Principesa Maria la Ziua Națională a Republicii Tunisiene

Luni, 25 martie 2019, reprezentând pe Majestatea Sa Custodele Coroanei, Alteța Sa Regală Principesa Maria a participat, la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, la sărbătorirea Zilei Naționale a Republice Tunisiene.

Evenimentul a avut loc în prezența Excelenței Sale doamna Raja Jhinaoui Ben Ali, ambasadoarea Republicii Tunisia la București, a doamnei conf. univ. dr. Paula Popoiu, managerul Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti”, a doamnei Irina Cajal Marin, Subsecretar de Stat, Ministerul Culturii și Identității Naționale. Au fost prezenți reprezentanți ai autorităților statului, membri ai Corpului Diplomatic, personalități din mediul instituțional.

Cu această ocazie, a avut loc vernisajul unei expoziții de pictură și fotografie și de costume tradiționale tunisiene și obiecte artizanale, care ilustrează relațiile dintre Tunisia și România. La eveniment au fost prezenți și trei meșteri tunisieni care au făcut demonstrații de meșteșuguri tradiționale tunisiene.

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, găzduiește, în perioada 25 martie – 12 aprilie 2019, Zilele Culturii Tunisiene, eveniment organizat în colaborare cu Ambasada Republicii Tunisiene la București, cu ocazia sărbătoririi Zilei Naționale a Tunisiei și a celei de-a 55-a aniversări a stabilirii relațiilor diplomatice dintre Tunisia și România.

Fotografii realizate de Daniel Angelescu 

 

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 50386564
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate