Biserica Domnească din Bușteni, 125 de ani de la sfințire, 8 septembrie 2014

Luni, 8 septembrie 2014, Alteța Sa Regală Principele Nicolae al României a luat parte la slujba resfințirii Bisericii „Nașterea Maicii Domnului” din orașul Bușteni, ctitorită, în urmă cu o sută douăzeci și cinci de ani, de Majestățile Lor Regele Carol I și Regina Elisabeta, spre veșnica amintire a fiicei Lor, Principesa Maria.

Slujba de resfințire a picturii restaurate a Bisericii, precum și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Ieronim Sinaitul, Episcop vicar-patriarhal și de un sobor de preoți și diaconi. Alături de Alteța Sa Regală, au fost prezenți reprezentanți ai autorităților locale, dar și numeroși enoriași.

În ziua de 8 septembrie 1889, a avut loc sfințirea Bisericii „Nașterea Maicii Domnului”, înălțată din fondurile Casei Regale, prin Adminstrația Domeniilor Coroanei, în prezența Majestății Sale Regelui Carol I și a Principelui Moștenitor Ferdinand.

Familia Regală obișnuia să participe săptămânal la Sfânta Liturghie în timpul șederii la Castelul Peleș sau vizita Biserica alături de membri ai familiilor regale europene.

Fotografii realizate de Radu Dragomir

5 comentarii

 1. stelian r. says:

  Este o mare bucurie sa-L vedem pe ASR Principele Nicolae implicat la multe activitati/ ceremonii ! Fotografiile sunt graitoare ! Va multumim ! Traiasca Familia Regala a Romaniei ! Sanatate MS Regelui Mihai I si MS Reginei Ana ! Nimic fara Dumnezeu !

 2. PISOSCHI ALEXANDRU-GRIGORE says:

  Intr-adevar, o mare bucurie in continuitatea actiunilor care au marcat si marcheaza istoria Romaniei ! Casa Regala a Romaniei, prin toate actiunile sale, a marcat devenirea superioara a Statului si a respectat, consolidat si continuat traditiile romanilor !
  OMAGIU DINASTIEI ROMANE !
  ADMIRATIE PENTRU ASR PRINCIPELE NICOLAE
  TRAIASCA SUVERANII ROMANIEI !

 3. doina costea says:

  Eu nu am nici un titlu am înțeles că răndurile scrise pot ajunge la principele radu și sper să nu-l supăr cu felul meu de a fi dar aș vrea să știe că faptul că este un principe este normal orice boier avea dreptul iar că este consortul unei domnițe îl privește cam așa văd eu între doi tineri cu aceleași drepturi căci aceleași drepturi aveți înaintea lui Dumnezeu trebuie să fie sinceritate știu că nu puteți ajuta pe toată lumea nu puteți face nimic iar după așa o situație încîlcită în relațiile oamenilor chiar că nu există speranță și nici nu poți aștepta acum e și mai greu să găsești prieteni nu vreau politică și unde mă aflu eu e și mai greu o fi canada dar și aici eu urăsc homosexualitatea cu toată ființa mea este cea mai urîtă boală îmi ajunge cum am crescut în așa zisa familie și sunt speriată pentru mine pentru fiul meu acum cap de familie nu am de ales și nici nu aleg cele întîmplate cu constantin brîncoveanu mă întărește nu am de ales să vă ajute Dumnezeu să găsiți calea cea dreaptă nu văd bine iertați greșelile

Lasa un comentariu

© 2007-2021 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 36962000
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate