Principesa Maria, vizită la Călăraşi şi Slobozia

Miercuri, 27 septembrie 2017, Alteța Sa Regală Principesa Maria a efectuat o vizită cu caracter public în municipiile Călărași şi Slobozia.

În prima parte a vizitei, Principesa Maria s-a aflat, în Călăraşi, la Școala Gimnazială „Carol I”, unde a fost întâmpinată de elevi cu pâine şi sare. Alături de domnul director Marin Neață, a vizitat fiecare clasă şi s-a întâlnit cu cadrele didactice.

Vizita Alteţei Sale Regale a continuat la Consiliul Județean Călărași. Aici, Principesa Maria s-a întâlnit cu domnul preşedinte Vasile Iliuță, domnul prefect George Iacob și domnul subprefect Mihai Beștea.

De asemenea, Alteța Sa Regală a trecut pragul secției de arheologie a Muzeului Dunării de Jos, precum şi Centrului de Cultură și Creație Călărași unde i-a cunoscut pe membrii Ansamblului folcloric „Bărăganul”.

Principesa Maria a vizitat Centrul de Servicii Sociale SERA, aflat în subordinea Direcției Generale pentru Asistență Socială și Protecția Copilului Călărași. Alteţa Sa Regală a vizitat câteva căsuțe de tip familial și Centrul de zi. În semn de prețuire, Alteței Sale Regale i-a fost oferit un tablou din origami, lucrat manual de către o tânără talentată, instituționalizată în cadrul SERA Călărași.

În partea a doua a vizitei, Principesa Maria a fost primită, la Catedrala Episcopală „Înălțarea Domnului” din Slobozia, de Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor. Vizita s-a încheiat la Centrul Eparhial unde Preasfinția Sa i-a prezentat Principesei Maria lucrarea socială – filantropică împlinită de Episcopie.

Fotografii realizate de Alexandru Botezatu, Emil Petrus Vasilescu și Biroul de Presă al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor

3 comentarii

 1. Ma bucura nespus activitatea neobosita si implicarea profunda a Altetei Sale Regale Principesei Maria in cunoasterea tarii, poporului roman si a problemelor specifice ale romanilor. Mult succes si toata consideratia, respectul si suportul moral pentru toate actiunile Membrilor Casei Regale a Romaniei.

 2. Viorica M.V. says:

  Felicitari, tuturora!
  .
  Inca o dovada ca exista Speranta pentru Demnitatea Natiunii Romane.
  .
  Va multumim frumos!

 3. Gabriela Bucur says:

  RESPECT , Casei Regale a Romaniei!!

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 51797673
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate