noua Guinee, Insulele Solomon, Tuvalu, Santa Lucia, Saint Vincent and the Grenadines, Belize, Antigua și Barbuda, Saint Kitts și Nevis. Majestatea Sa este șeful Commonwealth și Guvernator Suprem al Bisericii Angliei. În calitate de șef de Stat, Regina Elisabeta a II-a este comandantul suprem al Forțelor Armate ale Regatului Unit.

Regina și-a sărbătorit Jubileul de Argint al domniei în 1977, Jubileul de Aur în 2002 și Jubileul de Diamant în 2012. Majestatea Sa și-a serbat Nunta de Argint în anul 1972, Nunta de Aur în 1997, Nunta de Diamant în 2007 și Nunta de Platină în 2017 (70 de ani de căsătorie).

Regina Elisabeta a II-a a devenit cel mai în vârstă monarh britanic în anul 2007, iar la 9 septembrie 2015 a depășit pe Regina Victoria în ce privește întinderea domniei.

Regina a acordat înaltul patronaj unui număr de mai bine de 600 de organizații caritabile, cu scop educativ sau social.

Familia Regală română și cea britanică au avut, în toate generațiile, legături strânse de familie și de prietenie.

Regele Carol I a vizitat Anglia pentru prima oară în 1874 și a fost în vizită de Stat la Regina Victoria în 1892, Regele Ferdinand la Regele George al V-lea în 1924, iar Regele Carol al II-lea la Regele George al VI-lea în anul 1938.

Țara noastră a fost vizitată de Regele Edward al VII-lea în 1888, când era Principe de Wales, de Regele George al VI-lea, în anul 1922, când era Duce de York, și de Ducele și Ducesa de Kent, în anul 1938.

Regele Mihai I, Regina Elisabeta a II-la și Ducele de Edinburg au fost înrudiți, fiind toți trei stră-strănepoții Reginei Victoria. Regele Mihai I și Regina Ana au luat parte, la Londra, la toate sărbătorile importante de familie și cele cu caracter statal, începând cu anul 1937 (Încoronarea Regelui George al VI-lea) și încheind cu nunta Principelui William în 2011 și Jubileul de Diamant al Reginei Elisabeta a II-a, în anul 2012.

Majestatea Sa Margareta și Principele Radu se întâlnesc anual cu Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a, cu Principele de Wales și cu ceilalți membri ai Familiei Regale britanice.

Cea mai recentă vizită a Familiei Regale române la Palatul Buckingham a fost cea a Majestății Sale Margareta și a Principelui Radu în decembrie 2018, când cuplul regal a fost invitat de Regina Elisabeta a II-a.

4 comentarii

 1. Diana Lucia Zotescu

  Many happy returns of the day, Your Majesty ! May God bless You and give You a long, long life full of accomplishments !

 2. Monika Theiss

  Happy Birthday your Majesty Queen Elizabeth II

  NIHIL SINE DEO !

  Monika Theiss

 3. HAPPY GREETINGS WITH HEALTH FOR YOU; MAJESTY FROM GERMANY

  ALLES LIEBE ALLES GUTE GLÜCK GESUNDHEIT SOLL IHR LEBEN JEDEN TAG MIT VIEL SONNENSCHEIN UMARMEN; MAJESTÄT

  HERZLICHST;
  DIETMAR MELZER
  DEUTSCHLAND/GERMANY

 4. Astarastoae Daniela

  HAPPY BIRTHDAY YOUR MAJESTY AND GOD BLESS YOU!

Lasa un comentariu

© 2007-2020 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 27980346
Familia Regală           Fundația Regală Margareta a României           YouTube          YouTube Filme          Facebook
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate