Principele Radu, vizită în Regatul Maroc

În zilele de 10 – 13 iunie 2014, Alteța Sa Regală Principele Radu se va afla într-o vizită cu caracter public în Regatul Maroc.

Este a șasea vizită externă a Familiei Regale a României, în anul 2014. În februarie, Principele Radu și Principele Nicolae au vizitat Turcia, iar în martie, Principesa Moștenitoare și Principele Radu au vizitat Marea Britanie. În luna aprilie, Principele Radu și Principele Nicolae au efectuat o vizită în Suedia, iar tot în luna aprilie, Principesa Moștenitoare și Principele Radu au vizitat Statul Israel. În luna mai, Principesa Moștenitoare și Principele Radu au efectuat o vizită în Regatul Hașemit al Iordaniei.

Vizita Alteței Sale Regale în Maroc are loc în capitala țării, Rabat, și la Casablanca.

Principele Radu se va întâlni cu Prim-ministrul Guvernului marocan, Excelența Sa dl Abdelilah Benkirane.

Alteța Sa Regală va avea întrevederi cu liderii Parlamentului marocan: Președintele Camerei Reprezentanților, dl Rachid Talbi Alami, și Președintele Camerei Consilierilor (Senatul), dl Mohamed Cheikh Biadillah.

În cursul vizitei, Principele Radu va depune o coroană de flori la Mausoleul ,,Mohammed V”, Necropola Regală.

În numele Majestății Sale Regelui Mihai I, Principele Radu va remite ambasadorului Marii Britanii la Rabat, Excelența Sa domnul Clive Alderton, o decorație regală. Dl Alderton a fost pentru mai mulți ani Secretarul Privat al Principelui de Wales și a contribuit în mod remarcabil la consolidarea relațiilor dintre Marea Britanie și România.

De asemenea, Alteța Sa Regală Principele Radu va susține o conferință cu tema ”Coroana și România modernă” la Universitatea Mohammed V. Alteța Sa Regală va vorbi, în cadrul conferinței, despre aportul Coroanei la modernizarea României, în ultimii 150 de ani, în domeniile politic, militar, economic, diplomatic, cultural, patrimonial, științific și educațional.

În încheierea vizitei, în Regatul Maroc, Principele Radu va participa la o recepție găzduită de Excelența Sa dna Simona Corlan Ioan, ambasadorul României la Rabat.

 

2 comentarii

 1. Diana Lucia Zotescu says:

  Regatul Maroc-ului este, precum cel al Iordaniei in Orientul Mijlociu, o alta binecuvantata oaza de echilibru, calm, progres si bune practici din Nord-Vestul Africii. Regele Marocului continua politica inteleapta a parintelui Sau, Regele Mohammed al V-lea, pastrand cursul pe care Acesta l-a dat evolutiei benefice a tarii, desi zona de Nord a Africii – si nu doar Nordul sau – a fost adesea zguduita de mari framanteri si conflicte – unele sangeroase si puternic perturbatoare a climatului general al zonei.

  Daca aceste conflicte nu au afectat si Regatul Maroc este aproape exclusiv rezultatul modului magistral si intelept in care Suveranul marocanilor a tinut dreapta carma tarii Sale.

  Raporturile excelente ce exista intre Casele Regale ale Romaniei si Marocului – iar vizita Altetei Sale Regale Principelui Radu este dovada de necontestat a acestor raporturi – se reflecta cum nu se poate mai pozitiv in modul in care cele doua popoare se percep reciproc si interactioneaza la diverse niveluri, diplomatic, economic, comercial, cultural si altele.

  ASR Principele Radu s-a dovedit, de multi ani, nu doar un emisar de exceptie al Majestatii Sale Regelui in toate actiunile ce i-au fost atribuite, ci si acea personalitate complexa, inteligenta si fin-cunoscatoare a acelui ‘ceva’ atat de necesar in crearea unor solide punti de comunicare si colaborare la orice nivel.

  Mult succces in inalta, nobila si benefica Voastra misiune regala in Regatul Maroc.

  Cu adanca fidelitate si mereu aceeasi credinta in Coroana si Monarhie,
  Diana Lucia Zotescu

 2. Comentarii pe Facebook (I) says:

  Mesaj Nela Martin Dorim mult succes, Altetelor Voastre Regale!
  #
  Michele Antonia Lecce molto elegante
  #
  Nicolae Stanciu CAT MAI REPEDE LA CARMA TARII.
  #
  Bancila Sandra O TARA minunata .,
  #
  Oprea Petre Alteta, mult succes.

Lasa un comentariu

© 2007-2020 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 30644569
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate