EUROPAfest 2015

Sâmbătă, 23 mai 2015, Alteța Sa Regală Principele Nicolae a participat, la Teatrul Odeon, la Gala de închidere a celei de-a douăzeci și doua ediții a Festivalului Internațional de muzică EUROPAfest. Cu această ocazie, Principele Nicolae a acordat din partea Casei Regale o diplomă de excelență celui mai generos partener al festivalului.

Câștigătorii ediției din acest an ai Festivalului au fost Atom String Quartet (Polonia), care a obținut marele premiu, în timp ce premiul pentru cea mai bună trupă le-a revenit artiștilor de la Pilot (Australia). De asemenenea, Jeunesses International Violin Competition „Dinu Lipatti” și-a anunțat laureații celor trei categorii de vârstă.

Între 14-23 mai 2015, EUROPAfest a reunit, la București și Sibiu, peste trei sute de muzicieni din patruzeci și cinci de țări, atât din Europa, cât și din alte continente. Artiștii și-au dat concursul în evenimente muzicale inedite de jazz, blues, pop și muzică clasică în cadrul Bucharest International Jazz Competition, Caffe Festival sau Jeunesses International Violin Competition “Dinu Lipatti”.

EUROPAfest se află, încă din anul 2005, sub Înaltul Patronaj al Altețelor Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu.

Foto: EUROPAfest 2015, George Negoiță

3 comentarii

  1. vladut mihaela says:

    Cinste Altetei Sale regale Principele Nicolae ca a participat din partea Casei Regale a Romaniei la Gala de inchidere a festivalului de muzica EUROPAfest si a adus un plus de tinerete acestui prestigios eveniment !

  2. Stoica Rodica says:

    Onoare ASR Principele Nicolae a Romaniei!

Lasa un comentariu

© 2007-2023 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 48411287
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate