Principesa Maria, la Bookfest 2015

Duminică, 24 mai 2015, Alteța Sa Regală Principesa Maria a luat parte, la Salonul Internațional de Carte Bookfest 2015, la evenimentele de lansare a celor mai recente titluri apărute în colecția „Cărți regale” la Editura Curtea Veche.

Astfel, standul Editurii Curtea Veche a găzduit lansarea volumelor „Cum supraviețuiește monarhia într-o republică” de Alexandru Muraru, „Cotroceniul regal” de Diana Mandache și „Margareta. Mărturia unui sfert de veac regal” de Sandra Gătejeanu-Gheorghe.

În debutul evenimentului, a avut loc lansarea volumului „Cum supraviețuiește monarhia într-o republică” scris de Alexandru Moraru. Cu această ocazie au luat cuvântul autorul volumului, domnul Mihai Răzvan Ungureanu, fost Prim-Ministru și fost Ministru de Externe al României, E.S. domnul ambasador Jiří Šitler, fost Ambasador al Republicii cehe la București și jurnalistul Ovidiu Nahoi.

În continuare, standul Editurii Curtea Veche a găzduit lansarea volumului „Cotroceniul regal” scris de Diana Mandache. Cu acest prilej au luat cuvântul autoarea volumului, domnul Mihai Ghyka, precum și jurnalistul Liviu Mihaiu.

În încheiere, Principesa Maria a luat parte la evenimentul de lansare a volumului „Margareta. Mărturia unui sfert de veac regal” scris de Sandra Gătejeanu-Gheorghe. Alături de Alteța Sa Regală s-au aflat și au luat cuvântul autoarea volumului, maestrul Ștefan Câlția și domnul consilier prezidențial Andrei Muraru.

Evenimentele de lansare s-au încheiat cu sesiune de autografe oferite de Alteța Sa Regală Principesa Maria și de autorii volumelor.

Salonul Internațional de Carte Bookfest s-a desfășurat în zilele de 20-24 mai 2015, în cadrul pavilionul expozițional Romexpo. Invitatul de onoare al celei de-a zecea ediții a Salonului a fost Republica cehă. Vizitatorii au putut lua parte la peste 300 de evenimente, care au variat de la lansări de carte, dezbateri și colocvii până la proiecții cinematografice și evenimente interactive.

Fotografii realizate de Daniel Angelescu 

 

5 comentarii

 1. ionela stanescu says:

  In ziarul,,Evenimentul zilei”,marti,26mai,la rubrica de Cultura,se puncteaza initiativa laudabila a Editurii Curtea Veche Publishing de a publica seria de carti pentru copii despre ,,Regii si reginele noastre”.E minunat ca aceasta serie debuteaza cu ,,Regina care a iubit viata si patria”,Maria a Romaniei!Cu ani in urma, cei care vizitau Castelul de la Balcic,puteau sa-si procure Cartea de povesti scrisa pentru copii,de catre Regina Maria! Era singurul material didactic pe care un parinte il avea la dispozitie,pentu copil,daca isi dorea sa il familiarizeze cu cea mai frumoasa si iubita Regina a Romaniei! Felicitari Editurii Curtea Veche!

 2. Emilian T.Vandenboer says:

  Buna seara,

  iata este ora 23H30 am sosit de la munca si imediat deschid pagina web a Casei Regale de Romania si constat : Casa Regala de Romania este in pe frontul de lupta deosebit de activa. “republicanii” inteleg acest lucru ca li se apropie sfarsitul ?
  Da domnilor , eu ca monarhist convins nu am ganduri negre fata de voi, fata de republicani asa cum ati avut voi atunci….in 1947 fata de ai mei , fata de rudele mele care erau monarhisti convinsi. Datorita voua toata familia ne-am imprastiat in toata lumea . Ok Nu va reprosez , nu va reprosez ca doi membrii ai familiei le-au ramas oasele la “canalul Dunarea Marea Neagra” , nu va reprosez faptul ca ati confiscat toata averea familiei mele din judetul Vrancea si ati impus bunicei mele careia i-ati lasat 1 ha de pamant arabil si 1 ha de vita de vie sa plateasca taxe de “chiabur”. Padurea nu ne-ati dat-o inapoi , dar nici nu doresc acest lucru. Nu doresc nimic de la voi “republicanii” decat un singur lucru ” sa plecati ! SA PARASITI COTROCENIUL care nu va apartine, sa parasiti Palatul Regal din inima Bucurestiului care nu poate fi “muzeu” dar reprezentanta Monarhiei Parlamentare a Romaniei ! Plecati si lasati-ne in voia Domnului ! Nu ne mai furati, nu ne mai mintiti , nu ne mai chinuiti , nu ne mai stresati ! plecati ! Avem un Rege si avem si mai departe continuatori ai Monarhiei Parlamentare a Romaniei. Niciodata nu ati intrebat pe nimeni voi “republicanii” : Romance si Romani vreti Monarhie Parlamentara sau ce doriti ? Acum va bagati reciproc la puscarie, va invinuiti reciproc, este destul ! Lasati pe doamna Kövesi sa-si faca datoria !
  Nu avem nevoie de “republica” voastra.
  Mentionaz ca acest mesaj a fost scris de catre mine insa-mi si nu are nimic in comun cu impulsuri date sau “directive” primite de la Casa Regala a Romaniei.
  Este un mesaj spontan – a ceece simt fata de Patrie, chinuita noastra Romanie.
  Nu sunt tocmai convins ca acest mesaj imi va apare pe eaginile Casei Regale de Romania – nu este o provocare , dar este “DESTUL AM RABDAT !”
  Cu adanca stima fata de MS Regele
  Cu adanca stima fata de Alteta Sa Regala Printesa Margareta a Romaniei
  Cu adanca stima fata de Printul Nicolae – daca se va respecta LEGEA SALICA.

 3. Liliana Sora says:

  ” Fără limba pe care părinții noștri ne – au transmis – o, o dată cu viața, n-am putea exista ca ființe cuvântătoare, ca popor vrednic de a sta alături , cu toată demnitatea , din punct de vedere intelectual, de popoarele înaintate ale lumii. ” spunea Iorgu Iordan. Într- adevăr, biblioteca este un adevărat templu al învățăturii, iar timpul a dovedit, a confirmat că frumusețile limbii, puterea vie a imaginii, substanța și profunzimea conținutului, plăcerea și bucuria de a citi, gustul rafinat și satisfacția pe care o poate da lectura, este darul oamenilor aleși, cartea fiind aceea care desăvârșește un om. ” Citind mereu. creierul tău va deveni un laborator de idei și imagini, din care vei întocmi înțelesul și filosofia vieții ” spunea Mihai Eminescu. atât de frumos, pentru că realitatea noastră este identitatea și unitatea cu tot ceea ce înseamnă viață. Tot respectul pentru Familia Regală, generatoare, păstrătoare , creatoare , susținătoare a tot ce este frumos. Trăiască Regele !

 4. Gabriela Bucur says:

  Respect!

 5. Diana Lucia Zotescu says:

  @ Dlui Emilian T. Vanderboer:

  Tot ceea ce ati scris este foarte dureros de adevarat. Stilul dvs. are patima, durere si dor in fiecare cuvant. Nici nu trebuie sa mai spuneti ca nu v-a instigat nimeni sa va spuneti of-ul. Casa Regala nu foloseste astfel de metode, demnitatea de comportament a membrilor Sai este cu mult mai presus de acest lucru.

  Dar, da! ne-ati spus si parerea marii majoritati a noastra, cei ce am suferit sub comunisti. Personal am o singura corectie: spuneti in finalul comentariului Dvs.:
  “Cu adanca stima fata de Printul Nicolae – daca se va respecta LEGEA SALICA”. ASR Principele Nicolae va fi oricum mostenitor al Coroanei – fiind al 3-lea in linie dinastica – cu sau fara legea salica. In orice situatie, stima fata de Alteta Sa Principele Nicolae nu ar trebui conditionata. De peste doi ani nu face altceva decat sa ne dovedeasca cat de demn urmas al Majestatii Sale Regelui este.

  Diana Lucia Zotescu

Lasa un comentariu

© 2007-2023 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 48410748
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate