Principele Nicolae a vizitat comunități locale din Republica Moldova

Știre TV

Alteța Sa Regală Principele Nicolae efectuează, în perioada 18 – 24 februarie 2015, o vizită cu caracter public în Republica Moldova.

Principele Nicolae se află pentru prima oară în Republica Moldova. Cu această ocazie, Alteța Sa Regală vizitează orașele Orhei, Bălți, Soroca, precum și capitala țării, municipiul Chișinău.

Miercuri, 18 februarie 2015, Alteța Sa Regală a vizitat orașul Orhei. În debutul vizitei, Principele Nicolae a avut o întrevedere cu primarul orașului, domnul Vitalie Colun.

Alteța Sa Regală a vizitat, apoi, Biserica Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului, unde a fost primit de Preasfințitul Antonie de Orhei, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Chișinăului.

Alături de Alteța Sa Regală s-au aflat primarul orașului Orhei, ambasadorul României în Republica Moldova, Excelența Sa domnul Marius Lazurcă, reprezentanți ai autorităților locale, enoriași, profesori și elevi.

Principele Nicolae a vizitat și centrul social al Asociației Umanitare „Filantropia Creștină” al bisericii din Orhei și a depus flori la crucea românească ridicată de parohie.

De asemenea, Principele Nicolae a vizitat Colegiul de Medicină din Orhei, precum și Mănăstirea Curchi.

În cadrul vizitei în Orhei, Alteța Sa Regală a avut întrevederi cu reprezentanți ai mediului de afaceri din oraș.

În finalul zilei, Principele Nicolae a avut o întâlnire cu P.S. Marchel, Episcopul de Bălți și Fălești, la reședința episcopală din orașul Bălți.

Joi, 19 februarie 2015, Principele Nicolae s-a aflat în orașul Bălți. Cu această ocazie, Alteța Sa Regală s-a întâlnit cu primarul orașului, doamna Marina Covali, precum și cu reprezentanți ai autorităților locale. Principele Nicolae a vizitat, apoi, Universitatea de Stat Alecu Russo, Catedrala Sfinții Constantin și Elena, precum și Liceul Teoretic Mihai Eminescu.

Vizita Principele Nicolae în Bălți s-a încheiat la Consulatul General al României, unde Alteța Sa Regală a fost primită de domnul Mihai Baciu, consulul general al României la Bălți.

Vineri, 20 februarie 2015, Principele Nicolae a vizitat comuna Regina Maria din raionul Soroca. Aici s-a întâlnit cu primarul comunei, domnul Oleg Nastas, precum și cu președintele raionului Soroca, domnul Victor Său.

Principele Nicolae a vizitat Școala Gimnazială Regina Maria și s-a întâlnit, la căminul cultural, atât cu localnici, cât și cu reprezentanți ai autorităților locale.

În continuare, Alteța Sa Regală a vizitat orașul Soroca. Principele Nicolae a avut o întrevedere, la sediul Consiliului Raional Soroca, cu domnul primar Mihail Grabciuc și cu reprezentanți ai autorităților locale.

Principele Nicolae a vizitat, apoi, Cetatea Soroca și Liceul Constantin Stere din oraș.

Sâmbătă, 21 februarie 2015, Alteța Sa Regală a început vizita în municipiul Chișinău. Principele Nicolae a avut întrevederi cu reprezentanți ai Corpului Diplomatic, ai societății civile și personalități ale vieții culturale din Republica Moldova.

Alteța Sa Regală a vizitat Crama Cricova din Chișinău, iar, în finalul zilei, a luat parte la spectacolul „Familia Tot” care a avut loc la Teatrul Mihai Eminescu.

Duminică, 22 februarie 2015, Principele Nicolae a luat parte la evenimentul de lansare a volumului „Drumul spre casă. Filip Lucian Iorga în dialog cu Principele Nicolae al României” care a avut loc la Librăria din Centru din municipiul Chișinău. Alături de Alteța Sa Regală s-a aflat primarul muncipiului Chișinău, domnul Dorin Chirtoacă.

În continuarea vizitei, Principele Nicolae a depus flori la statuia lui Ștefan cel Mare din capitala țării.

De asemenea, Alteța Sa Regală a vizitat marți, 24 februarie 2015, Universitatea de Stat și Liceul Gheorghe Asachi din Chișinău.

Imagini din cadrul vizitei:

Orhei 

Bălți

Soroca

 

9 comentarii

 1. stelian r. says:

  Frumusete, Demnitate, Noblete, si Speranta noastra pentru o Romanie intregita si Regala ! Dumnezeu sa ocroteasca Familia Regala a Romaniei si pe toti romanii oriunde s-ar afla ! Nimic fara Dumnezeu !

 2. stancu ileana says:

  – ALTESSE , lung e drumul pan” la Prut , lung e drumul shi batut , dar ,iata ca EXCELENTZA VOASTRA ne intoarce BASARABIA ACASA / Cu gratitudine , ileana lelia stancu .

 3. Emilian T.Vandenboer says:

  Surpriza a fost aceasta stire pentru mine, dar cred ca si pentru alti multi romani. Basarabia este pamant romanesc si la fel ca si in Romania starea politica este in ceata, este o nebuloasa pentruca o parte din neamul romanesc este deosebit de influentabil si cu greu isi formeaza o parare, un punct de vedere propriu – fara a lua in considerare diferite idei propagandiste care deformeata starea de lucruri existenta si cea fosta. Prin prezenta Altetei Sale Regale, Printul Nicolae a Romaniei a subliniat continuatea Romaniei dincolo de Prut pe de o parte iar pe de alta parte Alteta Sa Regala Printul Nicolae al Romaniei ne-a subliniat fara cuvine : ATENTIE ! PESTE PRUT SUNT TOT ROMANI si precum Milcovul l-am secat secat dintr-o sorbire aceiasi soarta va avea si Prutul. Pot zice si altfel : Alteta Voastra de apa avem nevoie , dar multe poduri vom construi peste Prut.
  Asa sa ne ajute Dumnezeu care ne strajuieste de acolo de Sus
  Nimic fara Dumnezeu !
  Traiasca Regatul Romania !

 4. Jenel Marin - Juan says:

  Sa fie intr-un Ceas Bun aceasta prima vizita, Alteta Voastra ! Va multumim din tot sufletul ! Nihil Sine Deo !

 5. PUIU DE CHIABUR says:

  Romani din Rusia si Ucraina , cautati drumul spre casă. …. REGATUL ROMANIEI. Împreuna vom fi mai puternici !
  Romani din Romania si Moldova de peste Prut pregatit-va sa-i primim pe cat mai multi si cat mai repede !

 6. Comentarii pe Facebook (I) says:

  Doru Tibrea Felicitări, Alteţă!
  #
  Toni Ro El ar putea deveni viitorul REGE
  #
  Terzi Petre Asa Alteta Voastra ! De fiecare data, cand Casa Regala, s-a implicat in politica externa a Romaniei (a se vedea aderarea la NATO), s-au inregistrat succese vizibile, care au dus la rezultate pozitive. Basarabenii, dezinformati si manipulati de mijloacele de informare, aservite Federatiei Ruse, trebuie ajutati, sa nu rataceasca drumul european, care duce inevitabil la regasirea in vise si simtiri cu fratii, despartiti artificial de Prut ! Sa fie intr-un ceas bun ! Mult succes Alteta Voastra !
  #
  Mihaela Rosu Am tot respectul pentru famila regala a Romaniei. Pentru a avea o tara cu oameni bogati si fericit avem nevoie de regalitate. O avem dar, ne intereseaza presedinti pe care sa-i balacarim cand nu ne convine ceva. Avem o tara frumoasa si bogata dar, noi cersim, ne plangem, suntem balcanici, am luat ce au acestia mai rau…
  #
  Marian Marin Tine-l Doamne sanatos pe Printul nostru, Nicolae!
  #
  Hismicher Ana Sper sa traiesc sa va vad regele nostru, cu respect pentru familia regala !

 7. Stefan Caliga says:

  Sa pazim “Flacara Sperantei” si poate vom apuca sa traim in Romania Reintregita!

 8. vladut mihaela says:

  Felicitari Altetei Sale Regale Principele Nicolae pentru implicarea sustinuta atat pe plan intern cat si extern si mai cu seama alaturi de fratii nostri de dincolo de Prut .Traiasca Casa Regala a Romaniei!

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 51798085
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate