Principesa Maria a vizitat Universitatea Națională de Muzică

Luni, 28 ianuarie 2019, Principesa Maria a vizitat Universitatea Națională de Muzică. Instituția de învățământ superior muzical a fost fondată de Alexandru Ioan I, Domnitorul Principatelor Unite Române, în anul 1864.

Alteța Sa Regală s-a întâlnit cu rectorul universității, dna profesor universitar Diana Moș, precum și cu profesori și cu studenți muzicieni. Principesa a vizitat sala de concerte ,,George Enescu”, sala de inregistrări, amfiteatrul și câteva săli de curs și a discutat cu gazdele despre proiectele instituției.

Alteța Sa Regală a fost bucuroasă să reîntâlnească studenții care au beneficiat de ,,Tinere Talente”, proiect inițiat și susținut de Fundația Principesa Margareta a României.

Familia Regală a vizitat univesitatea de multe ori, de-a lungul anilor. Regele Mihai I și Regina Ana, Majestatea Sa Custodele Coroanei și Principele Radu au fost oaspeții Universității Naționale de Muzică în repetate rânduri, iar Camerata Regală și Corul Regal, aflate sub patronaj regal, au făcut primii pași spre lumea muzicii în sala de concerte a universității.

Fotografii de Daniel Angelescu

2 comentarii

 1. ALEXANDRU - GRIGORE PISOSCHI

  DUPA PAREREA MEA, MUZICA ESTE SINTEZA TUTUROR ARTELOR SI CONSTITUIE UN LIMBAJ UNIVERSAL DE COMUNICARE A SENTIMENTELOR !
  COMPOZITORII ROMANI SI INTERPRETII DE MUZICA AU ADUS ROMANIEI CELE MAI INALTE ELOGII !
  FAMILIA REGALA A ROMANIEI, RESPECTIV DINASTIA A SPRIJINIT SI ARTELE, INTRE CARE INVATAMANTUL MUZICAL SI INTERPRETAREA MUZICALA ATAT IN TARA CAT SI PESTE GRANITE !
  CAMERATA REGALA SI CORUL REGAL SUB PATRONAJUL FAMILIEI REGALE REPREZINTA CU STRALUCIRE ROMANIA !

 2. Liliana Sora

  Muzica a însoţit şi însoţeşte mereu Familia Regală, oriunde şi oricând, pentru că ” este limbajul unversal al omenirii ” şi pentru că ”menirea sfântă a muzicii… este să apropie inimile într-o caldă înfrăţire. ”
  Prezenţa Familiei Regale, pentru care „ sensibilitatea este cel mai elegant şi preţios veşmânt cu care inteligenţa se poate îmbrăca ” , trezeşte întotdeauna emoţie, inspiră încredere, mândrie, respect , admiraţie şi preţuire.

Lasa un comentariu

© 2007-2019 Casa Majestății Sale Regelui Mihai I. Toate drepturile rezervate

Visits: 24276423
Familia Regală           Fundația Principesa Margareta a României           YouTube           Facebook
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate