Principesa Maria, vizită la Iași

Vineri, 27 septembrie 2019, Alteța Sa Regală Principesa Maria a efectuat o vizită cu caracter public în municipiul Iași.

Principesa Maria a vizitat, alături de Excelența Sa doamna Michèle Ramis, Ambasadorul Republicii Franceze în România, Centrul Rezidenţial pentru Mame şi Copii în Dificultate al Fundaţiei Hecuba.

Alteța Sa Regală a fost întâmpinată de domnul Mihai Chirica, primarul municipiului Iași. S-a alăturat vizitei doamna Iulia Scântei, senator de Iași.

Fundația Hecuba are misiunea de a îmbunătăți situația socio-familială a familiilor monoparentale din medii defavorizate, din municipiul Iași și de a susține incluziunea socială a familiilor, în spiritul respectării drepturilor familiei, femeii și copilului.

Centrul a fost deschis în luna noiembrie 2009 și oferă condiţii de viaţă decente şi un mediu securizant pentru ca mamele aflate în dificultate să îşi construiască un proiect de viitor pentru o viaţă autonomă şi împlinită. Totodată, serviciile oferite vizează facilitarea accesului la propriile resurse individuale, la resursele familiale, precum şi la resursele şi oportunităţile existente în societate.

Centrul are 22 unități de locuit, fiecare unitate este destinată unei familii monoparentale și constă în 1-2 camere, baie și bucătărie. În total dispune de 74 paturi (adulți, copii și bebeluși). Centrul dispune și de alte spații: cabinete de consiliere, de psihoterapie, de activități de grup și de petrecere a timpului liber, multifuncționale.

În anul 2018, Principesa Maria a acordat Înaltul Patronaj Agenţiei Naţionale pentru Egalitate de Şanse între Femei și Bărbați.

2 comentarii

 1. Diana Lucia Zotescu says:

  Alteta Sa Regala Principesa Maria aduce mereu, oriunde se duce, calmul si bucuria empatiei pe care o degaja zambetul si atitudinea Sa in randul celor pe care ii viziteaza. Copiii si mamele ocrotite de centrul infiintat de Fundatia “Hecuba” au avut astfel ocazia de a simti grija autentica, profunzimea sentimentelor de adanca umanitate cu care Familia Regala, Coroana Romania, Majestatea Sa Margareta prin Inaltul Sau Emisar Regal – ASR Principesa Maria – se implica in viata tuturor romanilor, dar in special de persoanele defavorizate.

  Va multumim cu recunostinta pentru tot ceea ce infaptuiti pentru noi, in numele Coroanei si al Majestatii Sale, Alteta Voastra Regala !

 2. Viorica Mwais says:

  “Daca vrei sa emancipezi o familie, o comunitate, o societate, investesti in femei.”
  Melinda Gates
  .
  “If you want to lift up a family, a community, a society, you invest in women!”
  Melinda Gates

Lasa un comentariu

© 2007-2023 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 48410990
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate