Condoleanțele Familiei Regale la Ambasada Franței

Astăzi, în numele Majestății Sale Custodele Coroanei, a fost prezent la Ambasada Franței Alteța Sa Regală Principele Radu, care a semnat în cartea de condoleanțe deschisă cu ocazia decesului fostului președinte al Republicii Franceze, Jacques Chirac.

Principele Radu a fost întâmpinat de Excelența Sa doamna Michele Ramis, ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Republicii Franceze la București. Alteța Sa Regală a scris mesajul de condoleanțe adresat Statului Francez și familiei Chirac de către Majestatea Sa Margareta și întreaga Familie Regală.

Fotografii de Daniel Angelescu

2 comentarii

 1. Viorica Mwais

  Condoléances aux Français et à la famille du Président Jacques Chirac.
  .
  Repose en Paix!

 2. Diana Lucia Zotescu

  Franta, republica asa cum este ea in prezent si de multe zeci de ani incoace, a jucat un rol major in devenirea Romaniei inca din secolul al XIX-lea, din timpul lui Napoleon al III-lea (sper sa nu ma insele memoria), cand s-a pus problema incredintarii destinelor Romaniei in mainile unui print strain. Scopul acestui demers curajos era acela de a moderniza si europeniza tara si de a o scapa de sub povara sistemului feudal intretinut de pleiada de printi fanarioti din Principatele Romane. Iar Napoleon si-a oferit bunele oficii, chiar daca propunerea lui nu s-a concretizat, domnia Principatelor Unite revenind unui print german, Carol de Hohenzollern-Sigmaringen, o alegere care s-a dovedit extrem de fericita pentru Romania.

  Dar chiar si dupa aceea, Franta a ramas un prieten de nadejde al Romaniei, fapt dovedit din plin in mai toate imprejurarile in care Romania a trebuit sa treaca prin momente dificile (sa nu ii uitam pe Carol Davila, doctorul francez ce s-a identificat cu destinul Romaniei, si pe Generalul Berthelot), Dar dovada cea mai relevanta a fost intalnirea destinica dintre Regina Maxima (adica Regina Maria) si Presedintele si Prim-ministrul Frantei, doi dintre ‘greii’ Europei, care au avut un cuvant important de spus in favoarea Romaniei la incheierea Primului Razboi Mondial cand, contrar previziunilor sumbre ce se prefigurau atunci, am reusit sa ne implinim cel mai mare vis, Marea Unire.

  Regele Mihai si Majestatea Sa Margareta au sustinut si intarit si mai mult relatiile Romaniei cu Franta, avand raporturi dintre cele mai armonioase cu toti presedintii francezi, printre care si cu Presedintele Jaques Chirac, a carui trecere in lumea vesnica o deplang francezii si intrega lume, dar si noi, romanii, si Familia Regala a Romaniei.

  Noi, romanii, ne alaturam cu sincere condoleante celor exprimate de Majestatea Sa Margareta, Principele Consort Radu si intreaga Familie Regala a Romaniei,, transmitand poporului francez si familiei marelui disparut sentimentele noastre de compasiune si suport moral.

Lasa un comentariu

© 2007-2020 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 28762901
Familia Regală           Fundația Regală Margareta a României           YouTube          YouTube Filme          Facebook
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate