Principele Radu la conferința de dezbateri SpiruMUN 2023

În ziua de 24 martie, Alteța Sa Regală Principele Radu a participat la ceremonia de deschidere a primei ediții a conferinței de dezbateri Spiru MUN 2023.

Alteța Sa Regală a ținut un scurt discurs în care a evocat importanța educației în formarea tinerei generații, precum și relevanța pregătirii diplomatice în relațiile internaționale, subiect principal al dezbaterilor aferente conferinței.

Spiru MUN, abreviere pentru Model United Nations, urmează o lungă tradiție de evenimente de dezbateri ce urmăresc emularea activității Națiunilor Unite, dar și crearea unei legături strânse între aceasta și tineri.

Spiru MUN 2023 a luat ființă prin efortul elevilor și profesorilor ce activează în cadrul Colegiului Național „Spiru Haret” din București.

©Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale

1 comentariu

  1. Liliana Sora says:

    ”Copiii şi tinerii ţării au astăzi o viaţă fără graniţe. În faţa computerelor sau călătorind pe cinci continente, fără niciun complex de inferioritate, ei sunt acea parte a României care ne aşază la nivel de egalitate cu orice altă ţară a lumii…”spunea MS Regele Mihai. Toată considerația și tot respectul pentru Familia Regală, reprezentată de ASR Principele Radu, care manifestă întotdeauna interes şi preocupare deosebită în domeniul educației și învățământului, colaborând și conlucrând , la cel mai inalt nivel, cu instituțiile ce au atribuții in acest domeniu. Susținând și promovând rolul și importanța educației și culturii în formarea de oameni capabili, inteligenți și caractere frumoase, excelența și performanța…, Familia Regală face tot ce este posibil ca ” să apropiem şcoala de popor, să o facem să fie iubită şi respectată, să fie centrul de unde să pornească curentele cele bune şi sănătoase pentru înălţarea şi întărirea neamului.” (Spiru Haret )

Lasa un comentariu

© 2007-2023 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 45631976
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate