Principele Radu, alături de militarii Invictus, la Colegiul Naţional I.L. Caragiale din Ploieşti

Joi, 9 martie 2017, Alteţa Sa Regală Principele Radu a vizitat Colegiul Naţional I.L. Caragiale din Ploieşti.

Alteţa Sa Regală a avut alături pe doi dintre militarii Invictus, colonelul Dorin Petruţ şi plutonierul adjutant principal Eugen Mănăilă, soldaţi români, răniţi în teatrele de operaţii militare, care vor participa la Jocurile Paralimpice Invictus de la Toronto.

România va fi pentru prima oară participantă la competiția Invictus Games, de la Toronto, în septembrie 2017, în care vor lua parte 550 militari sportivi din 14 țări. Astfel, 15 militari veterani se vor întrece în 7 probe sportive diferite.

Elevii, prezenți într-un număr impresionant, au dorit să afle cât mai multe informaţii despre Asociația Voluntarilor Invictus, despre haina militară și despre pregătirea soldaților sportivi pentru participarea la Jocurile Paralimpice Invictus de la Toronto.

Militarii români, activi sau aflați în rezervă ori în retragere, răniți în teatrele de operații, care au servit cu patriotism, curaj și profesionalism în Afganistan și Irak, sunt susținuți în eforturile lor de Asociația Voluntarilor Invictus, care promovează exemplarul efort al militarilor de a se reintegra activ în viața românească și de a face înaltă performanță sportivă.

Asociația Voluntarilor Invictus din România se află sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principele Radu.

principele-radu-colegiul-il-caragiale-ploiesti-9martie2017-1 principele-radu-colegiul-il-caragiale-ploiesti-9martie2017-2 principele-radu-colegiul-il-caragiale-ploiesti-9martie2017-3 principele-radu-colegiul-il-caragiale-ploiesti-9martie2017-4 principele-radu-colegiul-il-caragiale-ploiesti-9martie2017-5 principele-radu-colegiul-il-caragiale-ploiesti-9martie2017-6 principele-radu-colegiul-il-caragiale-ploiesti-9martie2017-7 principele-radu-colegiul-il-caragiale-ploiesti-9martie2017-8 principele-radu-colegiul-il-caragiale-ploiesti-9martie2017-9 principele-radu-colegiul-il-caragiale-ploiesti-9martie2017-10

Foto © Colegiul Naţional I.L. Caragiale din Ploieşti

8 comentarii

 1. PISOSCHI ALEXANDRU-GRIGORE says:

  ONOARE ASR PRINCIPELUI RADU SI VENERATIE NEINVINSILOR !
  FELICITARI ORGANIZATORILOR PENTRU LECTIA DE PATRIOTISM PREZENTATA ELEVILOR NECESARA FORMARII CARACTERELOR SI A DRAGOSTEI FATA DE TARA !

 2. Cristian Sandu says:

  Educatie adevarata a copiilor sub Inaltul Patronaj al Casei Regale!

 3. Diana Lucia Zotescu says:

  Ma bucura extem de mult aceasta viizita a Altetei Sale Re3gale Principelui Radu la Colegiul National “I.L. Caragiale” din Ploiesti, liceu de care ma leaga frumoase amintiri. In primul an de liceu (1958 – 59), liceul meu “Mihai Viteazu” – fost ‘de fete’ – functiona inca cu jumatate de cladire, restul fiind distrus de bombardamentele asupra Ploiestiului din 1944. In consecinta, o parte din clase am fost gazduite de liceul – fost ‘de baieti’ I.L. Caragiale (unde a absolvit si fratele meu). Ambele licee sunt de elita la nivel natgional, iar in anii 50 – 60 isi disputau pe rand titlul de “cel mai bun liceu din tara”, fapt ce inca se reflecta in bogatul bagaj de cunostinte generale pe care inca le am din liceu, in domenii total inafara specialitatii mele universitare, cunostinte care m-au ajutat mereu in viata si adesea m-au scos din grele incercari.

  Desi nu mi-au fost mie profesori, ci fratelui meu, imi amintesc cu respect de profesorii eminenti Nicolae Simache, Vijoli si altii, ca si de eminentul elev al Caragiale-lui, Basarab Nicolescu, azi fizician de talie mondiala, dar deja celebru – ca matematician – in Europa de cand era la liceu.

  Ma gandesc cu tristete la eforturile sterpe si lipsite de viziune in viitor ce se fac acum de reducere a numarului de ore de clase, a minutelor unei ore de clasa, a temelor ce se dau elevilor. Se uita ca se risipeste astfel un potential irepetabil in viata unui om, si anumetocmai capacitatea extraordinara de invatare si de capatare a bunelor deprinderi pe care o au copiii si adolescentii. Pedagogi fara chemare fac eforturi lipsite de noima sa le rapeasca copiilor acest izvor de energii viitoare, fiind ei, pedagogii de azi, mult mai interesati sa si-i apropie pe elevi astfel, decat prin efortul lor de a fi reali dascali formatori de caractere. Imitam orbeste modele de invatamant ‘de import’, si uitam sa ne uitam in urma la proprii nostri profesori, cei care i-au format pe marii nostri academicieni, oameni de stiinta, medici si artisti cu care ne mandrim. Dupa invatamantul care ni se pregateste, vom mai avea oare astfel de valori?

  Liceele Caragiale si Mihai Viteazu din Ploiesti sunt inca ‘citadele’ de invatamant autentic, la fel ca multe altele din tara, de altfel, si sper sa nu coboare stacheta calitatii.

  Mi-a umplut sufletul de bucurie sa vad ca Alteta Sa Principele Radu a fost inconjurat cu atata caldura si entuziasm de elevii si profesorii celebrului liceu ploiestean.

 4. Felicitari pt activitatea nobila si frumoasa al AS Principele Radu!!Mult succes !!!

 5. Bravo!!!Dlui jurnalist Adrian Ursu,pt aceasta participare nobila si frumoasa activitate!!Toate cele Bune!!

 6. Liliana Sora says:

  Poveşti şi lecţii de viaţă, exemple şi modele demne de admirat, de apreciat şi de urmat !
  Există multe momente în viață când ai nevoie de un gând bun, de un sfat, de forță şi susţinere pentru a trece peste un eveniment nefericit sau pentru a găsi puterea necesară ca să reușești în ceea ce ți-ai propus. Pentru astfel de clipe, Familia Regală, prin experiența și trăirile ei , cu un profund spirit de dăruire şi generozitate, cu o putere remarcabilă şi influenţe importante , dă o energie pozitivă sufletului şi tărie corpului, încurajează și sprijină pe cei aflaţi în dificultate , proiectele Familiei Regale acoperind toate domeniile importante ale vieții . Existenţa şi prezenţa unor astfel de oameni inspiră respect şi încredere.
  “Viaţa nu are preţ decât dacă înseamnă devotament faţă de adevăr şi faţă de bine.”
  Trăiască Regele ! Trăiască Familia şi Casa Regală a României !

 7. ing. agronom Teodor Iliescu says:

  Felicitari ! Traiasca Casa Regala a României !

 8. […] o gamă variată de activități, de la întâlniri ale veteranilor din teatrele de operații cu elevi de liceu, până la Duatlonul Regal care are loc anual la Curtea de Argeș sau Ștafeta Veteranilor, […]

Lasa un comentariu

© 2007-2021 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 36961888
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate