Principele Nicolae, la Triathlon Challenge Mamaia

Sâmbătă, 6 septembrie 2014, Alteța Sa Regală Principele Nicolae al României a participat la cea mai mare competiție sportivă de masă din Europa de Est și Balcani, Triathlon Challenge Mamaia.

Principele Nicolae a parcurs pe bicicletă un traseu de 20 de kilometri. Alături de Alteța Sa Regală, au concurat reprezentanții Asociației Curtea Veche, doamna Maria Desmirean, la proba de 5 kilometri alergare și domnul Alex Moise, la proba de 750 de metri înot.

Duminică, 7 septembrie 2014, Alteța Sa Regală a înmânat premiile celor mai rapizi triatloniști.

Triathlon Challenge Mamaia s-a aflat la cea de-a șasea ediție și a reunit peste nouă sute de participanți, pasionați de înot, ciclism și alergare.

Cu această ocazie, Principele Nicolae și Asociația Curtea Veche, aflată sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale, a lansat proiectul “Cărțile copilăriei pe bicicletă”. Proiectul reprezintă un tur ciclist caritabil în cadrul căruia reprezentanți ai comunităților locale vor merge pe bicicletă, alături de Principele Nicolae, în peste 10 județe din ţară, din Sighetu Marmației până în Constanța.

Evenimentul va debuta în luna aprilie a anului viitor şi are ca scop strângerea de fonduri destinate promovării lecturii în rândul copiilor din mediile defavorizate din România.

Pentru a sprijini această inițiativă, se pot face donații, accesând profilul Principelui Nicolae creat pe platfoma galantom.ro. Este nevoie de doar 2 euro pentru ca un elev din mediile defavorizate să beneficieze de o carte și de implicarea în cluburi de lectură adaptate vârstei sale.

“Cărțile copilăriei” este un program național de lectură realizat de Asociația Curtea Veche și reprezintă o soluție la principalele probleme ale copiilor cu vârste cuprinse între 8 și 14 ani, din România: analfabetism și dificultăți de înțelegere a textelor.

Fotografii realizate de Valentina Roman

7 comentarii

 1. foarte frumos….

 2. Pingback: @ Mamaia Triathlon Challenge 2014: ASR Principele Nicolae, Maria Desmirean, Alex Moise | Principele Nicolae al României

 3. Cristian. E.

  Traiasca Monarhia!!!

 4. stelian r.

  Felicitari ! Traiasca Familia Regala a Romaniei ! Sper ca proiectul “Cartile copilariei pe bicicleta” sa nu ocoleasca Brasovul, unde avem multi ciclisti ! Traiasca Regele ! Nimic fara Dumnezeu !

 5. PISOSCHI ALEXANDRU-GRIGORE

  FELICITARI ORGANIZATORILOR, ASR PRINCIPELUI NICOLAE SI TUTUROR PARTICIPANTILOR !
  TRAIASCA FAMILIA REGALA !

 6. Ion

  Așa devenim parte a lumii civilizate. Pozele acestea pot fi de oriunde : New York, Amsterdam, Londra etc. Cu monarhia constitutionala sigur mergem înainte .

 7. Niculae Marian

  FELICITARI ORGANIZATORILOR, ASR PRINCIPELUI NICOLAE SI TUTUROR PARTICIPANTILOR !
  TRAIASCA FAMILIA REGALA !

Lasa un comentariu

© 2007-2019 Casa Majestății Sale Regelui Mihai I. Toate drepturile rezervate

Visits: 24761290
Familia Regală           Fundația Regală Margareta a României           YouTube           Facebook
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate