Principele Radu a luat parte la slujba de înmormântare a Olgăi Tudorache

În cursul dimineții de sâmbătă, 21 octombrie 2017, la biserica Crețulescu de la Palatul Regal, Alteța Sa Regală Principele Radu a luat parte la slujba de înmormântare a marii artiste dramatice Olga Tudorache.

Mulți dintre foștii studenți ai actriței și profesoarei Olga Tudorache au fost prezenți la tristul eveniment, alături de Alexandru Cristea Avram, fiul marii dispărute, și de familia acestuia. Olga Tudorache a fost profesorul de clasă al Principelui Radu, la Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică din București, în anii 1980-1984.

Principele Radu a stat împreună cu colegii de clasă și a împărtășit tristețea momentului cu toți cei care au fost prezenți la slujbă. Biserica Crețulescu a fost locul de rugăciune al Olgăi Tudorache timp de un sfert de secol.

Olga Tudorache s-a născut la Oituz, la 11 octombrie 1929. Elevă a Marioarei Voiculescu, formată în plină perioadă interbelică, Olga Tudorache a trăit 88 de ani și a avut 62 de ani de strălucită carieră în arta dramatică. A fost aproape două decenii profesor universitar. A apărut timp de şase decenii pe scena Teatrului Mic din București.

Demnă urmașă a Marioarei Voiculescu și a Luciei Sturdza Bulandra, Olga Tudorache a primit la 18 mai 2013, pe scena Teatrului Mic, Decorația Regală Nihil Sine Deo de la Regele Mihai I, reprezentat de Principesa Moștenitoare Margareta.

Fotografii de Daniel Angelescu

 

4 comentarii

 1. In Memoriam!!Dumnezeu sa o odihneasca!!Nihil Sine Deo!!

 2. […] A fost aproape două decenii profesor universitar. A apărut timp de şase decenii pe scena Teatrului Mic din București, scrie RomaniaRegala. […]

 3. Liliana Sora says:

  ”Numai cine seamănă viaţă, culege nemurire; doar cine a iubit nu moare şi numai sufletele bogate pot să fie darnice.”
  Nemurire şi neuitare pentru ”Regina Mamă” a teatrului românesc ,OLGA TUDORACHE !
  Dumnezeu să o odihnească în pace !

 4. Alina Carjan says:

  …odata cu plecarea lor devenim tot mai saraci…va iubim enorm!…drum lin, stimata doamna!

Lasa un comentariu

© 2007-2023 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 47257090
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate